Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den 2.-4. november 2011 Midtvejsevalueringen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Advertisements

Folkeskolereformen - fokus på faglighed
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Kandidat speciale i almen pædagogik af Looqi Schmidt PI/SPS Ilulissat
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING En ny evalueringskultur Stof til eftertanke og handling på de enkelte prøveafholdende skoler og alle øvrige.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Qaasuitsup Kommunea Projekt fjernundervisning. Historik  Beslutning i udvalget for Kultur, Undervisning og Fritid at mulighederne for fjernundervisning.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform pr. 1. aug Ambitiøst løft af folkeskolen •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Den fremtidige folkeskolestruktur  Et inspirationsoplæg KANUKOKA-seminar:Samarbejde på børn- og ungeområdet 1.
Skolevæsenet. Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qaasuitsup Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommuneqarfik Sermersooq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Invitation til skolebestyrelserne
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Folkeskolereformen - generel information
Hvordan søger man om optagelse?
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
SKOLEBESTYRELSENS OPGAVER FOLKETINGET BYRÅDET UNDERVISNINGSMINISTERIET BØRNE- OG UNGDOMSDIREKTØR SKOLEBESTYRELSEN: 7 FORÆLDREREPRÆSENTANTER 2 MEDARBEJDERREPRÆSENTANTER.
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Elevplaner 2009 Det reviderede fælles elevplanskoncept Fælles Mål 2009
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Qaasuitsup Kommunea bygder -bygdeskoler- Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Qeqqata Kommunia Elevprofiler og restgrupper. Hvad er en elevprofil?  En elevprofil er en meget bred og generel vurdering af elevens karakterer i fag,
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Og hvordan gik det så i 2008? 10. klassernes gennemsnitskarakterer i forhold til 11. klassernes gennemsnitskarakterer.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Skoleledermøde den 17. og 18. april Midtvejsevalueringen og derefter Midtvejsevaluering i 2010 – Skab din fremtid II januar – Skatte- og velfærdskommissionen.
Naliliinerit 2006 – 2010 Evalueringer Ilinniarnermik Ilisimatusarfik – Inerisaavik, marts 2011.
Bygdeskoleledermøde Qaasuitsup Kommunia Ilulissat den november 2011.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Udviklingen af elevtal samt timetal m.v. I perioden skoleår 99/00 til 09/10 Institut for Læring Inerisaavik Marts 2011.
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Qaasuitsup Kommunia Elevprofiler og restgrupper. Hvad er en elevprofil?  En elevprofil er en meget bred og generel vurdering af elevens karakterer i.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qeqqata Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Pædagogiske rammer for fjernundervisning. Workshop I om fjernundervisning 10. – 11. januar 2012 Deltagere: KANUKOKA Kommunerne Namminersorlutik Oqartussat.
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
RAMMER FOR SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE Lovgrundlag og kompetencer
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Observation af elevens læring og lærerens undervisning Skolelederens fokus på sin observation.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommune Kujalleq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Kommuneqarfik Sermersooq Elevprofiler og restgrupper.
Kommune Kujalleq Naliliinerit 2006 – 2010 Evalueringer Esekias Therkelsen Naliliisarfik – Inerisaavik Ilinniarnermik Ilisimatusarfik marts.
Naliliinerit 2006 – 2011 Evalueringer 2006 – 2011 Nunaqarfinni atuarfiit pisortaat – Bygdeskoleledere – Hotel Arctic, Ilulissat Ilinniarnermik Ilisimatusarfik.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Præsentationens transcript:

Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen

 Udarbejdelse af forslag til ændring af betegnelsen lokale valg og præcisering af læringsmål  Afskaffelse af afledte timetal i bygdeskoler og tilpasning af timetal til bygdeelevers opfyldelse af læringsmål  Præcisering og forenkling af skolebestyrelsers arbejdsopgaver  Sikring af midlerne til kurser og videreuddannelse for lærere

