Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Sæt viden i bevægelse Temadag om Samarbejde og vidensdeling Forældres involvering og indflydelse.
Advertisements

Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
ERHVERVSUDDANNELSER TEKNISK OG MERKANTIL
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE En øvelse for livet. REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE 2010.
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Øvelse fra Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren - Diskuter og beskriv faserne og ’workstages’ Fase 1 – Preproduktion Forberedelse.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
EU Socialfondsprojektet
Opgaven jeg fik stillet
Skolepraktik temamøde med EL konsulent og LUU
Etablering af virksomhedsklynger i bygge og anlægsbranchen.
Tværfaglig opgave for bygge og anlægs elever
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. 24 virksomheder/15.
Programindsats og effektmålinger i den regionale erhvervsudvikling Debatoplæg v/Martin Eggert Hansen Teknologisk Institut.
Randers Kommune, Den tværgående rådgivningsenhed – Børn og Ungeområdet Struktur i 3 distrikter Baggrund for arbejdet med afklaring af strukturen for den.
Nye samarbejdsformer Forsøg med partnerskabsaftaler og klyngedannelse.
Klyngemodel en samarbejdsform i skolepraktikken Deltager: Uddannelser: Svendborg erhvervskole Tømrer, Murer, Maler og elektriker UC. Holstebro Lager og.
”Åbent praktikcenter i et virksomhedslignende miljø med fokus på samarbejde med lokale virksomheder og Social Enterprise” Ansøger Aarhus Tech Center for.
Ole Gregersen Afdelingsleder Socialforskningsinstituttet
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Videnskabsministeriets arbejde med åbne standarder Vicedirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet
Punktopstilling Marker den ønskede tekst og vælg Forøg indrykning: For at fjerne punktmarkering vælg Formindsk indrykning: Opsamling fra borgermøde 8.
Praktikkobling Viden Djurs Deltagere: Viden Djurs og Rotary Målgruppe: Handels-, kontor- og detail elever fra handelsskoleafdelingen samt smedeuddannelsen.
Det Sociale Kapitel
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne.
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
Hvad er mål/resultat (output)?
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Elevplankonference september
EUC Lillebælt. ”Den røde tråd” Formål: Virksomforlagt undervisning i specialiserede virksomheders kompetencer. Matchning af elever og virksomheder for.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Praktikpladssøgende elever
Elevtrivselsundersøgelsen 2011 Tech College Aalborg Svarprocent: 73% (549 besvarelser ud af 757 mulige)
Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med Aalborg Handelsskole, EUC Vest, EUC Syd, IBC, Tietgenskolen, EUC Sjælland, ZBC, Køge Handelsskole,
Virksomhedernes brug af Elevplan
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Etablering af skolepraktikvirksomhed. Deltagende skoler Teknisk Skole Silkeborg (projektansvarlig) – Vognmaler – Bygningsmaler – Personvognsmekaniker.
Skolepraktik - Euc nordvest Projektet omhandler: Virksomhedsforlagt undervisning i brancherne / uddannelserne: Tømrer Ernæringsassistent Smed Industritekniker.
GYMNASIEFÆLLESSKABET Byggeprojekter GYMNASIEFÆLLESSKABET Gymnasiefællesskabet – historik og formål Historik GF er et barn af kommunalreformen.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Uddannelse i forhold til produktivitet
Next i Høje-Taastrup Et samarbejde der skal sikre at flere unge
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Virksomhedens brug af Elevplan og Skolepraktik i Elevplan
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Virksomheden og Elevplan
Kvalitet i SKP EUC Nordvestsjælland
Præsentationens transcript:

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Konsortium Projektholder og ansøger Andre erhvervsskoler Faglige udvalg Tech College Aalborg Uddannelser Elektriker Tømrer Maler Murer VVS Data Mekaniker Mediegrafiker Smede/industritekniker Frisør EUC Nord Erhvervsskolerne Aars UCH Holstebro Tradium Aarhus Tech Malerfagets faglige fællesudvalg

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Udvikle nye tværfaglige opgaver både til salg og øvelse Udvikle opgavekatalog Udvikling og implementering af koordineringsstrategi (bl.a. systematisere byggemøder m.m.) Nyudviklede aktiviteter indskrives i E-plan

