1 LFA for Bjørneklo Bande i DN Favrskov Formål og delformål Aktivitet og delaktivitet Forventede resultaterSucceskriterier og indikatorer DataindsamlingMilepæl.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dagsorden til møde for årskorthavere
Advertisements

UUV’s repræsentantskabsmøde den
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Årsmøde 2013 i NORDFYN. Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN.
Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Bly i drikkevandet I 2011 var embedslægen involveret i en sag i Tønder om bly i drikkevandet Embedslægen kontaktede bl.a. Sønderborg Kommune – havde.
Få succes med dine ansøgninger om eksterne midler 12. maj 2011
Instruktionsmøde i D14x Årets gang og sekretærens opgaver Rotary Danmarks medlemsportal Member Access.
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Nov.-jan. feb.-april maj-juli aug.-nov. EFFI er en kendt idrætsforening i hele Syddjurs Kommune og skaber aktiviteter for hele arbejdspladsen og familien.
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Ren By Gentofte 2008 Ren By Gentofte 2008.
Inspiration og viden i din hverdag RANDERS BIBLIOTEK.
DN Fredericia1 Årsmøde 2013 Formandens beretning DN Fredericia.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel Reaktiv - proaktiv.
Generalforsamlingen 30. juni 2013
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
GENERALFORSAMLING 2011.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Kommunikation Intern kommunikation
1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne.
Kloakering i den spredte bebyggelse
Repræsentantskabsmøde 2008 Foreningudvikling. Foreningsudvikling - Repr. møde Baggrund- Udvikling ”En naturbestemt, indefra betinget eller.
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Virksomhedsservice -kursus 27/ Svendborg Senior Erhverv Slagelse - Historik Virksomhedsservice – Opbygning Virksomhedsservice – I dag.
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
ETU: Elevtilfredshedsundersøgelse 2008 Undersøgelsens resultater leder til følgende anbefalinger for UCR: Prioriter elevernes opfattelse af skolens Planlægning.
Seminar d. 6. sept Hvad skal vi nå Hvorfor fokusere på bestyrelser Netværk for bestyrelser Tjekliste for bestyrelser Forretningsplan Bestyrelsen.
1. halvår JanuarFebruarMartsAprilMajJuni Bestyrelsesmøde den 19.jan. Bestyrelsesmøde den 1 marts. og 23.marts Regnskab - Årsafslutning - Budget Bestyrelsesmøde.
Greenkeeper ERFA-gruppe Golfens Grønne Regnskab - Et godt formidlingsredskab!
1 Rekruttering og fastholdelse Få fat i de rigtige folk til din afdeling Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive Ja klart nok, men hvordan?
Praktisk bekæmpelse af kæmpebjørneklo
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
God regnskabsskik DHS’ årsmøde 2015.
1 Favrskov Afdeling lRep-møde 25. april 2008 lAlfred Borg, Formand.
Miljøledelsesbog 0. Miljøpolitik Bedømmelse af væsentlige miljøforhold
Valgmøde 7. april Velkomst 2.Skolebestyrelsens arbejde - Det formelle - og i praksis 3.Tidsfrister 4.Opstilling / valgliste 5.Eventuelt.
Hvilken betydning får habitatdirektivet for den fremtidige arealforvaltning? Lars Rudfeld Skov- og Naturstyrelsen Plantekongres 12. Januar 2005.
Arbejdsmiljøorganisationen StoreMEDdag, den 29. april 2014.
{ Bestyrelseskursus Marts 2015 Bestyrelsens opgaver og ansvar.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
J.nr. Opsamling på voksenlærlingekampagnen forår 2011 :: Tal & statistik.
Årskursus i Hjertemotion
Opmærksomhedspunkter
Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september.
Bredbåndspuljen Slagelse og Næstved Kommune
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Bredbåndspuljen i forhold til Lolland Kommune
Årshjul for vintertjeneste Vej- og trafikteknisk ordbog
Natura 2000-handleplaner 2. handleplanperiode
Hjertecafèer - tilbageblik
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Den kriminelle fødekæde i bander og
Opmærksomhedspunkter
Indsatsplaner og rammerne for grundvandsbeskyttelse i Favrskov Kommune
Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober
Præsentationens transcript:

1 LFA for Bjørneklo Bande i DN Favrskov Formål og delformål Aktivitet og delaktivitet Forventede resultaterSucceskriterier og indikatorer DataindsamlingMilepæl e Ansva r-lige Hovedformål: At udrydde den invasive art kæmpe bjørneklo i Favrskov kommune i samarbejde med kommunen og lodsejere. Der oprettes en eller flere arbejdsgrupper til at gennemføre aktiviteterne. Hver gruppe har en tovholder med kontakt til bestyrelsen eller den i bestyrelsen, der har dette projekt som sit ansvarsområde At kæmpe bjørneklo er udryddet i kommunen eller i det mindste fået en så begrænset udbredelse at det er muligt at holde den nede fremover Alle allerede kendte forekomster skal være fjernet og bragt uden for risiko for genopvækst indenfor 10 år, samt at de tilbageværende forekomster er under aktiv opfølgende bekæmpelse %? Dataindsamlings- aktiviteter forestået af Favrskov Kommune: Kort på Internettet på kommunens hjemmeside Registrering af påbud og opfølgning Årlige statusm øder med kommu nen NN1, NN2 Delformål: At registrere og derved anmelde forekomster af kæmpe bjørneklo med henblik på at lodsejere selv skal gennemføre bekæmpelsen Der gives en opfordring til alle aktive DN’ere i Favrskov til at registrere forekomster på kommunens hjemmeside, og/eller ved at give besked til bjørneklo banden. At alle forekomster, som DN’ere kommer i nærheden af er blevet registreret og der er blevet iværksat bekæmpelse fra lodsejerne Kommunen har foretaget opfølgende påbud og om nødvendigt gennemført bekæmpelse på lodsejernes regning DN kontrollerer stikprøvevis om der bliver foretaget bortfjernelse af kæmpe bjørneklo skærme inden frøspredning Kontrol- besøg på udvalgt e steder i august – sept. NN2

