Forslag til Gårdbestyrelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Advertisements

Etabler en professionel bestyrelse – og brug den!
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere 2.Formandens beretning for Kassereren fremlægger revideret regnskab for 2008 (udsendt!) 4.Forslag fra bestyrelse.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Rådgivning af vækstlandbrug
Kapitel 2.
AHV Avlsmålsegenskaber •Vægtning af nuværende indeksegenskaber blev opdateret i marts •Nye egenskaber på vej? –14 G (pasningsevne)
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Budgetgrundlag i planteavlen
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Virksomheders Risk Management i juridisk kontekst
Visionsproces Fra ord til handling.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Jesper Loose Smith Direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe – ca boliger Direktør fagforeningsejet ejendoms- og administrationsselskab i.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Februar 2007 GENERALFORSAMLING 2007 side 1 af 4 Vi har igen i år fornøjelsen at indkalde til den Ordinære Generalforsamling i DIN Grundejerforening I år.
Seminar for trivsels- og SSP-personer
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
NatPHD Generalforsamling 2010 Ph.d.-foreningen ved Naturvidenskabeligt Fakultet.
Velkommen til Grundkursus Tema 1
Kodeks for offentlig topledelse
Passivhus Nordvest Generalforsamling 28. september 2011.
Accounting - HA-int / Økonomistyring, , kapitel 11, s. 1 Institut for Regnskab, Tom Hansen B B udgettering.
Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent 2.Godkendelse af dagsorden 3.Bestyrelsens beretning om.
Velkommen til Lægedage
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Vandrådet (VR) i Skanderborg Kommune
Økonomistyring og budgettering
Møde tirsdag den 1. december 2009 Kl hos Sydbank A/S, Aabenraa URS møde den 1. december 2009.
Grupperådsmøde 2015 Rødovrespejderne
Budgettering der virker ! Hvordan får jeg budgettet til at afspejle mine mål ? v. Chefkons. driftsøkonomi Bjarke Poulsen.
Hvordan følger jeg op på målene med budgettet? v. Økonomikonsulent Arne Larsen Agrogården.
Iværksættermesse 27. marts 2010 Sådan finder du investor.
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Handlingsplaner - Skolebestyrelsen ved Engelsborgskolens strategiske indsatsområder.
Workshop om effektiv drift For medarbejdere. WORKSHOP Dagsorden Introduktion til det overordnede projekt og til forsøget Kort om forundersøgelse I fortæller.
Forløbsbeskrivelse for helhedsorienteret udredning Kontakt til borger Nej Figur forklaring » Ja Nej Hvem har del i borgerens forløb?
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Organisationsændring, lægefagligt bivirkningsnetværk og strategi Afdeling for Forbrugersikkerhed En afdeling i Lægemiddelstyrelsen.
Generalforsamling i IDA IT Onsdag 26. marts 2014, kl i IDA, København.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Hvor er vandbranchen på vej hen?
Dynamisk Strategi Evaluering af demonstrationsprojektet 2011
Overordnede bestemmelser
Hjertecafèer - tilbageblik
Strategisk udvikling af landbrugsbedriften Torben Ulf Larsen
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Systemejer organisation
23. Økonomiske beslutninger
Virksomhedens livscyklus
Kravredaktion Arbejdsgrundlag for Kravredaktion OS2kravmotor
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
af Kliniske Lærestolsprofessorer
Referat af bestyrelsesmøde den 6
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Kickoff møde Dansk køreplan for BIM standardisering Dansk Standard 22
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Præsentationens transcript:

Forslag til Gårdbestyrelsen

Indhold Baggrund for en gårdbestyrelse Deltagere Ansvarsfordeling Dagsorden Out-Put Eksempler

Baggrund for en gårdbestyrelse Gårdbestyrelsen kan være udpeget af landmanden selv med henblik på at udnytte kompetancer hos faglige folk for at forøge effektivitet og produktivitet Gårdbestyrelsen kan være udpeget af pengeinstitut som en sikkerhed for en handlings-/strategiplan for fornyet finansiering (redningsplan).

