Den gode klasse Forældrenes rolle

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den gode Klasse – projekt om forældresamarbejde
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Hvordan kan man arbejde målrettet med inklusion?
Trivselspolitik på Løsning Skole
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Informationsaften Aftenens program:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Trivselsgrupper for forældre
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
God trivsel = God læring
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældre fremmer fællesskabet
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Supervision og faglig feedback
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Forældremøde på Outrup Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Vejlederens kommunikation
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Information til nye forældreråd i 0
INDSKRIVNINGSMØDE.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Hvordan kan forældre støttes og inddrages i støtten omkring de unge? Af: Pædagog Lone Walsøe og forældre Merete Jensen.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Orienteringsaften børnehaveklasser 15/16. Bekendtgørelse Børnehaveklassens overordnede målBørnehaveklassens overordnede mål § 1. Eleverne skal i børnehaveklassen.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Den professionelle samtale Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen, Danmarks Læreforening.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Fleksible fællesskaber
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Den gode klasse Forældrenes rolle

Påstand: Manglende forståelse og tolerance blandt forældrene kan være en barriere for at få en god og rummelig klasse. Omvendt: En velfungerende forældrekreds, der taler godt sammen og løser eventuelle problemer i klassen i fællesskab, kan være med til at skabe en rummelig og god klasse, hvor alle elever trives.

Hvordan skaber vi den gode klasse? Ved at forældrene lærer hinanden at kende Ved at forældrene lærer hinandens børn at kende Således at forældre og børn bliver fortrolige og derved bliver bedre til at løse konkrete opgaver sammen.

Skolehjemsamarbejde.

Forældresamarbejde

Hvordan får vi et velfungerende forældresamarbejde? Ved at forældrene lærer hinanden at kende Ved at forældrene lærer hinandens børn at kende Således at forældre og børn bliver fortrolige og derved bliver bedre til at løse konkrete opgaver sammen.

Forældresamarbejde er en proces, hvor forældrene ud fra hver deres forudsætninger - men på lige fod – prøver at skabe fælles resultater

Børnehaveklassen- 2. klasse: Børnenes hverdag i skolen Skolens indretning Børnefødselsdage TV-kikkeri Madpakker Sengetider Fritid Bus/cykel Pligter Opdragelse Medbestemmelse Lommepenge Lektier Samvær Mobning Klassens sociale liv

3.-5.klasse: Hvor mange fritidsinteresser Vilde drenge / stille piger Sprog Arbejdsvaner Disciplin Moral Nye medier Udvikling Dreng/pige Fester Fødselsdage Normer Retsbegrebet SSP-Samarbejdet Klassens sociale liv

Det sociale liv i klassen Rygning Alkohol Pubertet Skolelæge Teenagere Fester Grænser Holdninger Blå mandag Ungdomsklubben Det sociale liv i klassen

Erhvervs- og uddannelsesorientering 8.- 10.klasse: Rusmidler Kammerater Erhvervs- og uddannelsesorientering Praktik Fester Sidste skoledag Klassens sociale liv

En god ordstyrer kan skabe et godt møde!

Sikre at der tages og udsendes referat Ordstyreren skal: Sikre at der tages og udsendes referat sikre, at de der ønsker ordet, får det holde fast i ”historien”, så der ikke snakkes om flere ting på én gang (snakke i dybden – ikke ”rundesnak”) gribe ind, hvis nogle af deltagerne ikke overholder reglerne (fx taler uden at have fået ordet, medens andre sidder med hånden oppe) give tid, så alle får mulighed til at tænke over, hvad der bliver sagt

gøre sig til ”dommer” over de andres udsagn Ordstyreren må ikke: gøre sig til ”dommer” over de andres udsagn svare på de andres indlæg, men opfordre deltagerne til at kommentere dem

stille opklarende spørgsmål, hvis dette er nødvendigt Ordstyreren må: stille opklarende spørgsmål, hvis dette er nødvendigt give eller spørge til konkrete eksempler (for at sikre, at alle har forstået det samme) problematisere emnet (”Det, du siger der, kan det ikke komme til at medføre, at …?) give sig selv ordet og komme med indlæg i debatten (ikke i form af ”løsninger”)

Indledningen kunne være: ”Hvad kan vi som forældre gøre, for at x.kl. trives bedre?” ”Hvordan har mit barn det i klassen lige nu” ”Hvordan er det at være forælder i x. b.? Afslutningen kunne være: ”Skal vi have aftalt tid til et nyt møde?” – og hvordan gøres dette i praksis?

deltagerne markerer med håndsoprækning Regler: deltagerne markerer med håndsoprækning deltagerne taler for sig selv (”jeg” i stedet for ”man”) deltagerne må tale om alt, blot det siges på en ordentlig måde det er alles ansvar, at tonen er god (den måde forældrene snakker om hinanden, præger den måde børnene snakker med hinanden)

Quick guide for ordstyreren hjælper med at sikre Opgaven Tonen Snakken Forældrenes opgave for klassens trivsel omsorgsfuld respektfuld at folk kommer til orde - hjælpe med at få den enkeltes mening gjort klar – og få den bredt ud til tilkendegivelser er konkret er personlig Ordstyreren er generelt nysgerrig – det bevirker, at den enkelte føler sig betydningsfuld i samtalen – bliver taget alvorligt – bliver hørt – er med på råd. Absolut forbudt: Kritik - fordømmelse - moraliseren - skæld ud – skyld

Forløb: 24.8. Introduktion for personalet af principperne i ”Den gode Klasse” Gennemgang af eksempler som kan anvendes ved forældremøderne. Forældremøder: Udskoling den 1.9. Indskoling den 5.9. Mellemtrin den 14.9. Indhold af møderne: Præsentation af ”Den gode klasse”. Den Gode klasse i de enkelte klasser. Valg af klasseforældreråd – som skal fortsætte arbejdet med den gode klasse. 11.10. Fælles klasseforældrerådsmøde: Møde med klasseforældrerådsmedlemmer (ledelsen) Indhold: Drøfte / øve principperne for Den gode Klasse Forældremøder med klasseforældreråd.

Rollespil