Qaasuitsup Kommunea Projekt fjernundervisning. Historik  Beslutning i udvalget for Kultur, Undervisning og Fritid at mulighederne for fjernundervisning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fjernundervisning Atuarfik Samuel Kleinschmidt - Kapisillit
Advertisements

Der er ingen programmer Det tager alt for lang tid at blive logget på
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Systemejer organisation.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen.
mellem Miljøministeriet og KL
Erfaringer med AMO-reformen
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Medborgerskab – på sporet
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Hvordan kan vi selv lave trylledrikken?
- Et interaktivt kursus i forandringsledelse
Bestilling af IT udstyr og software fra Digitaliseringsstyrelsen. Har du prøvet at bestille i dag?
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Den fremtidige folkeskolestruktur  Et inspirationsoplæg KANUKOKA-seminar:Samarbejde på børn- og ungeområdet 1.
Skolevæsenet. Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen.
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
Strategisk kompetenceudvikling
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Qaasuitsup Kommunea bygder -bygdeskoler- Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Digitaliseringsstyrelsen
Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Skoleledermøde den 17. og 18. april Midtvejsevalueringen og derefter Midtvejsevaluering i 2010 – Skab din fremtid II januar – Skatte- og velfærdskommissionen.
Dialogmøde om 2020 mål Flere borgere skal hjælpes ud af hjemløshed
Bygdeskoleledermøde Qaasuitsup Kommunia Ilulissat den november 2011.
Gymnasiernes Fællesindkøb Hvorfor fælles indkøb ? Temadag
DEN DIGITALE SKOLE Hvordan kan tablets indgå i undervisningen for at tilgodese differentiering?
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Qeqqata Kommunia Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
Landsbyudvalg Bidrager til at igangsætte og understøtte udviklingstiltag i Skive Kommunes landsbyer og landområder - med fokus på, at der sker en udvikling.
Hvem får en bid?. Hvordan har vi organiseret opgaven.
Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj
Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Centernavn Afdeling Kompetenceudvikling Århus Sygehus.
Arbejdsrum i skyen Temamøde Kaffe og intro 13.35Om arbejdsrum i skyen samt Gyvelhøjskolens erfaringer med brug af GoogleDrive Sandwich.
Pædagogiske rammer for fjernundervisning. Workshop I om fjernundervisning 10. – 11. januar 2012 Deltagere: KANUKOKA Kommunerne Namminersorlutik Oqartussat.
Implementering i Region Midt
Handleplaner Odsherred Kommune. Indledning Hvem er vi Kort præsentation.
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Planer for tilvejebringelse af en platform for telepsykiatri Konference om telepsykiatri, fredag den 16. januar 2009.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Kommuneqarfik Sermersooq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
{ Bestyrelseskursus Marts 2015 Bestyrelsens opgaver og ansvar.
Oplæg Viborg Kommune 12. maj Steffen Lawaetz
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
SKI – Indkøbs ABC Hvorfor stå alene, når der findes fællesskaber?
Erfaringer med skolereformen Annette Ohm Furesø Idrætsråd Hareskov Værløse Tennisklub.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015.
Initiativer under Uddannelsesplan II Initiativer under EUD – Brancheskolerne 2014.
Fjernundervisning MULIGHEDER OG UDFORDRINGER. Hvad står menuen på? Generelt om..  Hvorfor fjernundervisning  Udfordringer med fjerundervisning  Økonomien.
Rammebetingelser for Grønlands erhvervsudvikling Kåre Hendriksen, Arctic Technology Centre Technical University of Denmark.
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Fjernundervisning Atuarfik Samuel Kleinschmidt - Kapisillit
Opsøgende VEU.
Oplæg til grupperefleksioner til midtvejsevalueringen
Det kompetente Nordjylland
ATTAT Janus Chemnitz Kleist
Præsentationens transcript:

Qaasuitsup Kommunea Projekt fjernundervisning

Historik  Beslutning i udvalget for Kultur, Undervisning og Fritid at mulighederne for fjernundervisning skulle undersøges.  På baggrund af kommunens økonomi har Forvaltningen for KUF sat som forudsætning, at det skal være brugervenligt men også relativt billigt  Bygdelederseminar: Fremlæggelse af kommunens ønske om, atUpernavik´s og Uummanaq´s bygder prioriteres

Fortsat historik  Inerisaavik afklaring med Tele Greenland om muligheder og begrænsninger vedr. internetforbindelser til Innaarsuit, Aappilattoq og Nuussuaq.  Tele Greenland´s planer om opgradering af forbindelseslinjerne til bygderne som har satellitforbindelse i Qaasuitsup Kommunea.  Mulighed for sponsorering af forbindelsen under projektet undersøges

Aftale mellem Inerisaavik og Qaasuitsup Kommunea  Fjernundervisningsforsøg i Innaarsuit, Aappilattoq, Nuussuaq og Ikerasak  Begrundet i skole-, lærer- og elevprofiler  Erfaringerne bruges i andre bygder men også i andre kommuner  Aftale om, at timelærere der er tilknyttet projektet bliver opgraderet efter endt projekt  Aftale om, at Inerisaavik yder støtte til projektet under projektets alle faser

Succeskriterier  At projektet bliver lokalforankret  At forvaltningen, by-, og bygdeskolen får ejerskab til projektet  At der er en IT –kyndig og uddannede faglærere i Upernavik der kan løfte opgaven samt  At der udpeges ressourcepersoner der kan støtte om projektets faglige implementering

Succeskriterier  At der skabes fælles forum for samarbejde mellem alle afdelingerne i kommunen  Muligheden ligger i valget at Adobe Connect Pro som bruges i uddannelsesinstitutioner som fælles forum  Denne kan udbygges til at medtage andre eksisterende programmer såsom Intranet som flere skoler i Qaasuitsup kommunen har investeret i

Decentralisering i forhold Kontraktstyring  Qaasuitsup Kommunea har det ledelsesmæssige og pædagogiske ansvar  Der er behov for at tænke i helheder. Evt. koordinering af fjernundervisning og en fremtidig rejselærerordning  Der skal afsættes fælles pulje til udvikling i kommunen  Der skal aftales ressourceforbrug til Ressourcepersonerne på sigt

Afdækning af udgifter for kommunen  Behov for fortsat afdækning af udgifter  Afdækning af kursusbehovet på baggrund af udviklingsbehovet  Intervallet af kurser hvor ressourcepersonerne er kursus afholdere