Beredskabsplan Det er alene bestyrelsens ansvar

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi præsenterer SLIDEPLAYER.DK
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Opsamling af ideer og forslag
LinkedIn Intro.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Informations / debatmøde i Brovst den 8. oktober 2012
Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver,
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Stiftende generalforsamling
Krisehåndtering 2013.
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Gørløse Vandværk Beredskabsplan Beredskabsplanen er sidst revideret marts 2010 af Bent Andersen.
KVO repræsentantskabsmøde Torsdag den 15 april 2010 Kontaktudvalg for vandværker i Odense og omegn
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Kvikskranken Torsdag den 10. september 2009 Internal Market Centre.
Morten Vendelø7/2/20141 [Klubbens Bestyrelse] [4. marts 2010] Medlemsmøde i Sejlklubben Sundet om Klubudvikling.
Mamut ServiceSuite Opsætning Online arbejdsseddel og Online booking
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Mødeledelse og deltagelse
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Policy vedr. sponsorarbejde Hvorfor skal klubben have en policy/strategi vedr. indgåelse af sponsorater. Hvad skal policy/strategi papiret anvendes til.
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Få hjælp & informationer Modul 2 Nyhedsbrev DSI-Nyhedsbrev - Udgives 4 gange om året. Læs om DSI's arbejde lokalt og centralt, om ny lovgivning og om.
Introduktion til Access (Access, del 1)
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Wischmann Innovation ©
Oplæg til drøftelse. Vandrådets hovedopgaver er at: repræsentere vandværkerne i kommunens koordinationsforum være aftalepartner med kommunen i fælles.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013
Vandforsyningsplan Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Velkommen til generalforsamling i I/S Veksø Vandværk
Præsident Introduktion til arbejdet som klubpræsident Præsident1.
Webmaster Introduktion til arbejdet som webmaster Webmaster1.
Velkommen til Vandrådet i Favrskovs Generalforsamling 2012 Lyngå d. 12/ A.Vi starter med spisning ! B.Christian Chr. Fra PC brødboring fortæller.
Skole- og Kulturforvaltningen PLANLÆGNING AF BM-UNDERSØGELSE (2011)
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Teknisk Råd Region Nord
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
SKYPE OG SSI (SIMPLIFIED SKYPE INTERFACE) OPLÆG OG KONKRETE EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI BRUGER SKYPE (SSI) I HVERDAGEN PÅ DØGNTILBUD, SOM ET REDSKAB TIL ØGET.
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Copyright © Projektmodel for Beredskabsplan.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk 14. januar 2016.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller.
Assistance Service(1/2) Velkommen til Nespresso Club, du taler med, hvad kan jeg hjælpe dig med? Medlemsnummer Har du dit medlemsnummer tilgængeligt? (hvis.
Bestyrelsesmøde for Vandrådet i Sønderborg kommune Torsdag den 18. sep Kl. 19:00 til 22:00 Sted: SONFOR Sønderborg-
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Hvor er vandbranchen på vej hen?
Lokale lønforhandlinger
Sprog og kultur PROJEKT hg2
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
Organiser Erhvervsnabohjælpen !
Vision Vi er og bliver rige på natur i Danmarks største kommune.
Inspiration til at udbrede NemSMS til borgere
Sprøjtefri Have.
Hjertecafèer - tilbageblik
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Uheld, ulykke og sikkerhedsmæssige hændelser
Tak for invitationen Bambora online betaling Persondataforordningen.
Princip for udarbejdelse af principper
Lokale lønforhandlinger
Fra anledning til udvikling
Introduktion til arbejdet som webmaster
Introduktion til arbejdet som klubmester
Opsætning.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2019
Præsentationens transcript:

