Velkommen til Madpakkeland -sundt & smart i en fart

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Måltidssammensætning
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Hjertevenlig kost i praksis
Læringsstile og lektier
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
I dag er temaet Visualisering
Mad til unge på høj- og efterskoler
Sundhed, trivsel og læring på Glud skole

Økomad i daginstitutioner
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Nem planlægning af børnemad
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Energifordeling <4 gange træning/uge > 4 gange træning/uge
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Heidi Wandbæk Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring.
Velkommen!.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
Præsentation Birgitte Hoffmann, bor i Ølstykke. Jeg er 58 år
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Fisk og iskæmisk hjertesygdom.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Fredsholm’s sukkerpolitik 2011-? Yvonne N Mourad, mor til Emma og Sebastian - på vegne af forældrebestyrelsen.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
’MØRDRUPSKOLENS KANTINE - et sundt alternativ til madpakken’
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Rugbrød 4 g Røget filet 3 g Peberrod 0,7 g Roastbeef 4 g I alt 32 g protein 75 g rugbrød, 15 g roastbeef,
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Unge og overvægt.
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2961 KJ = 705 kcal
Seks veje til din sundhed
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2415 KJ = 575 kcal
HOTDOG.
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Silkeabe Mike og Mananda.
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Præsentationens transcript:

Velkommen til Madpakkeland -sundt & smart i en fart

Hvem er den dame? Susanne Hjøllund, indehaver af firmaet TrimPeople - Mad, Motion & Mindset. Fokus på allergi, ADHD, tarm og livsstilsændringer 41 år og mor til tre børn i alderen 4, 11 og 13 år Uddannet klinisk diætist, CHEK holistisk lifestylecoach, fitnessinstruktør og (NLP practitioner og hjertehealer)

Hvem er den dame? Har arbejdet professionelt med kost og sundhed i 13 år som bl.a vejleder på SlankeDoktor, faglærer på Ernæringsassistentuddannelsen og som ernæringsekspert på P4 Madpassionista, Madrealist, Brobygger, Fan af Ny Nordisk Mad og Rawfood, Fortaler for rene råvarer uden for mange numre Ind med børnene i køkkenet og ud med den dårlige samvittighed!

Få succes med madpakker Sørg for at det er helt klart, hvem der har ansvaret for indkøb/fremstilling af den sunde madpakke i hjemmet. Få afklaret ambitionsniveauet Sørg for at maden er noget dit barn bryder sig om. Den bedste madpakke er den der er spist Planlæg efter ”de fem fingre” Fyld skabe, køleskab og fryser med et lager af madpakkeingredienser Luk øjnene og tænk på den bedste oplevelse du har haft, med at lave madpakke. del erfaringen med din sidemand.

Få succes med madpakker Skab en holdbar og støttende rutine omkring madpakkefremstilling og inddrag gerne dit barn Hvornår passer det bedst? En kasse som barnet selv kan åbne. Kemikritiske briller ser efter Sistema, Ecolunch-box, små bøtter, evt. en stor stål-madpakkekuffert, svanemærket mellemlægspapir, frugtposer og film uden PVC Undgå stanniol Husk på at madpakken er en kærlig hilsen hjemmefra Luk øjnene og tænk på den bedste oplevelse du har haft, med at lave madpakke. del erfaringen med din sidemand.

Rugbrød med chokolade Vil du bage selv? Brødblanding er nemt!

Gode madpakkelinks Voresmad.dk (slagterierne, frugtfest og 6omdagen) Skolemælk.dk Coopforum.dk – ”smør din madpakke med Sebastian” Samvirke.dk (inspiration og gode artikler om kræsenhed) Mad uden mælk og gluten. Caroline Fibæk, Kernesund, Birgitte Nymann, Oscar Umahro, Rebecca Persson osv. Sif Ornella og Louisa Lorang er netop udkommet med nye..

Søren Gericke om madpakker Samvirke ”Madpakker skal smage af hjemmet. Når lille Tristian sidder der og drømmer, skal det smage af det, der var derhjemme. Så rester fra i går. Eller et godt brød og ikke for meget pålæg. Masser af grønt. Delikat og ikke snyde. Det skal være det, det er. Enkelt. Velsmagende. Det er lig med sundt. Så skal den kunne tåle en rystetur. Og husk de skal smøres med børnene. Op på rækker med de små møgunger..”

