©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
JEG GIK MIG OVER SØ OG LAND
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
©Jenny Bohr – Til underviserne Mestring i stort og småt er ment som et inspirations- og arbejdstema. Det er vigtigt, at der er tid til, at.
Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Prioritering.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Læringsstile og lektier
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Psykoedukation til unge i OPUS
Anette Schjødt Thorsen
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
De sidste undervisningstimer
©Jenny Bohr – Til underviserne Som en direkte konsekvens af deres vanskeligheder, lever mennesker med ADHD ofte med et meget højt stressniveau.
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Brabrand NytårsDysten - En alternativ samarbejdsdyst.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Session 13: Advarselssignaler på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Projektlederens rolle(r)
Psykoedukation for patienter med skizofreni
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Gør det simpelt Trænings planlægning.
©Jenny Bohr – Til underviserne Temaet ADHD hos voksne og min egen ADHD, er et stort og vigtigt tema, som det godt kan betale sig at bruge.
Relationer – børn og voksne
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Grupper – hvordan gøres det?
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
Den strategiske forretningsplan – hvordan
Workshop plan Virkningsevaluering, VIA UC, Hedeager 2, 8200 Aarhus N.
Drejebog Program Café-debat metode Praktiske forhold Intro Cafedebat
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Uafhængige LifeWave Distributører
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering15A.1 Eksamen…
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Velkommen til opdagelsesrejsen!. 2 Hvorfor tage på opdagelsesrejse? I de gode gamle dage tog man på opdagelsesrejse for at blive rig og berømt (og måske.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Stresshåndteringsgruppe
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt på gruppearbejde og makkerøvelser, kan der være stort behov for hjælp. Derfor vil det være særlig gavnligt, hvis I denne dag kan være mindst to undervisere, der kan assistere hinanden. Det vigtige er, at de deltagernes ønsker/mål konkretiseres og deles op i mindre dele, så de bliver til at arbejde med. Det er vigtigt, for at give deltagerne oplevelsen af at være på vej – oplevelsen af succes. Det vil være en stor motivationsfaktor. Ved dagens afslutning udleveres stress-skema, som deltagerne kan bruge til næste kursusgang (du finder det i slides til kursusgang 7). ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

6. kursusgang, gul Velkommen OBS: At sætte og forfølge mål kan være særligt udfordrende for mennesker med ADHD. Det kræver valg, at prioritere og at blive på sporet. Noget de voksne kan have brug for, at du hjælper dem med. Tegninger af Amalie Bohr Emne: At arbejde med mål ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Dagens program Emne og Kursusstruktur Dagen følger den sædvanlige struktur, men der vil blive arbejdet meget i grupper og i par. Det skal handle om at sætte og arbejde med mål. 1 Introduktion til dagen i dag (10 min.) 3 Undervisning og spørgsmål (40 min.) 4 Pause (20 min.) 5 7 Afrunding og opsamling   ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Den visuelle måltrappe I dag skal vi konkretisere de mål/ønsker, I satte jer første gang 3. skridt: 2. skridt: 1. skridt: ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Et af målene med kurset er forandring ”At deltagerne tilegner sig mestringsstrategier - at de lærer sig nye måder at håndtere hverdagen på” Målet er, at I hver især oplever forandring Målet er, at I hver især oplever succes Derfor små skridt mod forandring ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Det kan være overvældende og uoverskueligt Der kan være alt for mange områder, man ønsker ændret, og det kan være svært at vælge noget ud. Når man vælger noget – vælger man noget andet fra. Men husk, det betyder ikke, at det er glemt. Det er bare sat på pause i en periode. Ingen kan arbejde med alt på en gang Læg mærke til de små fremskridt! ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Mål/ønsker Der kan være rigtig mange mål/ønsker eller ting, man gerne vil gøre noget ved. Man kan let ønske sig at gå fra 0 til 100 med det samme – at det hele bliver bedre hurtigt. Det bliver let uoverskueligt og overvældende. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

100

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Det kan bedre betale sig at bruge trappen ETC. Hvad kunne være mit tredje skridt? Hvad kunne være mit andet skridt? Hvad kunne være mit første skridt? ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Det kan bedre betale sig at bruge trappen Det er vigtigt at starte et sted og så tage små skridt. De små skridt kan hjælpe til at opleve at være på vej. De små skridt vil give oplevelse af succes. Hver eneste lille ting, der bliver bedre, vil gøre det næste skridt lettere. Husk, at være på vej er en succes i sig selv! ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

De små og store skridt på vejen HUSK: Et trin ad gangen

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk MÅL: 3. skridt: 2. skridt: 1. skridt: ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Konkretiser mål/ønske Store ønsker som mindre rod i hjemmet, en mere struktureret dagligdag eller, at ville være en bedre forælder, er uoverskuelige at arbejde med. Derfor må de deles op i mindre og mere konkrete dele, så der er noget helt konkret at tage fat på som første skridt. Det overordnede mål kan således godt være at få mere orden og mindre rod i hjemmet, men det må deles op i mindre og mere konkrete dele. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Det overordnede mål: mindre rod, mere orden Flere delmål 3. delmål: orden i vasketøjet 2. delmål: oprydning efter måltiderne 1. delmål: orden på skrivebordet ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

1. Delmål: mindre rod, mere orden MÅL: opryddet skrivebord 3. skridt: Stil alle bøger i reolen undtagen dem, der skal afleveres på biblioteket. 2. skridt: Tøm skrivebordet for papirer og sorter dem. 1. skridt: Tøm skufferne og sorter papiret (brug eventuelt sorteringssystem). Lav en plan for første delmål ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Oprydningsplan for skrivebordet Kryds af 1 Tøm skufferne for papir og sorter det (brug eventuelt sorteringsplan). 2 Tøm bordet for papir og sorter det. 3 Sæt alle bøger tilbage i reolen undtagen dem, der skal afleveres på biblioteket. 4 Sæt skriveudstyr, klipsemaskine osv. på en bakke sammen med biblioteksbøgerne. 5 Sæt computeren på kontorstolen. 6 Vask bordet. 7 Sæt skriveudstyr og computer tilbage. 8 Nyd det rene skrivebord.

Sæt det ind som et fast punkt i ugeplanen Mandag Tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag Formiddag: Ordne post Vaske tøj Ordne skrivebordet Bage Slå græs Eftermiddag Tandlæge Eftermiddag: Gøre stuen ren Aften: Golf Til middag hos Lis og Ole ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk Makkerøvelse Sæt jer to og to sammen og kig på hinandens ønsker/mål. Hvis I har fundet nye mål, I hellere vil arbejde med, er det helt ok. Vælg hvilket mål I tager først. Sæt tid på. Konkretiser og prøv sammen at sætte nogle delmål op. Hvad skal der til for at nå målet? Hvad skal vi starte med? Efterfølgende skal I præsentere dem for hinanden. OBS: Det er vigtigt, at kursisterne får opgaven på et papir, så de ikke er afhængige af at kigge på slides. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk

Opsamling og afrunding Er der spørgsmål? Er der løse ender, der skal samles op? Hvordan har dagen været? Næste kursusgang vil omhandle stress og stresshåndtering. Til næste gang: prøv at krydse af i stressskemaet og noter, når der er noget særligt. Tak for i dag. ©Jenny Bohr – www.jb-cps.dk