”Giv hygiejnen en håndsrækning”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan kommer du ind/ud af stalden uden smitte?
Advertisements

Patientens sikkerhed er i dine hænder
Arbejdstilsynet - Status for arbejdsmiljøet og fremtiden
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Der er ingen programmer Det tager alt for lang tid at blive logget på
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Sundhedsaftalen fra ord til handling
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
Overskrift 40/42 pkt, Maks 2 linjer Underoverskrift, 14/16 pkt For at vise hjælpelinjer: 1.Højreklik på slidet og vælg “Gitter og hjælpelinjer” 2.Kryds.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
- Og hygiejne i hverdagen
Fag lærer på SDE Odense siden 2003
Hygiejne som strategisk indsats
6 om dagen 2009 Netværksmøde 27. februar 2009.
Annette Egetoft Delprojektleder Center for Miljø Københavns Kommune
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
”Vigtige værktøjer i kronikerbehandlingen - Lægemidler”
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
Sådan spredes sygdomme
18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen.
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Tekstslide med overskrift, indhold og notefelt Overskrift Max 1 linje Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
KLIKOVAND møde, 27. maj 2013 Klimatilpasning på den politiske dagsorden - Konkrete projekterfaringer i Fredensborg kommune / Thomas Lykke Pedersen Borgmester.
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Region Midtjylland Sygefravær Første kvartal i 2011 fra info.rm.dk pr
Undervisning i håndhygiejne - for personaler i børnehaver
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Erfaringer. 20 minutter 7 grupper Hver gruppe fremlægger deres bedste erfaring – 3 minutter!
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer giver deltagerne mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag.
Sygefravær RMU temadrøftelse den 17. juni 2010.
Implementering Innovation er risikofyldt, og selv med en meget detaljeret og omfattende strategi og et godt forarbejde kan det gå Galt, hvis udførelsen.
Målrettet Rengøring Kåre Sørensen 24.sep. 13 Målrettet Rengøring Konsulent Kåre Sørensen Dansk Industri DI Branchearbejdsmiljørådet for Service og Tjenesteydelser.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Resultatet af økonomiaftalen Per Grønbech
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Mikroorganismer og hygiejne
Erfa-møde - Thisted – Risikoregnskab som værktøj
Pandemisk influenza ’Klar til brug’ dilemmaøvelse
Afgangsprojekt om sygefravær 2013 Lystrup skole Morten Fjord.
Kvalitet og Udvikling Velkommen til patientens hospital.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Forebyggelse og sundhed - en del af et større hjul
Tilsynsindsatser i forhold til psykisk arbejdsmiljø Lærere.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Balance at Hand: Skolebog om hygiejne
Risikovurdering Livet Forstås Baglæns - men må leves forlæns.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Præsentationens transcript:

”Giv hygiejnen en håndsrækning”

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Torben Søndergaard Nielsen Arbejdsmiljøkonsulent i Næstved Kommune Projektleder for nedbringelse af sygefraværet, hvor af ”hygiejne ” er en ud af flere aktiviteter i projektet.

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Hvad har Næstved Kommune gjort ved hygiejnen i perioden 2011 til 2013? Beskrivelse af baggrund og konkrete handlinger

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Hvad var/er problemet? De ansatte i Næstved Kommune var i år 2011, i gennemsnit ca. 2 – 3 dage mere syge om året end ansatte i andre sammenlignelige kommuner (Holbæk, Køge, Roskilde og Slagelse). Fraværsprocent på 5,4. Med 6.622 ansatte x 3 = 19.866 sygedage = 40 mio. kr. indirekte mere om året i gennemsnit for år 2011.

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Central fokus på hygiejnen siden starten af 2011. Baggrunden var et relativt højt sygefravær og en viden om, at på landsplan tegner forskellige infektionssygdomme sig for 44,7% af korttidssygefraværet. Projektgruppe med repræsentation fra de store arbejdsområder Budskab: At mindske risikoen for infektionssygdomme ved at begrænse spredningen af smitte

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Virkemidler for indsatsen i 2011 Udbredelse af de generelle regler fra Sundhedsstyrelsens og Statens Serum Institut Vask hænder ofte Host eller nys i ærmet Bliv hjemme hvis du er syg Udfør håndhygiejne Før alle rene arbejdsopgaver Efter alle urene arbejdsopgaver Efter brug af hansker

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Indkøb af en UV-lyskasse Udarbejdelse af plakater med tegninger til målrettet og lokal udbredelse af de generelle hygiejneregler Udarbejdelse af informationsmateriale (faktaark) Opfordring til lokal drøftelse om Hvor skal plakaterne hænge? Brug af praktiske øvelser? Indkøb og ophængning af sæbe- og spritdispensere Indføre praksis om ikke at bære ringe, kunstige negle, ure og andre håndsmykker? Forbedring af rengøringsvaner i dagligdagen? Brug af informationsmateriale?

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Sygefraværet og hygiejnen er stadig i fokus i 2012/13 Sygefraværet i 2012 = 5,2%, faldt med 0,2% ift. 2011 Mål for 2013: For Næstved Kommune under ét skal sygefraværet i år 2013 nedbringes til maksimalt 5%

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Virkemidler i 2012/13 ift. bedre hygiejne Forstærkning/understøtning af lokale tiltag på fagområderne: Ældre Socialpædagogisk Skoler Daginstitutioner Sundhed

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Ældreområdet Havde som udgangspunkt gode hygiejnevaner. Der skulle noget helt nyt til for at gøre hygiejnen bedre på dette område. Løsning blev at anskaffe en surewash træningscomputer. Der blev afholdt træning og konkurrencer på tværs af de fire ældrecentre

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Socialpædagogisk- og Sundhedsområderne Udgangspunktet var, at sammenlignet med ældreområdet kunne det kun gå fremad Løsning blev en kombination af Surewash UV-lyskasse Undervisning af en hygiejnesygeplejerske fra Region Sj.

Risikostyring, arbejdsmiljø og forsikring Skole- og daginstitutionsområderne Udgangspunktet var spredte gode erfaringer fra enkelte daginstitutioner Udvikling af forskellige pædagogiske lege og materialer UV-lyskasse Montering af ”tissefluer” Undervisning af hygiejnesygeplejerske