- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Sårbare unge P I H L I N K L U S I V E - oplæg og dialog om planer for
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Inddrag nu Kick-off møde
Mirjam Gismervik, koordinerende fysioterapeut CPOP Region Syddanmark
Integrated Children’s System
Børnerådet Danske børns trivsel Lisbeth Zornig Andersen
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Siunnersuisarfik PPR-Syd Box 520 Tlf.:
Sprogvurderinger af 3-årige
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Center for Selvmordsforskning1 Kommunepakke Forebyggelse af selvmordsadfærd hos børn og unge – Vejledning til personale i socialsektoren Hvordan sikres.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Pårørendetilbud i Københavns Kommune
Sygeplejerske - Alkoholbehandler
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Praksis Kommunen modtager en almen genoptræningsplan fra hospital. Er kommunen enig i, at det er en almen genoptræning? Birgit Svarre, afdelingsleder PPR.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Skolesocialrådgiver på Amager Fælled Skole
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
KL UNGESPOT 22. SEPTEMBER 2010 N ÅR DE UNGE FALDER MELLEM TO STOLE FORSKNINGSLEDER BO ERTMANN.
Det Inddragende Netværksmøde
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Skolen og den sociale arv
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
Tema 1 Muligheder for hjælp og støtte efter serviceloven
Børn og unge. Indsatsområder tværgående Dagtilbud/klubSkoleFamilie- og Børnesundhed Alsidig pædagogik Lilla = Børne- og Ungepolitikken Blå = integrationspol.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Omstilling Børn og Familie. 2 Underretning eller anden henvendelse om barn i udsat position Vurdering af behov for indsats Børnefaglig undersøgelse Visitation.
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Indsatser i København ifm. Inklusion/specialreformen,
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Underretning, handleplan, børnefaglig undersøgelse mv
KLF - konference om chancelighed
PPR og Familieindsatser
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Børne- og familie centret (BFC)
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer Bedre samarbejde mellem SOF og BUF

Fælles børn – forskellige opgaver og kompetencer Fokus på børnenes læring og udvikling Pædagogiske, didaktiske, psykologiske og sundhedsfaglige kompetencer Fokus på børns trivsel, udvikling og familiesituation Socialfaglige kompetencer Rådgivning og vejledning Dagbehandling Interne skoler Familieindsatser Tilbud til anbragte børn Fritid Træning Hjælpemidler Befordring STU Alle børn og unge i København skal trives og udvikle sig BUF Alle børn, unge og deres familier SOF Udsatte og handicappede børn, unge og deres familier Alle børn og familier er som udgangspunkt brugere af BUFs tilbud (+80.000 børn og unge) SOFs målgruppe er sårbare, handicappede, udsatte og truede børn og unge og deres familier. Der er 5-6000 børn og unge i KK der har en sag i SOF. Så vores fælles gruppe af børn er 5.000-6.000 børn/unge med en sag i SOF + børn, der er i risikozonen. Det er ikke en klart afgrænset gruppe, men en gruppe vi hele tiden i fællesskab skal arbejde med som en del af den tidlige og forebyggende indsats Meget samarbejde fungerer godt. Og samarbejdet fungerer på trods af de eksisterende strukturelle og kulturelle barrierer. Der er samarbejde der ikke fungerer og de fleste kender desværre til børn, der er kommet i klemme mellem forvaltningernes tilbud. Det er det vi vil ændre!

Fælles mål Børn, unge og forældre skal opleve en samlet indsats med udgangspunkt i barnet og familiens behov Klar og tydelig kommunikation med familien, hvor kommunen taler med én stemme Børn, unge og forældre skal opleve mindst mulig ventetid forbundet med at få de relevante og koordinerede sociale, pædagogiske og undervisningsmæssige indsatser En fælles plan for barnet skal sikre sammenhæng i sociale, pædagogiske og undervisningsmæssige indsatser Ressourcer på tværs af forvaltninger skal udnyttes effektiv Forskellige: Lovgivninger Sprog Kulturer Beslutningsgange Fælles strategiske tanker: Inklusion i almenområdet Tidlig indsats Ambitionen er at københavnerbørn skal opleve indsatser, der altid hænger sammen. Indsatser der er koordineret, så alle børn har mulighed for at trives og udvikle sig. Det betyder også at flere udsatte børn og unge får en kvalificerende skolegang. For børn og forældre er det dybest set ligegyldigt hvordan Københavns Kommune er organiseret. Hvad der betyder noget er at de kommunale tilbud og indsatser er tænkt sammen og koordineret, så de giver mening omkring barnet. Det betyder noget: -at møder med forældre er koordineret og hvis det giver mening holdes samlet -at breve og information til forældre er koordineret, så de oplever at blive mødt af én kommune, med udgangspunkt i barnet og familiens behov -at børn, unge og forældre oplever mindst mulig ventetid, når den bedste løsning er et kombineret undervisnings- og behandlingstilbud Det betyder noget for SOF og BUF: -at vi kan levere de bedste ydelser af høj kvalitet -at vi kan handle samtidig og undgå at skulle vente på hinanden -at de samlede ressourcer på området på tværs af forvaltningerne udnyttes effektivt Det gør en forskel at vi samarbejder omkring fælles børn og deres familier. Vi øver os og der vil komme knaster på vejen. Det er vigtigt at huske på, at vi vil det samme. Der er myter i begge forvaltninger om hinanden. De myter trænger til at blive aflivet. Det gør vi blandt andet gennem tillid, respekt og kendskab til hinanden. Og ved at huske hinanden på, at vi vil det samme for vores fælles børn.

