Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop til 4H’s landsmøde d. 12. maj 2007 – Moar, må jeg lege med…? Moar, må vi gerne lege med…? - om samarbejde med andre!
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Dansk Folkeoplysnings Samråd Folkeoplysningspolitik.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Hvor der er fokus på klimaet.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Talentinternat modul 3..
?.
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Karl Henrik Flyums model
Lean Netværk AAU.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Vejlederens kommunikation
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
1 Silkeborg Kommunes møder med borgeren – hvad har vi gang i?
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Workshop Sund By Netværket
Temadag om undervisning af borgere Fra forsøg til udvikling af konceptet - erfaringer og ideer.
15. april 2004 Åbent Universitet på IT-Universitetet i København kompetenceudvikling for professionelle Mads Tofte, rektor.
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Branchekendskab Medarbejdernes kendskab til postbranchens produkter, ydelser og aktører. Dansk som andet sprog.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål

TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Dialog om samarbejdet mellem jeres grupper/funktioner
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Fra anledning til udvikling
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”

LOF’s strategi – afsnit 3 • Overordnet mål: • At sikre LOF en mere synlig rolle som samfundsaktør samt at sikre LOF større markedsandele inden udgangen af 2013 • Succeskriterier: • At LOF’s samlede markedsandel i forhold til de øvrige oplysningsforbund er vokset med 5 % inden udgangen af 2013.

Vi må gerne udfordre hinanden på vores synspunkter.

Summemøde hvordan tydeliggør vi i dag, at vi er LOF og ikke bare en lokal aftenskole?

Mobning

Skolelederne fortæller: Det har vi ikke tænkt ind i forårsprogrammet, men det er da ikke udelukket at det kunne komme med i efterårsprogrammet. Foråret er for længst planlagt, så der har vi ikke fået det med. Efteråret – ja, måske, hvis der var en god oplægsholder. Jeg har ikke indtænkt dette emne i foråret, har ikke haft tid. Hvis nogen udvikler et koncept og har en foredragsholder,så er jeg naturligvis med på dette. Her i vores lille butik, er mobning ikke tænkt ind i forårssæsonen, men det var da et godt emne at tage fat på til efteråret. Vi er da helt sikkert interesseret i nogle gode foredragsholdere, hvor man nemt kan lave et samarbejde med skoler og fritidsklubber. Vi havde rigtig god respons i efteråret, med et arrangement sammen med en skole i Vejle. Foredraget var "hjælp vi har en teenager i huset" (rigtig mange har allerede haft det) og det blev bl.a. markedsført igennem Skoleintra. Skolen var superglade for samarbejdet - og det samme var vi. - såh - god ide og gerne mobning til efterårssæsonen herfra

Skolelederne fortæller videre: Mobning er ikke med i vores forårsprogram – vi laver program for hele sæsonen – og emnet var ikke på dagsordenen sidste forår. Har ikke overvejet det - målgruppen har givetvis mange tilbud i forvejen indenfor emnet. Jeg har ikke tænkt det ind i foråret, men har haft to foredrag om opdragelse – et i efteråret og et i morgen med Fie Hørby – her har jeg haft stor glæde af LOF aftalerne :-) Vi ville gerne udkomme med to programmer – men bestyrelsen mener, vi skal holde fast i det ene sæsonprogram. Risikoen er jo, at et emne dukker op, som vi ikke har tænkt på – men også, at et emne er helt færdigt, hvis vi tager det op i næste sæson! Måske er det en drøftelse værd? Vores tidshorisont – og aktualitet.

Fornyelse af fagene • Hvilket bud vil du give på fornyelse af fagene i din lokale aftenskole? • I grupper af tre drøftes jeres bedste bud, og disse udmøntes i én anbefaling, som skrives på en grøn post it.

Blå september Boost af sæsonstart med særlig markedsføringstiltag, introduktions kurser, foredrag og debat

Kan vi gøre det bedre?

Handlingsplan 2013 • Der skal i 2013 sættes fokus på innovation og fornyelse af LOF’s produkter. Med udgangspunkt i LOF’s kernekompetencer skal landsorganisation og afdelinger samarbejde om udvikling. • LOF vil i særlig grad fokusere på sundhed, demokratisk medborgerskab, digitalisering i form af tilbud til borgere der mangler IT kompetencer. Der skal holdes særligt øje med, hvordan LOF kan få større aktivitet indenfor FVU og ordblindeundervisning. • LOF vil være civilsamfundets læringspartner. LOF skal skabe værdigivende partnerskaber med ”beslægtede” organisationer. • Fornyelse af den folkeoplysende voksenundervisning. LOF vil med fokus på indhold, metode og tilrettelæggelse afprøve nye modeller for folkeoplysende voksenundervisning.

Hvad har I fået med fra denne workshop?