Giv madpakken en hånd Grønt Brød Pålæg Fisk Frugt

Grønt Gnavegrønt -Gulerod, agurk, peberfrugt, cherrytomat, majskolbe, avocado, ærter i bælg, blomkål, krydderurter, bladselleri, fennikel osv. Grønt som salat -Råkost, bagte rodfrugter, kogte grøntsager, grøn salat, pasta og -rissalat Grønt som pålæg Agurk, avocado, kartoffel, tomat. Kan med fordel pakkes separat fra brødet Grønt: Børn i børnehavealderen anbefales at spise 200-400 g frugt og grønt om dagen. Vælg sprøjtefri af det i spiser mest..grønthapser og rispapir

Lad dit barn være med til at vælge Prøv noget nyt Køb evt. en grøntkasse Tænk i regnbuens farver Gør klar til flere dage ad gangen. Råkost og skåret grønt holder nemt 3-4 dage på køl Dryp med citronsaft Lav en dip

Pålæg eller protein Kødpålæg Pølser Leverpostej Fedtprocent max. 10% Vælg gerne økologisk, som altid er uden nitrit Kyllingelår Frikadeller Hummus Frugt/nøddepålæg Peanutbutter Æg/æggesalat A 38/Cultura med drys Hytteost, rygeost, smøreost, ostebjælker Pesto/veganerspreads Smør med gurkemeje eller brombær Falafler Jordbær, æble, fersken Fødevarestyrelsen fraråder mere end 1 stk. køpålæg om dagen. Nitrit binder sig til de røde blodlegemer og kan være kræftfremkaldende,

Fisk Tun/tunsalat Makrel i bæger Torskerogn Fiskefrikadeller Sildepostej Laksepostej Garvet laks/hellefisk Røget ørred Rejer Sushi fiskeruller Fed fisk er ikke ”fed” Overvej fiskeoliekapsler, hvis dit barn ikke får fisk Vælg fisk fra forskellige fangststeder Det anbefales at få 200-300 g fisk om dagen. Nordic nutrials, krill, eye Q er rene..

Men mit barn spiser ikke… Kræsenhed er mange ting. Smagsløg er forskellige. Tving ALDRIG dit barn til at spise. Tænk hellere, at i bare ikke har fundet det rigtige endnu. Er du virkelig bekymret, så giv en vitaminpille og vær selv en god rollemodel.

Brød og hjemmebag Rugbrød/minirugbrød Tortillas/rispapir Grovboller med kerner Pitabrød Bagels Rugfler Pågen ”klemmer” Levebrødsboller 6 g fibre pr. 100 gram Prøv ”hvid hvede” Grovboller med revet grønt. Kranse/Kringler Minipizza med kartoffel Pizzasnegle Muffins (frugt/nødder) Pandekager (banan) Knækbrød udstukket med forme Rugbrød med cacaonips Bananbrød med kanel Fyld ev. Fryseren. Brød fra Rema med chokolade. Cacaonips. På skolemælk.dk og Voresmad.dk er der masser af inspiration at hente. Sif Ornella har lavet ny bog om madpakker. Tag ud på Møllen og se melet blive malet. Gamle kornsorter..Bag sammen om søndagen?

Frugt Æble, pære, banan, blomme, blåbær, kiwi, appelsin, vindruer, mango, melon osv. Frugtsalat Skær ud og put i film/pose Find bær i hegnet, haven eller på heden Kog en stor portion æblemos og frys ned i små bægre + drys Rosinpakke (max 2 om ugen) Frugtstang gerne med fibre

..eller en af de sjove Fire af de grove, - én af de sjove Pas på helsefælden (økologiske kiks, pølser og slik) Tørret æbleringe, mango, dadler, figner, morbær, abrikoser Nødder uden salt Frugtyoghurt Mælkesnitte Kiks Riskiks Müslibar (vælg en med rene ingredienser)

Børnefødselsdag -nærvær og enkelhed Forbered maden Ens kagestykker/muffins/ vandbakkelser med slik Skattejagt eller leg? Frosne bananer med chokolade og tivolidrys Flødekarameller Hjemmelavet is/smoothie Popcakes af dadler Frugtspyd Tema: arla.dk/voresmad.dk Sørg for at boller er smurte..

”If you can dream it, you can do it!” (Walt Disney) Vi ses på www.facebook.com/trimpeople