Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Naturvidenskab for Alle •Målet •Projektet tilbyder •Planer for næste års indsats •Eksempler på pilotprojekter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Præsentation af BibTeach2 Uddannelsesbiblioteket i en omstillingstid Middelfart, d november 2006 v. Susanne Nielsen Holstebro Tekniske Gymnasium.
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Undervisningsevaluering i matematik
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Bestyrelsens beretning 2006 Samfundsfag og reformen.
Science in Action en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B.
1. november 2007 Carl P. Knudsen
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Science Class Juelsminde Skole
Organisering af NV 2005 •Arbejdsgruppe nedsat efteråret 2004 •Arbejdsgruppen skal –udarbejde oplæg til organisering af NV –lave forslag til indhold af.
STUDIERETNINGSTONING PILOTPROJEKT DISPOSITION  Indledende kommentarer  Rammerne for pilotprojektet  Det PR skal høres om  Eksempel på en.
Danida Verdensbilledlegat film – film – film
IT i Byggeriet Semester kursusgang Introduktion til projektweb og html Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg.
Fremtidens skole Gruppe 5.
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Virksomheder - definition
Lean Netværk AAU.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby Naturfagskoordinator i Sorø Kommune.
AARHUS UNIVERSITET Centre for Science Education 27. marts 2009 Centre for Science Education Michael E. Caspersen Centerleder
For de kreative, nytænkende, sære, unormale og geniale tankegange.
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Fra sanseindtryk til fagudtryk
GNU - projektet projektmetode og design
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
Innovation i AT/SO.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
FORHANDLING.NET. Forhandling i individuelle arbejdsforhold FORHANDLING.NET Det handler om at skabe merværdi Interessebaseret forhandling handler om at.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Ny Fælles Naturfagsprøve
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
- ”JPCK den 2. ”bølge” efter Skole-It”
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
De naturvidenskabelige fag identificerer sig som EKSPERIMENTELLE FAG Eksperimenter.
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Konference – Odense d. 11 sept Demonstrationsskoleprojekt Elevernes egenproduktion og elevinddragelse.
MEDIER OG KOMMUNIKATION, F2004 FORMÅL FORVENTNINGER FORMALIA 6/
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Formål At give inspiration til at få tænkt fjernundervisning (e-læring) ind i forsvarets uddannelser og kompeten- ceudvikling af medarbejderne.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Erfaringer fra næsten 2 år med 2.w, NAG
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
Mål og perspektiver for naturfagene
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium
Skriveperiode (synopsis)
- Kom tættere på dit barns skolegang
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Faggruppemøde Naturfag, fysik og kemi Bodil Tange.
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
Hvad har Matador Mix med Masterfile at gøre?
Årsberetning for Gjessøs Børn
Præsentationens transcript:

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Naturvidenskab for Alle •Målet •Projektet tilbyder •Planer for næste års indsats •Eksempler på pilotprojekter –Brintsamfundet –Bæredygtig udvikling

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Målet Netværk af lærere, der underviser i naturvidenskabeligt grundforløb. •Afprøvning af nyt eksperimentelt udstyr •Udvikling og afprøvning af forløb og undervisningsmateriale – gerne flerfaglige •Erfaringsudveksling og erfaringsopsamling

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Projektet tilbyder •Ressourcer til at arrangere møder og kurser med eksterne oplægsholdere efter deltagernes ønsker •Ressourcer til at indkøbe nyt eksperimentelt udstyr •Mulighed for at tilknytte forskere til evaluering – eller til andre aktiviteter •Lukket konference til kommunikation og løbende udveksling af materiale og erfaringer netværksmedlemmerne imellem

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Planer for næste års indsats •Deltagerne fra den enkelte skole skal tilsammen helst dække et nv-forløb, dvs. fælles hold og forskellige fag. •Første møde i Netværket inden sommerferien –Præsentation af pilotprojekter –Afdækning af deltagernes interesser – forhåbentligt flere skoler indenfor samme emne

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Planer for næste års indsats •Formulering af præcise krav til bidrag fra deltagerne. Bidragene kan f.eks. –Bestå af supplerende materiale og en beskrivelse af afprøvningen af et pilotprojekt –Være et manuskript eller en synopsis, der kan danne grundlag for nye pilotprojekter. •Flere møder/ kurser i løbet af året efter deltagernes ønsker.

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Brintsamfundet – et eksempel på et pilotprojekt •Undervisningsmateriale af Rolf Haugaard Nielsen, trykkes af Fysik-forlaget. Overskrifter: –1) Introduktion: Hvorfor satse på brintsamfundet? – 2) Metoder til at producere brint: Hvor rent bliver brintsamfundet? –3) Lagring og distribution af brint –4) Fra gas til strøm – brændselsceller er nøgleteknologien –5) Demoprojekter baner vejen –6) Vil du vide mere?

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Brintsamfundet – et eksempel på et pilotprojekt •Materiale fra skoleåret 2005/2006, forløb i én klasse (Jakob Schiødt, Claus Glunk). •Mulighed for indkøb af klassesæt af brintmodelbiler. •Meget materiale fra projektet ”Naturfag Vertikalt”, Brintsamfundet

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Bæredygtig udvikling – et eksempel på et pilotprojekt •Materiale af Sussanne Blegaa trykkes af Fysik-forlaget. –Handler om en miljøindikator: ”Det økologiske fodspor.” –Giver muligheder for alle 4 nv-fag.

Indsatsområdet ”Naturvidenskab for Alle” Bæredygtig udvikling – et eksempel på et pilotprojekt –Målet for undervisningsmaterialet er inspireret af det engelske Nuffield Projekt "Science for Public Understanding”: - at kunne forstå betydningen af naturvidenskab og teknologi for hverdagen - at kunne læse og forstå væsentlige punkter af den måde naturvidenskab behandles i medierne - at kunne reflektere kritisk på informationen - at kunne tage personlige beslutninger omkring emner, som involverer naturvidenskab - at kunne deltage i diskussioner omkring emner med naturvidenskabeligt indhold.