Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Sundhedsaftalen fra ord til handling
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Læserundersøgelse Dec – jan Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands medlemsmagasin DSR midt.
Samarbejde mellem RHP og socialpsykiatriske botilbud i KK vedr
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Sanna Dragholm projektleder
Region Hovedstadens psykiatriplan
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Befolkning: ● Randers kommune indbyggere ● Omegnskommunerne indbyggere: – Mariager – Purhus – Langå – Hadsten –
Region Midtjyllands forslag til rammeaftaleudvidelser/ reduktioner for 2011.
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Medicinering af beboere på botilbud
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Redegørelser for litteratur i matematikfaget – en delundersøgelse i rapporten “Læreruddannelsens faglige kvalitet” Oplæg ved Ellen Silleborg for SeMat,
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Samarbejde med praktiserende læger
Målsætninger på psykiatriområdet
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Den kommunale virkelighed med telemedicin
Patienters oplevelser på færøske sygehuse 2010 Spørgeskemaundersøgelse blandt 886 indlagte patienter Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af det færøske.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Psykiatrisk Forskningsenhed Vest
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
Hospitalsenheden Vest Velkommen til Hospitalsenheden Vest Afsnit for patienter med hoftenære brud – mulighed for ”fast-track forløb”? Oplæg af: Marianne.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Sindslidelser og misbrug Temadag for praktikere om behandling og tværsektorielt samarbejde ARKEN
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Resultater fra: Diskriminationsundersøgelsen blandt mennesker med psykisk sygdom Som et led i EN AF OS kampagnen er der gennemført en undersøgelse af oplevet.
© Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland Resultater fra 3. runde af Distriktspsykiatriundersøgelsen Patienter og pårørende 2020.
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Udvikling ”pakkeforløb” i Psykiatrien i Region Nordjylland med udgangspunkt i koncept for kræftpakker.
Fokus på den primære opgave Hvem er vi: Specialiseret behandlings organisation med intern skole, som arbejder med at udvikle tilbud til sårbare og psykisk.
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
En tidlig og intensiv indsats Syddanmark, Fredericia, juni 2008
Introduktion til LUP psykiatri 2017
Borgere med psykiatriske diagnoser
Til Fagpersoner i kommuner og regioner
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Region Syddanmarks psykiatriplan: ”Fremtidens Psykiatri”
Det regionale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
Introduktion til LUP Psykiatri 2019
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Introduktion til LUP Psykiatri 2019
Præsentationens transcript:

Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade

Baggrund Elektronisk spørgeskemaundersøgelse blandt alle kommuner To skemaer til hver kommune: Et skema med fokus på børn og unge Et skema med fokus på voksne Svarprocent: Børn og unge: 82 % Voksne: 79 %

Specialiserede tilbud Tilbud, som udelukkende tilbydes personer med bestemte lidelser. Her målrettes indsatsen direkte den enkelte lidelse, mens de fagprofessionelle er i besiddelse af specialviden, som ikke findes i den almene rehabilitering. De specialiserede tilbud kan fx være: Støttegruppe/samtalegruppe/gruppeforløb målrettet personer med spiseforstyrrelse eller selvskade Specialiseret bostøtte/støttekontaktperson/hjemmevejleder med særlig ekspertise i spiseforstyrrelser eller selvskade Botilbud/bosteder specialiseret i spiseforstyrrelser eller selvskade (evt. som tilkøb fra andre kommuner eller private tilbud) Familierådgivning/familiestøtte specialiseret i spiseforstyrrelser eller selvskade Samtaler hos psykolog med erfaring med spiseforstyrrelser eller selvskade Dagtilbud/værested/aktivitetscenter med særlig fokus på spiseforstyrrelser eller selvskade Det væsentlige er ikke at samle personer med samme lidelser, men den specialiserede viden fagpersonerne har.

Få kommuner har specialiserede tilbud Spiseforstyrrelser Selvskade

Specialiserede tilbud nedsætter genindlæggelsesprocenten Specialiserede rehabiliteringstilbud nedsætter hyppigheden af genindlæggelser blandt børn og unge (statistisk signifikant) Periode: 2007 – 2012 Gennemsnitlig genindlæggelsesprocent for børn og unge, som har været indlagt i psykiatrien for en spiseforstyrrelse Kommuner uden specialiserede tilbud: 31 % Kommuner med specialiserede tilbud: 22 %

Karakteristika for kommuner med specialiserede tilbud Samme kommuner, der tilbyder flere specialiserede tilbud Efter og uden behandling Spiseforstyrrelser og selvskade Næsten alle, der har et specialiseret tilbud til personer med spiseforstyrrelser, har også et specialiseret tilbud til personer med selvskade Ikke de samme kommuner der har specialiserede tilbud til både børn og unge samt voksne Kommunens størrelse: De kommuner, der har specialiserede tilbud har et højere gennemsnitligt antal indbyggere

Geografisk fordeling Region Hovedstaden og Region Midtjylland hvor flest kommuner har et specialiseret rehabiliteringstilbud Nogen regioner har slet ikke kommuner der tilbyder specialiserede rehabiliteringstilbud Børn og unge: Voksne:

Typer af tilbud Mest udbredt: Børn og unge: Specialiseret familierådgivning og støttegrupper målrettet lidelsen Voksne: Specialiserede støttekontaktpersoner

Procedure ved udskrivning Ca. 80 % af kommunerne har en aftale med de lokale psykiatriske afdelinger om at blive informeret, når en borger fra kommunen udskrives Fast procedure: Børn og unge: ca. en fjerdedel Voksne: næsten halvdelen