Sagsforløb Formål Et koordineret sagsforløb mellem BUF og SOF Klarhed over hvem der gør hvad – og hvornår Bedre kommunikation til og med familien Målgruppe De fælles børn

Målgruppen for sagsforløb Målgruppen for sagsforløb er børn og unge, hvor det vurderes, at de både har brug for en specialpædagogisk indsats og samtidig behov for en indsats i forhold til nogle sociale problemstillinger, der ligger ud over det, som skolen kan iværksætte indenfor deres regi. Dermed skal der være: en Pædagogisk Psykologisk Vurdering (PPV), der peger på, at barnet har behov for specialpædagogisk bistand, eller være indstillet til en PPV og truffet afgørelse om at iværksætte en børnefaglig undersøgelse efter servicelovens § 50.

Sagsforløb Det centrale er: Fase Bekymringsfasen Undersøgelses- fasen Handleplan og etablering af tilbud Opfølgning- og revurdering Udslusning/ Tilbageslusning BUF/ Skolen Bekymring og sparring Underretning til BFCK Indstilling til PPV PPV (såfremt der ikke allerede er en tidssvarende PPV) PPV Iværksættelse Revurdering af behov for special- pæd. bistand Udslusning/ tilbageslusning Fælles Møde i aftaleforum Møder i aftaleforum Møder i aftaleforum Møde i aftaleforum SOF /BFCK Sparring på bekymringen Underretning Børnefaglig undersøgelse Handleplan Iværksættelse Opfølgning på handleplan Udslusning/ tilbageslusning Det centrale er: Barnet/familien i centrum – de skal opleve en samlet indsats Samarbejdsform Aftaleforum Klarhed over processen i begge forvaltninger

Hvad er Aftaleforum og hvem deltager? Barnet og familien Skolen/ ressource-center Fritids-tilbud Familiens netværk Sags-behandler (BFCK/ HCK) Aftaleforum er et tværfagligt mødeforum, der skal skabe rammerne om et koordineret og sammenhængende forløb for Socialforvaltningens og Børne- og Ungdomsforvaltningens ”fælles børn”. I aftaleforum mødes de relevante fagpersoner og familien efter behov for at vidensdele og koordinere de forskellige indsatser for barn og familie. Deltagerne i aftaleforum er de personer, som er relevante og kan variere, men vil typisk involvere: - Forældre og barn, hvis muligt - Personer fra familiens netværk, f.eks. en moster, mormor, ven mv., såfremt familien ønsker det - Sagsbehandler fra børnefamilieenheden - Relevante personer fra skolens ressourcecenter, herunder psykolog i den konkrete sag. Det er skolelederen, der afgør, hvilke personer der er relevante mødedeltagere og sikrer, at mødedeltagerne har kompetence til at indgå forpligtende aftaler - Klasselærer eller barnets primære lærer - Skolesocialrådgiver (deltager altid på første møde i aftaleforum som mødeleder) - Repræsentant fra fritidstilbud. Hvis barnet ikke er i et fritidstilbud, deltager i stedet klub- eller fritidstilbuddet tilknyttet skolen eller anden repræsentant fra området som f.eks. den pædagogiske konsulent, så fritid altid tænkes ind som en del af en helhedsorienteret løsning Deltagerne i aftaleforum skal vælges ud fra overvejelser om, hvilke personer der som minimum skal være til stede for at sikre, at både indsatser og relevante sagsgange koordineres. Alle parter er hver især ansvarlige for at byde ind med indsatser og tiltag, de kan iværksætte i eget regi f.eks. i skolen, på fritidshjemmet, i familien og fra Børnefamiliecenter København/Handicapcenter København. Hvornår mødes man i aftaleforum? Aftaleforum skal træde sammen, når der er behov for det – det vil variere fra sag til sag. Man skal dog som minimum mødes i aftaleforum i forbindelse med undersøgelsesfasen, når der udarbejdes en handleplan, en gang årligt forud for revurderingen af barnets/den unges tilbud, samt når et forløb afsluttes (se beskrivelserne af de enkelte faser i sagsforløbet). Hvem er ansvarlig for aftaleforum?: Sagsbehandleren fra børnefamilieenheden er ansvarlig for aftaleforum herunder at indkalde til mødet, udsende dagsorden og efterfølgende udsende opsamling på aftaler og ansvarlige (referat). På første møde i aftaleforum er det dog skolesocialrådgiveren, der er mødeleder og ansvarlig for opsamling efter mødet. Aftaleforum ophører, når der ikke længere er en sag i børnefamilieenheden eller et behov for specialpædagogisk bistand.

Tilbud til målgruppen Tilbud med udgangspunkt i barnets hjemskole: Skoleflex – specialpædagogisk bistand i hjemskolen kombineret med sociale foranstaltninger Skoleopdatering – forsøg på Nørrebro og Bispebjerg   Tilbud uden for hjemskolen: Skoleloop – dagbehandlingsforløb kombineret med familiebehandling og tilbageslusning til hjemskolen Dagbehandling – integreret specialpædagogisk bistand og behandling

Hvordan ændres praksis? Dialog-/præsentationsmøder lokalt Internet portal med al information Mere dialog – opfølgning - endnu mere dialog!