Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
LEAN Akademy.
Advertisements

Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Lederudvikling.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Modul 1 - Processer.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Erhvervsakademiet Aarhus
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Det autentiske menneske
Trivselsundersøgelse og Ledelsesevaluering i Region Midtjylland
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Innovation i med og modvind – historien om at ville og være på vej
Tillid Temadag for AMIR
Dagsorden for seminar den Velkomst Formål med dagen Om projektet – Praksisnær ledelse i det offentlige Udfordringer Udbytte Udvikling af tillægsmodul.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Velkommen til E-business
Akademiuddannelsen i Ledelse
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Økonomi og organisation
Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
Højskolen for Efter-og Videreuddannelse Interprofessionel Læring og Samarbejde 10. november 2013Chefkonsulent Kirsten Willemoes Knudsen 1.
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
© Inteam 2007 Mols-Linien Service Akademi. © Inteam 2007 Et samarbejde for at styrke Mols-Liniens Service Akademi Inteam kan bidrage på både strategisk.
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende Coachingforløb.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
At deltage i projektarbejde
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb.
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
CLARA Projektbeskrivelse
Vidensbaseret praksis i botilbud
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
[klik og indsæt kommunenavn]
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Værktøj: Check dine relationer
Høring af forslag til Budget
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013

 Uddannelsesforløbet er for dig som både vil lære at anvende de praksisnære ledelsesværktøjer og som vil lære om de teorier og metoder, som kan belyse ledelsesmæssige problemstillinger. På denne måde lærer du at træffe endnu bedre beslutninger om, hvordan egen ledelse i praksis skal udføres. Uddannelsesforløbet er for alle som beskæftiger sig med ledelse, projektledelse eller har ledelseslignende opgaver. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i forløbet.

Formålet med forløbet er, at du med udgangspunkt i dine styrker, dit talent og dine erfaringer udvikler endnu bedre ledelse ved at du:  Opnår indsigt i egen ledelsespraksis og lærer, at definere udviklingsområder og opstille handlingsplaner for egen ledelsesmæssige udvikling og læring.  Får kendskab til ledelsesfaglige teorier og værktøjer  Får indsigt i dine egne adfærdsmæssige, kommunikationsmæssige og ledelsesmæssige styrker og svagheder.  Gennem analyse af sammenhæng mellem teori og praksis kan vurdere hvilke redskaber, der er relevant at tage i anvendelse i konkrete ledelsesmæssige situationer.  Lærer at anvende en række praksisnære ledelsesværktøjer

 Inden uddannelsen: ◦ Velkomstbrev med forventningsafstemning og krav om deltagelse ◦ Den digitale logbog  Mellem modulerne ◦ Praksisnær ledelsescase fra egen virksomhed - inddrag egen leder  På sidste modul laver deltagerne en præsentation af de samlede tanker af logbogen  Efter endt kursus, tager underviser og virksomhed en dialog om udbyttet

 Praksisnær ledelse  Forandringsledelse  Innovation  Læringsstile  DiSC  Tæt dialog med deltagernes organisationer  Opgaver fra kursistens virkelighed  Modulets case  Modulets gæst  Gennemgående projektopgave ◦ transfer, innovation og praksis

Forløbet er opbygget af:  Inden uddannelsen – personprofil samt tilbagemelding på samme.  5 moduler svarende til 13 dage Modul 1:Medarbejderinvolvering i ledelse Deltageren kan skabe optimale funktionsbetingelser og igangsætte udviklingsprocesser på det operationelle niveau, der fremmer medarbejdernes motivation, effektivitet og tilfredshed. I jobfunktionen indgår: Kendskab til lederrollens krav under en udviklingsproces, kendskab til motivationsfremmende aktiviteter, bevidsthed om forskellige lederstiles indflydelse på det sociale arbejdsmiljø samt bedre anvendelse af medarbejdernes viden.

Modul 2: Ledelses af innovationsprocesser På dette modul får du begreberne på plads og lærer at anvende værktøjer og metoder, som kan sikre en involvering af brugere, medarbejdere og andre interessenter. Du lærer:  Begreber, metoder og modeller for udvikling af innovation  At anvende enkle metoder til at involvere og lede medarbejdere i innovationsprocesser på et operativt niveau  At anvende metoder og teknikker tilpasset medarbejdernes forskellige forudsætninger og anvende dem i det praktiske arbejde med henblik på udvikling og fornyelse

Modul 3: Konflikthåndtering som ledelsesværktøj Deltageren kan igennem valg af den optimale konfliktløsningsmetode løse konflikter på det operationelle niveau. I jobfunktionen indgår: Grundlæggende viden om forskellige konflikttyper i en organisation og konflikters udviklingsforløb, afdækning af kerneproblemstillinger i konflikter og konfliktpotentialet, anvendelse af forskellige konflikthåndteringsmetoder som ledelsesværktøj.

Modul 4: Kommunikation som ledelsesværktøj Deltageren kan gennemføre basale konstruktive dialoger i mødet med medarbejder, kollegaer og chefer i hverdagen samt øvrige interessenter, som har relationer til lederens arbejdsområde på det operationelle niveau. I jobfunktionen indgår: Analyser af forskelige kommunikationssituationer, udvikling af egne kommunikative evner, etablering af konstruktive dialoger og anvendelse af kommunikation aktivt i lederrollen

Modul 5: Ledelse af teams At udvikle dine kompetencer til rollen som teamkoordinator. Blandt andet ved at være bindeled mellem team og ledelse samt varetageopgaver internt i teamet.  På dette modul vil teamlederen få mulighed for at kvalificere sine evner til at lede teams via praksisnære ledelsesværktøjer  Deltageren vil desuden blive præsenteret for en række redskaber til at optimere arbejdet i teamet og styrke teamsamarbejdet.

 Ved deltagelse i uddannelserne betales ordinær AMU deltagerbetaling svarende til kr. 178,- pr. dag. Uddannelsen er på 13 dage = 2.314,-  Der kan gives VEU godtgørelsen svarende til 80 % af højeste dagpengesats ca

Udfyldelse af DISC profil, samt tilbagemelding, aftales med den certificerede konsulent. Processen afsluttes inden start af uddannelse: Modul 1:27. maj – 29. maj Modul 2: 17. juni – 18. juni Modul 3: 19. august – 20. august Modul 4: 9. september – 11. september Modul 5: 2. oktober – 4. oktober

Udfyldelse af DISC profil, samt tilbagemelding, aftales med den certificerede konsulent. Processen afsluttes inden start af uddannelse: Modul 1:14. august – 16. august Modul 2: 18. september – 19. september Modul 3: 21. oktober – 22. oktober Modul 4: 04. november – 06. november Modul 5: 16. december – 18. december

Modul 1:11. – 13. november 2013 Modul 2: december 2013 Modul 3: 13. – 14. januar 2014 Modul 4: 17. – 19. februar 2014 Modul 5: 17. – 19. marts 2014 Tilmeldingsfrist: 4. november 2013