Specialpædagogikkens udfordringer i praksisfeltet Hvordan skaber vi rum for en bæredygtig fremtid? Vingsted 4/11-2011 Brian Degn Mårtensson.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Den danske strukturreform
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
Kandidat speciale i almen pædagogik af Looqi Schmidt PI/SPS Ilulissat
Hvis inklusion er lig retten til deltagelse som forudsætning for udvikling og læring er inklusion principielt grænseløs.
1 Den inkluderende skole Danske Handicaporganisationers repræsentantskabsmøde Grenå, 25. april 2008 Niels Egelund Professor i specialpædagogik, DPU Medlem.
Rykker vi? Eller er alt ved det gamle?
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Fra integration til inklusion
Hvordan hjælper du mig? - børn og unge med særlige behov Danmarks Specialpædagogiske Forening VINGSTEDKURSET, 5. Nov Niels Egelund Professor i specialpædagogik,
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Præsentation af Samfundsfag Næstved Gymnasium og HF
Specialundervisning i folkeskolen - veje til bedre organisering og styring Kommunernes udfordringer set i lyset af rapporten Nye veje til styring af specialundervisningen.
En god skole er en inkluderende skole.
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Inkluderende pædagogik – intentioner og virkelighedens verden
Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?
Byggesten til en (mere) inkluderende skole (2) DPU, Aarhus Universitet
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion den 4
Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau.
Økonomi 2 Indhold Økonomisk vækst Visionen: bæredygtig udvikling
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må.
Udfordringen - faglighed - fællesskab i en ikke ekskluderende folkeskole Århus d. 23. maj 2011 Flemming Olsen.
De mange muligheders skole Oplæg for skoleledere i Nordjylland 29. sept 2010 Klaus Majgaard.
Procesindustrien - Klimakommissionen og teknologiudvikling Hans Jürgen Stehr sekretariatschef.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Inkluderende undervisning: Dilemmaer, muligheder og udfordringer
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
Folkeskolens uddannelsesøkonomi Skolerigsdag den 13. januar 2011 Jan Olsen, Cheføkonom i KL Erik Christensen, Borgmester i Nyborg Kommune.
Den inkluderende skole
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Faglig inklusion. De politiske vinde Ca elever af de ca elever modtog specialundervisning i specialklasser og specialskoler, svarende.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Skolestruktur på dagsordenen
Inklusion ”Hvad skal der til for at det lykkes?”
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
Skole- og Kulturforvaltningen Dagsorden: o Velkomst v. formand Mette Lund Poulsen o Inklusion/trivsel ved Stolpedalsskolen -Skolens overordnede værdisæt.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Vi slipper ikke nogen! Om at få alle med gennem skolen og ind i ungdomsuddannelserne Task Force, Frederikshavns Kommune 24. januar Klaus Majgaard.
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Ledelse af inkluderende læringsmiljøer Nyborg Strand 8. juni 2012
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Handicapråd og kommunale botilbud Et oplæg om: idealer, paradokser, dilemmaer og udfordringer til kommunerne i krydsfeltet mellem den kommunale økonomi.
”Peer Støtte” på dansk ligestillet støtte Peer Netværket Danmark  Hvad er en peer støtte?  Om Peernetværket – hvem står bag  Formål og visioner  Hvad.
Efterskoleforeningen Kursus for nye forstandere Liselund 2014 Anette Ingemansen Vicedirektør Nye forstandere 2014.
Opstartsseminar i projektet Helhedsorienteret bæredygtig jordhåndtering Bygherreforeningen den 4. juni kl Bygherreforeningen ∙ Borgergade 111 ∙
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Skoleleders rolle og kompetence, når det gælder inklusion i folkeskolen KL 2011.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
S KOVBYSKOLEN – DEN NYE SKOLE - FORMANDSBERETNING Skolebestyrelsen årsmøde Skovbyskolen 18. marts 2015.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Sanne Lorentzen Status, NLS Lederforum Folkeskolereformen Flere undervisningstimer i skolen Mindre tid i fritidstilbud Pædagoger deltage i undervisningen.
Det gode liv De store spørgsmål.
Sundhedspædagogisk forum - for ledende tandlæger DPU 1. marts 2010
Velkommen til temadagen om Trivselshjulet og SDQ
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Livsførelse – handleplan - pædagogik
Dilemmaer i inkluderende pædagogik
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Specialpædagogikkens udfordringer i praksisfeltet Hvordan skaber vi rum for en bæredygtig fremtid? Vingsted 4/ Brian Degn Mårtensson

Program Mødet mellem visionerne og den praktiske virkelighed Faglig udvikling i en tid med økonomiske kriser og politisk nyorientering Bud på en specialpædagogisk faglighed i en inkluderende normalpraksis Værdiforankret praksis i en ny tid

Forord • At være menneske • Mennesket som lærende væsen • Ideen om skolen • Ideen om folket • Ideen om folkeskolen

Mødet mellem visionerne og den praktiske virkelighed Værdier og visioner i specialpædagogisk praksis - Lige muligheder for alle - Kompenserende specialpædagogik - Integration og inklusion

Mødet mellem visionerne og den praktiske virkelighed Problemstilling: • Sociallovgivning • Folkeskolelov/ specialundervisningsbekendtgørelse • Finanslovgivning

Tydeliggørelse af folkeskolens målsætning om inklusion Inklusionsfremmende styringsmodeller Reduceret anvendelse af interne skoler Samling af visitationskompetence og finansieringsansvar Indskærpelse af at diagnoser ikke giver ret til specialundervisning Ændrede finansierings- og betalingsregler i forbindelse med frit valg Skolestrukturen skal understøtte inklusion Større fokus på kompetencer og kompetenceudviklingsstrategier ”Specialundervisning i folkeskolen - veje til en bedre organisering og styring”, KL, Juni 2010:

Faglig udvikling i en tid med økonomiske kriser og politisk nyorientering Modelbaseret pædagogik Doseret pædagogik Sammentænkning af pædagogik og økonomi

Bud på en specialpædagogisk faglighed i en inkluderende normalpraksis Sammenhæng mellem mål og metode Sammenhæng mellem politik og pædagogik

Bud på en specialpædagogisk faglighed i en inkluderende normalpraksis Selvkritik i den specialpædagogiske praksis Specialpædagogikkens bidrag til fastsættelse af visioner og mål

Værdiforankret praksis i en ny tid

”Vi lever i oplysningens tidsalder, ikke i en oplyst tidsalder” - Immanuel Kant