©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
©Jenny Bohr – Til underviserne Mestring i stort og småt er ment som et inspirations- og arbejdstema. Det er vigtigt, at der er tid til, at.
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Velkommen til varigt rygestop! RYGESTOP Dokumenteret høj effekt i kliniske studier.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Struktur: ”Quiz og byt”
Læringsstile og lektier
Energi- & Vandværkstedet
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Psykoedukation til unge i OPUS
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Som en direkte konsekvens af deres vanskeligheder, lever mennesker med ADHD ofte med et meget højt stressniveau.
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Innovation og iværksætteri
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Mindre grimt, tak.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Projektlederens rolle(r)
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation til patienter med skizofreni
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
©Jenny Bohr – Til underviserne Temaet ADHD hos voksne og min egen ADHD, er et stort og vigtigt tema, som det godt kan betale sig at bruge.
Relationer – børn og voksne
Forældre- og fødselsforberedelse
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Fagets Informations Teknologi Introduktion til Programmering i Java For Industri, Global Forretningsudvikling, samt fri studie aktivitet ved Bent Thomsen.
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
VELKOMMEN At gå fra Individuel-grupper-kompetencer-udvikling-dynamik- roller-refleksion-ansvar-bevidsthed-selvindsigt-anerkendelse- selvværd-netværk-nye.
Refleksioner og opsamling ift. i går
Lederseminar 2014 Varde Kommune
L Synkront net-baseret samarbejde - kursus ved Morten Knudsen og Thomas Ryberg.
OBS – gør som det passer dig!  Denne skabelon er med vilje ikke særlig stramt designet. Det er for at du selv kan lægge det indhold og detaljeniveau i.
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Læsning.
Temadag om undervisning af borgere Fra forsøg til udvikling af konceptet - erfaringer og ideer.
Terminsprøver december  Kom i god tid. Helst 15 min. Før prøven begynder  Find din plads. Dit navn og prøvenr. Står på bordet.  Du skal selv.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Sådan bruger du præsentationen
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Instruktion til mødeledere
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen at gøre kursisterne fortrolige med forløbet, underviserne, undervisningsmåder, kursus- struktur og rammer samt hinanden. Kursisterne skal ligeledes introduceres til det ”visuelle målark”. Hjælp kursisterne med at få skrevet deres første ønske/mål for kurset. Tekst i bokse, der starter med OBS, er ment som små tips til jer som undervisere. Resten er slides, som I kan arbejde ud fra. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Opstart 1. kursusgang Velkommen OBS: Det kan være godt at have en særlig farve pr. emne – det giver overblik, når slides sættes i kursusmappen. Giv også kursisterne notepapir i samme farve. Brug billeder til visuelle cue. Tegninger af Amalie Bohr Emne: Introduktion og præsentation ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Dagens program Emne og Kursusstruktur OBS: Det er vigtigt at have en fast struktur som passer kursisterne. Her er to forskellige forslag. De kan også uddeles til kursisterne, som så kan krydse af løbende - progression 1 Introduktion til dagen i dag (10 min.) 2 Undervisning og spørgsmål (20 min.) 3 Pause 4 (30 min.) 5 (10. min.) 6   7 Afrunding og opsamling (10 min) 1 Introduktion til dagen i dag (10 min.) 3 Undervisning og spørgsmål (40 min.) 4 Pause (20 min.) 5 7 Afrunding og opsamling   ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk OBS: Det er vigtigt at visualisere rammer og regler, der dels præsenteres, og dels hænger eller ligger synligt fremme Hvis en af jer får brug for en pause, så gå stille og roligt ud og tag en ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Praktiske informationer Kursus hver mandag fra kl. 15.00 – 17.00 I alt 8 kursusgange Det foregår hver gang i lokalet her Der vil være dagsorden hver gang, og materialet bliver udleveret hver gang Der er faste siddepladser til alle Hvis du bliver forhindret i at møde så ring eller send en sms til ”navn” på mobil nr. XX XX XX XX Der vil være kaffe/vand og kage hver gang ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Rammer Vi går i gang kl. 15.00. Er du forsinket så gå stille ind og find din plads Husk at slukke mobiltelefonen (eller sæt den på lydløs) Spørgsmål kan stilles i spørgetiden Husk at række hånden op Almindelig snak og kommentarer i pauserne Ros og ris skrives i ”kritikbogen” ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Introduktion til materialer Mappens inddeling Visualisering Oplæg Der vil ligge papir og penne fremme Læsestof og lister OBS: Mapperne udleveres ved hver kursusgang – det kan være godt, at kursisterne først får dem med hjem til sidst. Materialerne udleveres løbende til hver kursusgang. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Mappens inddeling Holde den røde tråd Farverne er forbundet med den enkelte gang Idé og noteark til hver gang i samme farve Der vil blive uddelt forskelligt materiale hver gang ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Visualisering Vi vil visualisere i meget høj grad. Der vil være visuelle planer og skilte Vi vil løbende prøve forskellige måder Ur, billeder, tekst, farver Brug det du har lyst til OBS: Brug visuel tidsstyring evt. TimeTimer ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Rummelighed At give plads til hinanden Anerkendende tone Tavshedsrum Støtte hinanden Forskellighed som ressource ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Kursets formål At deltagerne opnår en øget viden om ADHD generelt og en øget indsigt i egen ADHD At deltagerne tilegner sig mestringsstrategier, og at de lærer sig nye måder at håndtere hverdagen på ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Evaluering De to udleverede barometre udfyldes Sæt en streg der, hvor du mener, din viden om ADHD ligger, og En streg hvor din indsigt i din egen ADHD ligger Du behøver ikke skrive navn på Vi evaluerer igen sidste kursusgang ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk De to barometre OBS: Barometrene er forslag. I kan lave jeres egne evalueringsskemaer. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Makkerinterview To og to stiller I hinanden de spørgsmål, som står på spørgearket – brug 5 minutter hver. Efterfølgende skal I præsentere hinanden. OBS: Det er vigtigt at have lavet et spørgeark med plads til svar, som kan udleveres til kursisterne ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

At arbejde med mål betyder: Noget at sigte efter Indikator: noget der viser dig, at du er på rette vej Indikator: noget der viser dig, at du er på rette vej Indikator: noget der viser dig, at du er på rette vej ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Noget at gå efter Noget at bevæge sig hen imod Hvert eneste lille delmål er en del af sejren Læg mærke til at du er på vej ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Noget at tilstræbe/ønske Ønsker fylder tankerne Tænk positivt på dit mål Lad tanker muliggøre det: - når …….. så…. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

At være på vej er en succes i sig selv Klap dig selv på skulderen for at være på vej i den rigtige retning ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Individuelle mål / sammen Skriv hver især et ønske for kurset. Noget I godt kunne tænke jer at blive bedre til. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk I skal ikke samme sted hen I rejser ikke med samme hastighed Nogle vil tage store skridt Nogle vil tage små skridt Nogle vil komme hurtigt fra start Nogle vil starte langsomt ud Alligevel følges I ad ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Mål trappe MÅL: 3. skridt: 2. skridt: 1. skridt: ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Opsamling og afrunding Er der spørgsmål? Er der løse ender, der skal samles op? Hvordan har dagen været? De to næste kursusgange vil omhandle ADHD hos voksne. Til næste gang: Kig på ADHD-foreningens hjemmeside og læs om ADHD. Tak for i dag. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk