Cerebral parese og de nødvendige forudsætninger i forhold til arbejdsmarkedets krav.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialogdag, socialt netværk Livshistorie
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Evaluering af Projekt Unge
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Mandag den 6. oktober 2008 VIP2 Jobpakkeambassadør kursus.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Talking Mats er en low-tech kommunikationsværktøj med billeder eller symboler. Det oprindelige udviklet i Skotland i Sterling Universitet for at støtte.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Vidensnetværkets konference 8. december 2008
Vidensprofilering og mind-mapping
Chefanalytiker, Oxford Research
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
for elever i komplicerede læringssituationer DPU, Aarhus Universitet
Uddannelsesparathed - hvad er det
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Dansen omkring handicapbegrebet
Susan Tetler, DPU & MAH & Delagtighedens didaktik i relation til børn med cerebral parese.
VELKOMMEN til Pædagogisk IT-vejledning efter din skolekultur IT-Vejlederens rolle ændrer sig!
Udsatte unge på vej i uddannelsessystemet v. Mette Pless, kandidatstipendiat Center for Ungdomsforsknings medlemskonference 31. Marts 2008.
Biblioteket som læringssted: Nye bibliotekarroller – nye biblioteksydelser Handelshøjskolens Bibliotek Århus Odense 15. maj 2002 Fra et bibliotek i bevægelse.
Arbejdsfastholdelse Hvad laver de på AMK?
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
Introduktion til informationskampagnen Ved projektleder Xenia Nedergaard Nectar Communication.
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Augustseminar 2014 Nyborg d. 14. august.
Det Sociale Kapitel
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
Et mærkeligt skib.
»Vi åbner os for verden over nettet«
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Realkompetence Organisationsudvikling Bruger-ledet-uddannelse Sten Krog Clausen – John Bertelsen Den Sociale Virksomhed Saxenhøj Kompetencestrategier i.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
VIP2 Jobpakkeambassadør kursus Onsdag den 19. august 2009.
Unge der bruger cannabis
Tanker om nye støtteformer i ungdomsuddannelserne Studievejleder Anne Bjørkmann Synsfaglige netværksdage IBOS 30. november 2012.
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
’Unge med handicap’ Handicapbegrebet under lup - hvad betyder det for praksis i jobcentrene? Silkeborg 2. oktober 2009.
METTE NYRUP, CAND. PSYCH., PH.D.-STUDERENDE PSYKOLOGISK VELVÆRE HOS VOKSNE MED CP.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Synlighed i foreningen: kommunikation og markedsføring V. kommunikationskonsulent, Mette Vittrup Schmidt Seminar for seniorer Glostrup den 5. oktober 2015.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Psykiske og kognitive funktionsnedsættelser på arbejdspladsen Ergoterapeut Anitta Hornshøj Jensen Psykolog Ingrid Vingelen Bo - og Rehabiliteringscenter.
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
Temadag for TR.
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Udtrætning og CP Spastikerforeningen har over en årrække i afprøvet psykoedukation som metode til at hjælpe mennesker med cp til bedre at forstå og mestre.
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger
FINN AMBY Underviser og forsker ved VIA University College, Aarhus.
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Alle børn med i idrætsfaget
Præsentationens transcript:

Cerebral parese og de nødvendige forudsætninger i forhold til arbejdsmarkedets krav

Spastikerforeningens arbejdsmarkedsprojekt •Siden sommeren 2005 har Arbejdsmarkedsstyrelsen støttet Spastikerforeningen med midler med henblik på at fremme personer med cerebral pareses muligheder for integration og fastholdelse på arbejdsmarkedet. •Der har deltaget 65 personer med cerebral parese i projektet over en 5-årig periode. For at nå frem til de 65 egentlige projektdeltagere har langt over 100 personer med cerebral parese haft kontakt til projektet og ligeledes haft gavn af dette.

Erfaringerne fra arbejdsmarkedsprojektet •Kognitive vanskeligheder og arbejdsevne hænger nøje sammen, men de kognitive vanskeligheder overskygges ofte af det motoriske handicap. •Alle projektdeltagerne havde særdeles god viden og evne til at formidle deres motoriske vanskeligheder til omverdenen. •Meget få projektdeltagere havde indsigt i og viden om deres kognitive vanskeligheder og af den grund havde de ikke indsigt i deres stærke og svage sider. Dette hindrede dem i at søge relevant kompensation.

Overgangen fra industrisamfund til informationssamfund •I dagens informationssamfund stilles der større og større krav til: - omstillingsparathed - fleksibilitet - mobilitet - etc. •Kravene synes at være blevet så komplekse, at mange med en funktionsnedsættelse udstødes af arbejdsmarkedet.

Kompensation er vejen til ligestilling •Kompensation er redskabet til at sikre, at personen med cerebral parese i videst muligt omfang kan deltage på lige fod med andre på arbejdsmarkedet. •Muligheden for at få relevant kompensation forudsætter imidlertid, at personen med cerebral parese selv kan gøre rede for sine funktionsnedsættelser på baggrund af dokumentation.

Vidensbaseret rådgivning og vejledning – første fase •Vidensbaseret rådgivning og vejledning har vist sig at være et effektivt redskab til at afstigmatisere samt sikre rette kompensation. •Vidensbaseret rådgivning og vejledning betyder metodisk, at personen med cerebral parese først modtager viden (psykoedukation), om hvad cerebral parese kan medføre i forhold til fysiske og/eller kognitive vanskeligheder, samt hvordan disse kan afhjælpes.

Vidensbaseret rådgivning og vejledning – anden fase •Dernæst - når det er sikret, at personen med cerebral parese har forstået dette - gennemgås testrapport og andet materiale, der dokumenterer art og omfang af vedkommendes funktionsnedsættelse med henblik på at sikre rette kompensation.

Case •Eksempel i form af case fra praksishistorie: •Vedrørende længerevarende sygemelding - Susanne, pædagog

Case •Eksempel i form af case fra praksishistorie: •Vedrørende integration på arbejdsmarkedet - Sune, Cand. Mag. Historie

Case •Eksempel i form af case fra praksishistorie: •Vedrørende fastholdelse i arbejde - Rene, Cand. Merc - Anders, kontorassistent

Tak for opmærksomheden