Beredskabsplan Det er alene bestyrelsens ansvar Det er HELE bestyrelsens ansvar Brugerne har krav på at der er en beredskabsplan Planen skal opdateres jævnligt Skal være let tilgængelig for bestyrelsen og eventuel værkpasser Skal være kendt af samarbejdspartnere Skal være kendt af kommunen herunder beredskabsafdelingen Det burde jo være indlysende, at det er bestyrelsen selv der skal være den aktive part i at udforme en brugbar og sikker beredskabsplan. Forbrugerne har krav på at I er i stand til at håndtere kritiske situationer i forbindelse med en afbrydelse af vandforsyningen – husk drikkevand er verdens vigtigste fødemiddel! At en plan jævnligt skal opdateres siger sig selv f.eks. i forbindelse med at telefonnumre skiftes meget hurtigt i disse mobil-tider. En beredskabsplan er jo intet bevendt hvis man ikke kan finde den, når den skal bruges. Beredskabsplanen skal være kendt og forstået af alle i bestyrelsen og naturligvis af værkpasseren, hvis man har en sådan. Beredskabsplanen skal og være kendt af smeden og elektrikeren o.s.v. Sidst men ikke mindst skal kommunen have tiltrådt planen ligesom den lokale beredskabschef skal et eksemplar af planen.

Alarmering af myndigheder Alarmeringsplanen ved en forurening der medfører stop i forsyningen – er IKKE til debat! ET TELEFONNUMMER 7020 4701 - 24 timer i døgnet hele året! Det er vagtcentralen på brandstationen i Fredericia. Ved alarmering opgives hvem der ringer, hvad det drejer sig om og det telefonnummer, der skal kontaktes. Den vagthavende kontakter omgående den vagthavende indsatsleder i Middelfart Kommune. Den vagthavende indsatsleder kontakter den der har alarmeret og SAMMEN sætter de den fornødne procedure i værk!! Hvornår skal der foretages en alarmering? Det er et skøn – men her gælder reglen ”hellere en gang for meget end en gang for lidt”! Denne alarmeringsplan gælder IKKE ved driftsstop, der er forårsaget ved ledningsbrud og/eller andre mekaniske hændelser. 2

Information af brugerne hvordan? Telefonkæde Løbesedler omdelt af bestyrelsen eller andre Radio – DR og Radio Fyn TV – TV2Fyn og DR samt TV2 Internettet 3

Følsomme forbrugere ”Følsomme forbrugere” er forbrugere der skal være prioriteret højt m.h.t. information ved forsyningssvigt. Det er kun den lokale bestyrelse, der kan liste dem!! Det kunne være: Hospitaler – Plejehjem – Hjemmeplejen – Svømmehaller – Idrætshaller – Restaurationer – Svine-, Kvæg- og fjerkræfarme – Slagtere – Damefrisører – Ridecentrer – Brandvæsner o.s.v., o.s.v. Det er kun Jer derude lokalt der ved hvor en svigtende vandforsyning kan medføre store skader eller mange ulemper. 4

Internettet www.vandrådet.dk www.ingenvand.dk link fra værkets egen hjemmeside link fra Middelfart kommunes hjemmeside unik meddelelsesside for hvert vandværk meddelelse oprettes af det lokale vandværk meddelelsen kan oprettes fra en hvilken som helst PC via adgangskode 5

Interne forholdsregler Det er altafgørende, at bestyrelsen har gjort sig klart hvilke roller de enkelte medlemmer af bestyrelse og evt. ansat personale har. Hvem tager sig af myndighederne? Hvem tager sig af pressen? Hvem sørger for kommunikationen til forbrugerne, Hvem tager sig af at det tekniske? o.s.v. Der skal altid være en reserve til hver enkelt rolle Telefonliste over nøglepersoner Adgangskontrol til værket skal være aftalt på forhånd Nødforsyning skal være afklaret til ibrugtagning med omgående virkning 6

Forhold ved driftsstop Telefonsvarer Information af forbrugere Etablering af nødforsyning Kontakt til laboratorium (døgntelefon) Rekvirering af håndværkere Udtalelser til pressen 7

Beredskabsplan Næste trin vil være: Udlevering af materialer til næste bestyrelsesmøde Fremsendelse af materialerne på mail Oprettelse af hjemmeside Nedsættelse af lille arbejdsgruppe vedr. websitet Forhandle med kommunen om link til middelfart.dk Lave aftaler med hvert enkelt vandværk i kommune Lave kursus i brugen af hjemmesiden Brugen af websitet skal være gratis 8

Beredskabsplan Få det nu gjort! Få det nedfældet på papir! Det skal være et fast punkt på bestyrelsens dagsorden! HUSK! Når der kommer nye folk til skal planen gennemgås i detaljer! GOD ARBEJDSLYST 9