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Generel vurdering af forordningen  Stort fremskridt  Forordningen ambitiøs og derfor ikke fuldt implementeret på alle skoler  Mindre skoler og bygdeskolerne bagefter med at indføre principperne  Afskaffelse af 11. klasse  Genindførelse af 11. klasse og alternativt 0. klasse – ikke belæg i undersøgelser

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Trintest  Ikke entydige konklusioner om hvorvidt forordningen har haft en positiv indvirkning på elevernes læring  Trintestene anvendes ikke optimalt i forbindelse med undervisningen  Aflagte prøver  De fleste elever afslutter folkeskolen med afgangsprøve

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Folkeskolens afsluttende prøver  Mange elever opnår utilfredsstillende resultater i dansk, engelsk og matematik  I disse fag gælder det helt op til 30 – 35 % af eleverne  Bygdeeleverne klarer sig dårligere i sprogfagene  Elevprofiler  Elevprofiler tegner et mere nuanceret billede af elevernes præstationer:  En ikke ubetydelig gruppe af meget fagligt stærke elever  En gruppe af meget fagligt svage elever med sociale problemer (der kan måske sættes spørgsmålstegn ved kvaliteten af undervisningen)  Midtergruppen har visse faglige styrker, og det er indenfor sprogfagene, at disse elever skal hjælpes

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Brobygning  15 % i uddannelse umiddelbart efter folkeskolen  Mange vælger efterskole, men også mange, der forsørges passivt af familien  Piareersarfiit spiller en vigtig rolle  Specialklasseundervisning  Har udviklet sig i den forkerte retning  Pædagogisk og administrativt ikke afklaret  En ny bekendtgørelse er under udarbejdelse i forbindelse med overflytning af området til kommunerne.

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Pædagogik  Forordningen pålægger ikke lærerne at undervise efter bestemte principper  Dog anbefaler Inerisaavik at anvende principper i effektiv pædagogik  En foreløbig undersøgelse tyder på at anvendelse af disse principper for nogle fag har en positiv indvirkning på elevernes læring  En mere tilbundsgående analyse af resultater, hvor der er korrigeret for elevernes socioøkonomiske baggrund er iværksat

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Databeredskab  Inerisaavik har udarbejdet et hæfte for hver kommune  Karakterdatabasen er nu udvidet med trintestresultaterne i 3. og 7. klasse  Inerisaavik og IIN udvikler en folkeskoledatabase – tilgængelig i oktober 2011  Retningslinier for en årlig kvalitetsrapport i det kommunale skolevæsen

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Kommissioner, Råd og Strategier  Grønlands Økonomiske råd  Stram styring af folkeskolens budgetter, så de frigjorte midler kan allokeres til kerneområder inden for den offentlige velfærd.  Skatte- og velfærdskommission  Klarere opgave- og ansvarsfordeling.  Styrkelse af monitoreringen af folkeskolen, blandt andet gennem tilvejebringelse og formidling af aktuel statistik.

Midtvejsevalueringen opfølgning og initiativer  Den Regionale Udviklingsstrategi  At øge kvaliteten i undervisningen – med særlig fokus på bygder og yderdistrikter.  At få flere i gang med en ungdomsuddannelse direkte efter folkeskolen.  Inerisaavik har taget afsat i disse anbefalinger og målformuleringer i sit videre arbejde i samarbejde med kommunerne.

Regional udviklingsstrategi  På baggrund af skoleseminarer at fremlægge og drøfte forslag til tids- og handleplaner på flg. områder:  Normal styrelsesvedtægt - klar ansvarsfordeling – tilvejebringelse og formidling af aktuel statistik – kvalitetsrapport – skolelederens pædagogiske ansvar.  Den pædagogiske ramme for fjernundervisning og rejselærerordning.  Styrke uddannelses- og erhvervsvejledning.  Redegørelse om skolehjem – den pædagogiske sigte.  Retningslinier for afdækning af kursusbehov og kursusafholdelse.