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Resultater Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Udvikle nye tværfaglige opgaver både til salg og øvelse Udvikle opgavekatalog Udvikling og implementering af koordineringsstrategi (bl.a. systematisere byggemøder m.m.) Nyudviklede aktiviteter indskrives i E-plan Effekt: Give eleverne kompetenceløft i form af O Evne til samarbejde med andre faggrupper 0 Kendskab til andre faggruppers arbejde 0 Erfaring med byggemøder 0 Udarbejdelse af tilbud

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Udvikling af opgaver, som udnytter at SKP er i virksomheden (f.eks. adgang til produktionsapparat) Brug af særlige kompetencer fra ”rigtige” virksomhedsmedarbejdere Nyudviklede aktiviteter indskrives i E-plan

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Resultater Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Effekt: Udvikling af en samarbejdsmodel som har fokus på SKP’s fysiske placering og udnytter denne til skabelse af nye projekter Udvikling af opgaver, som udnytter at SKP er i virksomheden (f.eks. adgang til produktionsapparat) Brug af særlige kompetencer fra ”rigtige” virksomhedsmedarbejdere Nyudviklede aktiviteter indskrives i E-plan

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Systematisk sikring af, at alle projekter – og særligt de tværfaglige – skal henføre til praktikmål for de enkelte fag. Kræver udførlige projektbeskrivelser som systematisk tænker praktikmål ind i beskrivelserne.

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Effekt: Det bliver lettere, at dokumentere elevens læringsresultater i gennemførte projekt via logbøger og af-vinkning af mål i E-plan Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Resultater Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Systematisk sikring af, at alle projekter – og særligt de tværfaglige – skal henføre til praktikmål for de enkelte fag. Kræver udførlige projektbeskrivelser som systematisk tænker praktikmål ind i beskrivelserne.

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Tæt, struktureret samarbejde med LUU indenfor hver SKP branche 2) Holdningsbearbejdning vedr. sociale klausuler ved håndværksydelser og vedligehold m.m. af skolens inventar og bygninger

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Resultater Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Tæt, struktureret samarbejde med LUU indenfor hver SKP branche 2) Holdningsbearbejdning vedr. sociale klausuler ved håndværksydelser og vedligehold m.m. af skolens inventar og bygninger Effekt: O Udvide SKP’s muligheder for opgaveløsning 0 Udvikling af produktkatalog som skal være afsæt for løbende dialog med LUU

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Aktiviteter Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Netværksbesøg mellem erhvervsskolerne med rundvisning i SKP’erne og oplæg vedr. organisering, arbejdsgange, byggemøder, elev-trivsel, generelle fordele og ulemper ved den konkrete fysiske lokalitet m.m. Deltagerne på netværksbesøgene er instruktører, projektkoordinatorer samt konsulent fra malerfagets faglige fællesudvalg (i det omfang det har relevans for malerfaget)

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Resultater Udvikling af faglige og tværfaglige skolepraktikforløb Udvikling af skolepraktik i virksomhedslokaler Fokus på opfyldelse af praktikmål og dokumentation af læringsresultater Styrkelse af samarbejdet med LUU Vidensdeling med faglige udvalg og andre erhvervsskoler Netværksbesøg mellem erhvervsskolerne med rundvisning i SKP’erne og oplæg vedr. organisering, arbejdsgange, byggemøder, elev-trivsel, generelle fordele og ulemper ved den konkrete fysiske lokalitet m.m. Deltagerne på netværksbesøgene er instruktører, projektkoordinatorer samt konsulent fra malerfagets faglige fællesudvalg (i det omfang det har relevans for malerfaget) Effekt: Synergieffekt vedr. videndeling omkring: 1) Koordinerings- og organiseringsaspekterne 2) Etableringsprocessen med konkret indretning af flere SKP’er i samme lokaliteter

Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer Implementering af resultaterne: De etablerede tværfaglige virksomhedslignende miljøer/lokaliteter skal fortsætte SKP for Media College skal fortsætte markting for SKP opgaver Fortsat arbejde med produkt-katalog i samarbejde med LUU Øge og fastholde politik vedr. sociale klausuler på skolen Benytte de udviklede projektbeskrivelser samt øge brug af E-plan Gøre brug af etableret netværk på tværs af skoler efter behov