Baggrund - fortsat VIGTIGT at landmanden stiller krav til medlemmerne. Det er en større forsamling som koster mange penge! VIGTIGT at landmanden er indstillet på kritik og på at følge bestyrelsens forslag og anbefalinger. Ellers er der ingen grund til at bruge penge på en bestyrelse. Bestyrelsen er retningsvisende – IKKE retningskrævende.

Deltagere Deltagerne i bestyrelsen: MEN OVERVEJ ALTID: Landmanden (formand) Pengeinstituttet Revisor Fagkonsulenter Evt. indbudt gæst (byggeri, investering etc.) MEN OVERVEJ ALTID: En udefrakommende (erhvervsperson) til at stille de ”dumme” spørgsmål

Ansvar - landmanden Formand for bestyrelsen Ansvarlig for implementering og resultater Landmanden åbenhed, ærlighed og loyalitet er essentiel for bestyrelsens virke.

Ansvar - landmanden Landmanden fungerer som sekretær og tovholder. Ansvarlig for landbrugsfaglige emner og back-up for bestyrelsen, herunder lovkrav for den pågældende bedrift. Fagkonsulenten den daglige kontakt med besætningsejeren og besætningen: Management/effektivitet Dag til dag sparring Vedlagt findes et par eksempler på bidrag fra fagkonsulenten for mellemlang og lang sigt

Ansvar - revisor Ansvarlig for økonomiske og finansielle emner og back-up for bestyrelsen, herunder økonomiske lovkrav for den pågældende bedrift. Revisoren er i løbende kontakt med besætningsejeren: finansiering indkøb moms etc.

Ansvar - bankkontakt Pengeinstituttet er omdrejningspunkt for driftens overlevelse. Bankrådgiveren bør have hjemmel fra baglandet til at træffe beslutninger ved mødet. Kontaktpersonen varetager pengeinstituttets interesser, og er ”sælger” i dette spil. MEN kontakten bør ligeså agere som sparringspartner.

Dagsorden - eksempel Velkomst Gennemgang af referat fra sidste møde, ved fagkonsulenten Gennemgang af produktionskontrol ved fagkonsulenten Salg og produktion i forhold til forventning og budget Mulige indsatsområder Gennemgang af regnskab og finansiering, v. revisor Nyt om medarbejdere, v. Fagkonsulenten Strategi 2008, v. alle Hvor var sidst og hvor er vi i dag Kort sigt. Management, handlinger i stalden, personale etc. Mellemlang sigt. Målsætning for det kommende kvartal og indsatsområder. Hvortil behøves eksperthjælp. (Stald, mark etc.) Lang sigt. Investeringer og bedriftsudvikling Handlingsplan indtil næste møde. Hvem gør hvad og hvordan. OBS. HVERT ANDET MØDE STARTER MED STALDGENNEMGANG

Out-Put Referat fremsendes til bestyrelsen senest 3 arbejdsdage efter mødets afholdelse. Bestyrelsen er sammensat af sparringspartnere for landmanden. Hver enkel deltager er i løbende kontakt med producenten. Opsamling sker ved kommende møde.

Eksempel 1 Landmanden anvender gårdbestyrelsen som et netværk. Ved eksempelvis nybyggeri mødes enkelte af deltagerne eventuelt oftere end kvartalvis. Gårdbestyrelsen afdækker og rådfører landmanden med den kommende strategi.

Eksempel 2 Landmanden er eventuelt nyetableret eller i økonomiske vanskeligheder Pengeinstitut ønsker klarhed over opstart for den nyetablerede. Pengeinstitut ønsker klar strategi for en redningsplan. Gårdbestyrelsen afdækker den kommende strategi. Konklusion: Gårdbestyrelsen fungerer som administrator og sparringspartner