2 LFA for Bjørneklo Bande i DN Favrskov Formål og delformål Aktivitet og delaktivitet Forventede resultaterSucceskriterier og indikatorer DataindsamlingMilepæl e Ansva r-lige Hovedformål: At udrydde den invasive art kæmpe bjørneklo i Favrskov kommune i samarbejde med kommunen og lodsejere. Der oprettes en eller flere arbejdsgrupper til at gennemføre aktiviteterne. Hver gruppe har en tovholder med kontakt til bestyrelsen eller den i bestyrelsen, der har dette projekt som sit ansvarsområde At kæmpe bjørneklo er udryddet i kommunen eller i det mindste fået en så begrænset udbredelse at det er muligt at holde den nede fremover Alle allerede kendte forekomster skal være fjernet og bragt uden for risiko for genopvækst indenfor 10 år, samt at de tilbageværende forekomster er under aktiv opfølgende bekæmpelse %? Dataindsamlings- aktiviteter forestået af Favrskov Kommune: Kort på Internettet på kommunens hjemmeside Registrering af påbud og opfølgning Årlige statusm øder med kommu nen NN1, NN2 Delformål: At registrere og derved anmelde forekomster af kæmpe bjørneklo med henblik på at lodsejere selv skal gennemføre bekæmpelsen Der gives en opfordring til alle aktive DN’ere i Favrskov til at registrere forekomster på kommunens hjemmeside, og/eller ved at give besked til bjørneklo banden. At alle forekomster, som DN’ere kommer i nærheden af er blevet registreret og der er blevet iværksat bekæmpelse fra lodsejerne Kommunen har foretaget opfølgende påbud og om nødvendigt gennemført bekæmpelse på lodsejernes regning DN kontrollerer stikprøvevis om der bliver foretaget bortfjernelse af kæmpe bjørneklo skærme inden frøspredning Kontrol- besøg på udvalgt e steder i august – sept. NN2

3 Formål og delformål Aktivitet og delaktivitet Forventede resultater Succeskriterier og indikatorer DataindsamlingMilepæl e Ansva r-lige Delformål: At fjerne sporadiske forekomster hvor vi færdes og hvor vi kan gøre det uden videre Bestyrelse og aktive i bjørneklo banden udstyres med en feltspade til at medtage på vandreture, så man kan stikke enkeltplanter, hvor man kommer frem. Bemærk, at der formelt kræves tilladelse fra lodsejere, men da det er en meget tung affære og de de fleste vil være glade ved det, gør vi det bare uden de større armsving, der hvor vi tror at lodsejerene er interesseret heri. At bekæmpelsen er startet Bestyrelse og aktive i bjørneklo banden opretholder opmærksomhed omkring projektet og medbringer spaden på DN-ture i månederne april-juni Forespørgsel på bestyrelsesmøder og møder i bjørneklobanden Juni / august NN1 Delformål: At udnytte projektet som PR for DN Favrskov Der annonceres herom på hjemmeside og der og sendes materiale til pressen Positive historier om DN Favrskov Flere aktive medlemmer Medlemmer og borgere i Favrskov har en positiv opfattelse af DN Favrskov. Kan man lave interview undersøgelse eller andet? Mindst en ny aktiv bjørneklo aktivist om året. Registrering af mindst 2 avis historier om DN og kæmpe jørneklo i Favrskov pr. år Årsmød e NN1, NN2

4 Formål og delformål Aktivitet og delaktivitet Forventede resultaterSucceskriterier og indikatorer DataindsamlingMilepæl e Ansva r-lige Delformål At etablere og vedligeholde en bjørneklo bande Der gennemføres en række offentlige møder i de større byer i kommunen i opstartsfasen. Efterfølgende informeres via presse og hjemmeside, samt evt. nye møder m.m. At der opretholdes en eller flere arbejdsgrupper så længe der findes bjørneklo i kommunen At der til stadighed er min 3 personer, der kan påtage sig opgaverne DN bestyrelsen følger op på status via nøglepersoners rapportering Min 2 gange om året: Jan og Jun NN1 / NN2 Delformål: At søge støtte til dækning af projektets omkostninger Der udarbejdes budget og sendes ansøgning til kommunens Agenda 21 pulje. Der søges midler fra DNs projektpulje til opstart indtil eventuel bevilling fra kommunen. Penge til indkøb af udstyr og til forbrug ved møder og arbejde i marken. At vi har det nødvendige udstyr og kan få dækket alle omkostningerne ved opgaverne Formanden for DN Favrskov fører regnskab Regn- skab fremsen -des til kommu- nen i maj- juni hvert år. NN1