Overvejelser for bestyrelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. april 2014 Scenarier for institutionsområdet Scenarie 1 Scenarie 2 Scenarie 3 BØRNE- OG UNGDOMSHUSE Scenarier for det frivillige område Scenarie 1 Scenarie.
Advertisements

KAN MAN VÆKSTE PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE MED RESPEKT FOR KVALITET OG SAMARBEJDE?
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Amsterdam vestlige bydel 90 % med fremmed baggrund store sociale problemer i bydelen kriminalitet, optøjer og dårlige uddannelses- forhold computer clubhouse.
Medlemsundersøgelse, sammentælling Sammentælling medlemsundersøgelser.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Ledelse og menneskesyn
Hvad er bestyrelsens rolle i foreningen? Struktur
It-ledelse for ikke-it-chefer
Kulturforvalterkonference Strategisk ledelse i netværkssamfundet Kulturforvalterne, BF og CBS, Kilen, Ledelse af politisk styrede kulturorganisationer.
Vi bygger videre på sidste års dialogmøder….. Bestyrelsens opgaver  At sikre en kompetent daglig ledelse  Gå efter den bedste – evt. forfra flere gange.
Dagsorden Velkomst og baggrund Målet med dagen
Virksomheder - definition
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Kastrup Rotary Klub Præsentation af bestyrelsen for
1 Kirkelig ledelse – også i provstiet v/ Inge Lise Pedersen.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Organisationstruktur
GENERALFORSAMLING 2011.
3.2 Organisationsprincipper
Hvad er mål/resultat (output)?
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Bane pleje.
Bestyrelsen som arbejdsgiver Bestyrelseskonference Lørdag d. 16. juni 2012.
DMU Klublederseminar 3. november 2007 Leif Chr. Mikkelsen.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Design af organisationen
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Frivillighed på kommando findes ikke
Ledelse i forskellige retninger
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
INDHOLD Præsentation/drøftelse af hjemmearbejde. Økonomi Budget Sponsor og PR Afslutning ØKONOMI OG SPONSORER.
Kort om baggrunden Fusion og strategi Strategiens mål om intern støtte og service, bygningsdrift m.v. Eksternt pres.
Generalforsamling JTU. 10/ Bestyrelsens beretning v/Formand John Sloth.
1 Vision – Mission - Værdier - Mål – Midler - Politikker.
Etikette på banen Kære medlemmer. Kong vinter har invaderet KGC med sne og afslører desværre også hermed nogle dårlige vaner på banen. Som I kan se på.
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Dansk Psykolog Forening
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Områdeledelse Tidsramme: Notat skal udarbejdes og afleveres til BSU møde 15. maj 2007 Notat sendes til udtalelse i alle bestyrelser De selvejende institutioners.
Hvordan klubber succesfuldt tiltrækker og fastholder sponsorer (Partnere) v/Kent Ewert.
Dansk Rugby Unions Udviklingsplan Kerneværdier Passion Rugbyfolk har en enorm begejstring for sporten. Rugby genererer spænding, engagement,
Lægemøde 2006 Opsummering af gruppedrøftelser om Fremtidens Lægeforening på lægemøde 2006.
Hammerum Hallen Strategi HH Strategipræsentation – Baggrund – Processen – Resultatet Vision og mål for 2015, must win battles – Rammer for det videre.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Fællesorganisationen Får Oplæg til strategi frem til 2018.
Fornavn Efternavn Din titel. Agenda Punkt 1 Punkt 2 Og et tredje.
At møde fremtidens behov Den moderne brancheskole skal kunne: Møde udfordringer og krav i en foranderlig verden  Udnytte potentialer og ressourcer i forandringerne.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Strategispor for ”Flere skal spille bedre squash”
Samarbejdsaftale Badminton
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Status på Badminton ift. visionsarbejdet
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
SAMARBEJDE giver FÆLLESSKAB og UDVIKLING
Strategispor for ”Flere skal spille bedre squash”
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Kapitel 12 - Organisationsstruktur
Få mere at vide - LYT - SPØRG
Projekt:værktøjsdagen 2018
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentationens transcript:

Overvejelser for bestyrelsen Typisk organisationsstruktur for en golfklub med få medlemmer. Bestyrelsen ansætter og har ledelsesmæssigt ansvar over sekretær, restauratør, greenkeeper og pro. Både forening og forretning referere direkte til bestyrelsen. En centralt organiseret virksomhed, hvor bestyrelsen er omdrejningspunkt i såvel drift, problemløsning og strategiudvikling. Bestyrelsesmedlemmerne sidder typisk som udvalgsformænd i et eller flere udvalg. Generalforsamling Faldgrupper Bestyrelsen er dybt bundet i driftsopgaver og har derfor ikke tid og kræfter til at udarbejde visioner og strategier for virksomhedens fremtid. Svært at få en horisontal kommunikation på tværs af de forskellige udvalg. Bestyrelse Sekre tær Restau ratør Green keeper Pro Ansat Ansat Ansat Ansat Elite udvalg Begynder udvalg Bane udvalg Bane service HCP udvalg Sponsor udvalg IT udvalg Turneringsudvalg Junior udvalg Hus udvalg Blad udvalg Herre klub Dame klub Senior klub Forening Forretning

