Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Har VIP’ere en formidlingsforpligtelse – og hvor langt rækker den i givet fald? Praksisudvalgets konference 23/ om forskningsformidling Oplæg ved.
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Lidt om vejleder rollen
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
1. november 2007 Carl P. Knudsen
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Kvalitet i Skriftlighed  Oversigt over workshop  Erfaringer med netværkssamarbejde  Materialeindsamling  5 forslag til forbedring  Arbejdsgrupper.
Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Naturvidenskab for Alle •Målet •Projektet tilbyder •Planer for næste års indsats •Eksempler på pilotprojekter.
Indsatsområde ”Matematik med CAS”
Medborgerskab – på sporet
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
Hvordan, hvem og hvorfor?
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Slutkonferencen Vartov d ved Anders Bech Thøgersen, UC Syd
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
DET INTERNATIONALE ARBEJDE I FORVALTNINGEN
Science i Mariagerfjord Kommune  Grundlæggende kompetencer. Dansk, matematik, engelsk.  Kreativitet, innovation, problemløsning og samarbejde.  Naturfaglige.
KOMpetenceMål i PraksIS
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Talent og talentudvikling
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
AARHUS UNIVERSITET Centre for Science Education 27. marts 2009 Centre for Science Education Michael E. Caspersen Centerleder
Det Naturvidenskabelige Fakultet Helge Knudsen Velkommen Kristiansand !
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
Skolebiblioteket og naturfag
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
7. December Fakultetets og dekanens opgaver  Sikre en stabil udvikling og økonomi  Motiverende personalepolitik (medarbejderne skaber fakultetet)
Nanoteknologi i de naturvidenskabelige fag gymnasiet – (fysik og kemi i 2.g)
Qaasuitsup Kommunea bygder -bygdeskoler- Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Madkamp - DM i madkundskab
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Informationsformidling Brian Kjær Andreasen Hovedaktivitet 4. [ Viborg]
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Kommune Kujalleq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Faglig udviklingsskole Videncenter Læremiddel.dk og faglige udviklingsskoler Oplæg skoleledermøde Odense Kommune d. 17. januar 2008 Thomas Illum Hansen.
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
Oplæg d på Nyborg Gymnasium.  At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium.
Brown Bag seminar 5. marts 2013 Dias 1 Institut for Statskundskab ”Effektiv vejledning”, hvad er det?! Hanne Nexø Jensen Institut for Statskundskab, KU.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Fysiklærerforeningen og Geografilærerforeningen 24. November 2011.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
Kompetencerejsen Program informationsmødet 14. maj Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø?
Undervisning i forbindelse med besøg på Experimentarium V/ Anette Vestergaard Nielsen Experimentarium.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Kommuneqarfik Sermersooq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia haft som formål at give børn og unge gode lærings- og udviklingsmuligheder.
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Oplæg fra Evalueringsudvalget
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentationens transcript:

Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen

DASG DASG er et netværk af almene og tekniske gymnasieskoler, som kan og vil gøre en særlig indsats for at udvikle undervisningen i matematik og naturvidenskabelige fag Netværket skal være i stand til at løfte større udviklingsopgaver Skoler, der optages i netværket, skal have som målsætning at ville bidrage til den fagligt pædagogiske udvikling af matematik og de naturvidenskabelige fag og være villige til at stille lærerressourcer til rådighed herfor

Mission Udvikle nye undervisnings- og læringsmetoder og nye undervisningsmaterialer på grundlag af fagdidaktiske forskningsresultater og nye fagligt pædagogiske ideer Støtte lærernes kompetenceudvikling gennem kurser, seminarer og konferencer Være rammen om et samarbejde mellem fagdidaktiske forskere og praktikere i skolen Styrke samarbejdet mellem gymnasier og universiteter og virksomheder Synliggøre god praksis for undervisningen i matematik og naturfag

Mål Øge interessen for matematik og naturvidenskabelige fag Sætte fokus på matematisk og naturvidenskabelig almendannelse Motivere unge for en teknisk-naturvidenskabelig uddannelse

Strategi Der skal knyttes fagdidaktisk og matematisk-naturvidenskabelig ekspertise til de enkelte udviklingsprojekter både ved tilrettelæggelsen, gennemførelsen og evalueringen Udviklingsprojekterne skal have karakter af åbne oplæg med henblik på at sikre deltagernes ejerskab Gennemførelsen af udviklingsprojekterne skal sammenkædes med lærernes kompetenceudvikling Vidensdeling og formidling af resultater skal fortrinsvis ske gennem udarbejdelse af undervisningsmaterialer og udbud af efteruddannelseskurser

Indhold IT i matematik og naturvidenskabelige fag CAS i matematikundervisningen Dataopsamling og databehandling Jordobservation - nedtagning af satellitbilleder (i samarbejde med Geografisk Institut, KU) Moderne teknologi - i samarbejde med virksomheder og universiteter Nanoteknologi (i samarbejde med KU, DTU og ÅU) Naturvidenskab for alle Flerfaglige undervisningsforløb – Bæredygtig udvikling, Brintsamfundet, mm. (bl.a. i samarbejde med DNA) Læringsstrategier i matematik og naturvidenskabelige fag HOT - matematik og naturvidenskab (i samarbejde med Steno Instituttet, ÅU)

Udviklingsmodel Ide Udvikling Afprøvning Formidling Drift Fokus på forskningsresultater og den aktuelle fagdidaktiske debat. Ideen udfoldes til en projektbeskrivelse. Udvikling Udviklingen af projektet i detaljer gennem et pilotprojekt. Afprøvning Afprøvning af projektet på et antal skoler og med en større gruppe lærere. Udvikling af lærernes kompetence og evaluering af projektet. Formidling Opsamling, bearbejdning og formidling af resultaterne. Drift Implementering af resultaterne i den almindelige undervisning. Ejerskabet til resultaterne overdrages til andre.

Arbejdsform Netværket arbejder med enkeltprojekter med henblik på at udvikle undervisningsmateriale til modelforløb inden for hvert enkeltprojekt Et antal af netværkets skoler arbejder sammen om fx undervisningsforløb, der kan omfatte 10-20 timers undervisning Der medvirker 20-30 lærere i hvert enkeltprojekt, og kompetenceudviklingen støttes gennem møder, kurser ol. Der er løbende netbaseret dialog (på Skolekom) mellem de deltagende lærere Formidling af resultaterne sker fortrinsvis gennem publicering af undervisningsmaterialer (på www.dasg.dk eller på www.dnaportalen.dk ) og gennem udarbejdelse af kursuskoncepter

Forpligtelser Projektledelsen: Skolerne: Lærerne: Udvælger projekter Iværksætter pilotprojekter Leverer materialer Arrangerer kurser og møder Vedligeholder en hjemmeside Styrer konferencer på skolekom Forestår evaluering Sikrer publicering af resultater Skolerne: Deltager i mindst ét projekt Finansierer tid til lærerne (40 timer/deltager) Lærerne: deler viden har skolekom-adresser lægger undervisningsma-terialer mv. på konferencen deltager i kurser og møder deltager i evaluering