Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller."— Præsentationens transcript:

1 Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller vi om reglerne og hvordan systemet virker (s. 2-4) Herefter viser vi, hvordan du finder relevant materiale på SKATs hjemmeside (s. 5-7)

2 Reglerne bag EFI Ordningen er til gengæld gratis for skolen SKAT beregner rente af fordringen, som tilfalder skolen. Krav behandles efter modtagelsestidspunktet Regler for forældelse/afskrivning: normalt 3 år. SKAT vurderer betalingsevne og tager stilling til ‘afbrydelse af forældelse’. SKAT kan sende fordringer videre til inkasso-bureau, hvis man skønner, det kan betale sig. Sker ikke automatisk/uden aftale med skolen. SKAT prioriterer krav i 3 kategorier 1)Bøder 2)Underholdsbidrag 3)Alt andet, som fx skat, betaling for daginstitution, skolepenge, mv. SKAT kan IKKE foretage lønindeholdelse for at dække ikke- betalte skolepenge. Det betyder, at SKAT ikke kan tvinge folk til at betale skolepenge.

3 Sådan virker EFI: Skolerne skal anvende SKATs fordringshaverportal via: https://www.skat.dkhttps://www.skat.dk Skoler som var registreret som fordringshavere hos SKAT før 1. september 2013 er automatisk oprettet i EFI. Nye skoler skal skrive til fordringshaver-ic@skat.dkfordringshaver-ic@skat.dk (generel kontakt til SKAT vedr. EFI) Herefter får I en mail tilbage med et skema som skal udfyldes:  Stamdata om skolen: kontaktoplysninger og grundlag for overdragelse af fordringer til SKAT (efterskoleloven § 11, stk. 2 (elevbetaling))  Oplysninger om afregning (kontonummer og afregningsfrekvens)  Oplysninger om tilladte fordringstyper (SKAT udsender samtidig en oversigt over alle fordringstyper og kan hjælpe med at definere, hvilke der er relevante for jeres skole. Ikke betalte skolepenge= CFCIVIL (civilretlig fordring)). Adgang og sikkerhed: Nem Log-in løsning (1. step – når I er godkendt og har fået tildelt log-on mv. - er I klar) Hjemmeside om EFI: www.skat.dk/efiwww.skat.dk/efi

4 Det kan du på fordringshaverportalen Fra Vejledning til fordringshavere (4. marts 2014 på www.skat.dk/efi):www.skat.dk/efi Overdragelse (oprettelse) af en fordring Ændring (op- eller nedskrivning) af en fordring Tilbagekaldelse af en fordring Tilføje eller slette en hæfter på en given fordring. Desuden kan du få overblik over alle skolens fordringer, som er oversendt til EFI. Før du sender en fordring til SKAT, skal skolens egne procedurer for inddrivelse være gennemført uden resultat. Det vil sige, som minimum 1 rykker – og det skal være oplyst til skyldneren, at fordringen vil blive overdraget til SKAT.

5 Sådan ser SKATs hjemmeside ud. For at finde de relevante vejledninger, skal du ned i bunden af siden – se næste slide

6 Dette link viser videre til en side med mere teknisk vejledning til EFI. På denne side finder du blandt andet vejledning til fordringshaverportalen Her finder du et word-dokument med vejledning til reglerne bag systemet.

7 Værd at vide, når du opretter en fordring i EFI Adgang til EFI via nem-login hænger sammen med skolens virksomhedssignatur og fordelingen af rettigheder. Administrator skal give den relevante medarbejder adgang til at logge på EFI med medarbejdersignatur. Se mere på www.virk.dk www.virk.dk Angivelse af beløb: Her angives den oprindelige fordring, dvs. det beløb, som skal forrentes. Hvis der med 1. rykker eller 2. rykker er tillagt gebyr og evt. renter, kan disse oprettes separat som ‘underfordringer’ til ‘allerede oprettet fordring’. ‘Kunden’, dvs. skyldneren identificeres med cpr-nummer i EFI. Som udgangspunkt ønsker SKAT ikke, at der vedhæftes bilag til sagen. Skolen hæfter for, at kravet er retskraftigt og beløbet er korrekt. Begreberne modregning, transport og udlæg er ikke relevante for efterskoler (beregnet for myndigheder som også udbetaler fx sygedagpenge, mv.) Hvis forælderen betaler til skolen, eller der sker andre ting, som ændrer gældens størrelse (fx at I bliver klar over, at der er sket en fejl) skal SKAT straks have besked. Dette kan gøres ved at tilbagekalde fordringen i EFI.


Download ppt "Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google