Overvejelser for bestyrelsen Rollen for denne type forretningsfører er ledelse og ansvar for sekretariatet. Bestyrelsen ansætter og har ledelsesmæssigt ansvar over forretningsfører, restauratør, greenkeeper og pro. Både forening og forretning referere direkte til bestyrelsen. En centralt organiseret virksomhed, hvor bestyrelsen er omdrejningspunkt i såvel drift, problemløsning og strategi udvikling. Bestyrelsesmedlemmerne sidder typisk som udvalgsmedlemmer eller overordnet i sport, service og kommunikation. Generalforsamling Faldgrupper Bestyrelsen er dybt bundet i driftsopgaver og har derfor ikke tid og kræfter til at udarbejde visioner og strategier for virksomhedens fremtid. Kræver en god kommunikation mellem forretning og forening som skal udføres af bestyrelsen. Bestyrelse Sekretariats Chef Restau ratør Green keeper Pro Ansat Ansat Ansat Ansat Sport Service Kommunikation Turneringsudvalg Junior udvalg Elite Klubber i klubben HCP Bane service Hus Begynder IT Sponsor Blad Forening Forretning

Overvejelser for bestyrelsen Denne type forretningsfører ansætter og har dagligledelse af såvel sekretariat som andre ansatte i virksomheden. En organisationsform som typisk findes i en mellemstor golfklub. Bestyrelsen afgiver delvist ansvar og fungerer dermed i større grad som et politisk organ der koncentrerer sig omkring strategier og visioner. Bestyrelsen føler at det politiske og strategiske arbejde er overkommeligt i forhold til stadig at tage del i driftsopgaver og løsning af problemstillinger. Bestyrelsen har det ledelsesmæssige ansvar over for udvalg og klubber i klubben. Enkelte bestyrelsesmedlemmerne har typisk en rolle som udvalgsmedlem eller overordnet i sport, service og kommunikation. Generalforsamling Faldgrupper En delvis afgivelse af ansvar samt delvis overgang fra driftsopgaver til strategiudvikling kan være en svær balance. Kræver en god kommunikation mellem forretning og forening som skal udføres af bestyrelsen. Nødvendigt med en klar og accepteret forretningsorden. Bestyrelse Forretnings fører Restau ratør Sekre tær Green keeper Pro Ansat Sport Service Kommunikation Turneringsudvalg Junior udvalg Elite Klubber i klubben HCP Bane service Hus Begynder IT Sponsor Blad Forening Forretning

Overvejelser for bestyrelsen Manageren/direktøren er dagligleder af såvel forening som forretning og har ansvaret for at bestyrelsens virksomhedsplan bliver ført ud i livet. Bestyrelsen afgiver ansvar og fungerer dermed som et politisk organ der koncentrerer sig omkring strategier og visioner. Bestyrelsen skal stille sig selv det spørgsmål om man er klar til at afgive ansvar? Bestyrelsen skal være klar til adfærdsændring fra drift til politik. Visioner og idéer er et fast punkt ved bestyrelsesmøderne. En decentral styring af organisationen hvor udvalg og afdelinger arbejder selvstændigt med egne budgetter, mål og handlingsplaner. Bestyrelsesmedlemmerne er typisk repræsenteret med 2 medlemmer i sport, service og kommunikation. Generalforsamling Faldgrupper Det kræver en dygtig manager/direktør at være omdrejningspunkt og central person over for både forretning og forening. Det kræves at bestyrelsen er afklarede og overholder kommandovejene i forhold til kommunikation over for både udvalg, medlemmer og ansatte. Nødvendigt med en klar og accepteret forretningsorden. Bestyrelse Manager/Direktør Sekre tær Restau ratør Green keeper Pro Ansat Ansat Ansat Ansat Sport Service Kommunikation Turneringsudvalg Junior udvalg Elite Klubber i klubben HCP Bane service Hus Begynder IT Sponsor Blad Forening Forretning

Bestyrelsen skal være klar til at afgive driften Manager har personaleansvar for alle områder Bestyrelsen skal være klar til adfærdsændring Overgang fra drift til politik. Politisk organ Mange medlemmer Decentralisering Bestyrelsen afgiver delvist driften Forretningsfører har personaleansvar over for hele forretningen og dens ansatte Vigtigt med klar forretningsorden Bestyrelsen delvist involveret i udvalgsarbejdet Bestyrelsen ansætter og har personaleansvar over for alle ansatte i virksomheden Forretningsføreren er ansvarlig over for sekretariatet Bestyrelsesmedlemmerne sidder typisk som udvalgsmedlemmer eller overordnet i sport, service og kommunikation. Centralisering Drifts opgaver Få medlemmer