Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Hvis du søger nogen, der vil gøre hvad som helst for at glæde dig ...
LinkedIn Intro.
RBU Jon Kristian Lange.
Prioritering.
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
INFORMATIONSFORMIDLING KRÆVER EN PLAN SKANKOMP VIBORG LOUNGE TIRSDAG DEN 5. OKTOBER 2010.
Politisk fokus 2009 En inkluderende folkeskole - også for børn med ordblindhed årsmøde 2009 Stella Steengaard 1 Under indtryk af det forestående kommunalvalg.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Session 14: Struktur og risikosituationer Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Omgangstone og kollegialitet
Dansk Magisterforenings mentorordning
Vejlederens kommunikation
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
VEJEN TIL DEN GODE LINKEDIN PROFIL
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Informations- kampagne om unødvendig kemi. Formål med mødet  Orientere om  Kampagnens baggrund  Målgruppe  Ønsker til form  Budskaber  Formalia.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
Uddannelsesafklarende samtaler
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Vandpolo seminar 18. september Velkommen Formålet med i dag er: –at I alle tænker over, hvordan vi udvikler dansk vandpolo I den rigtige retning.
Regeringens 2. beskæftigelsesstrategi for personer med handicap Job og Handicap - det kan lade sig gøre - Stig Langvad, DH 24. oktober 2009.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Dialogen mellem jobcenter og Beskæftigelsesregion
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Den professionelle samtale Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen, Danmarks Læreforening.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Hedensted Hedensted. 2 Vejlederkonference Samarbejdet mellem Jobcenter, Social området og Undervisning Helhedsorienteret ungeindsats for.
Produktionsskolernes Målgrupper M.V.
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010

Udfordringen • Vi blander alt for mange personer med forskellige former for handicap sammen i én pærevælling • Vi ved alt for lidt om personer med forskellige former for psykosociale handicap • Vi har alt for mange, der udtaler sig om noget, de ikke har forudsætninger for! • Vi har medier, der forplumrer billedet • Vi har ikke en lovgivning, der fuldt ud respekterer behovene hos personer med forskellige former for psykosociale handicap

Konkrete forslag til arbejdsgiverne • Forbered virksomheden gennem p-politikken og information • Tal om det svære og nedbryd tabuer • Skab fleksible job, der passer til personer med et psykosocialt handicap • Introduktionen af medarbejderen skal være god og konkret • Benyt mentorer og sociale tillidsrepræsentanter • Sørg for en blød start efter sygemelding • Gør det til en tradition at være opmærksom og gribe tidligt ind • Vær opmærksom på, at problemerne ofte opstår uden for arbejdstiden • Søg den nødvendige hjælp

Konkrete forslag til jobcentrene • Ledelsen skal gå forrest og inspirere et veluddannet personale med generel og specifik viden • Forebyggelse forudsætter tidlig opsporing og indsats - og indsatsen i forhold til unge er afgørende • Det nytter ikke noget med standardtilbud • Der vil ofte være behov for en håndholdt indsats, der ikke må slutte for tidligt • Der vil altid være behov for en tæt kontakt til virksomhederne – og husk, at problemerne ofte opstår uden for arbejdstiden

Konkrete forslag til personerne selv • Vær bevidst om dig selv og lær dine egne begrænsninger at kende • Brug dit netværk i arbejdstiden og uden for – særligt dem, der kender dig godt • Søg den information, du har behov for – den kommer ikke af sig selv (desværre)

Konkrete forslag til Folketinget • Juster lovgivningen, så den passer til personer med udsving i livet • Skab de nødvendige tilbud på det rigtige tidspunkt i forløbet og uden ventetid • Skabe et rum i lovgivningen for en aktiv rehabiliteringsindsats uden et fast mål – med brug af alle værktøjer og stærk koordinering og med en stabil økonomi • Skab mere viden med udgangspunkt i bredden i målgruppen • Strategisk satsning på nye måder at samarbejde med personen

Tak for ordet