Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
Set i forældreperspektiv
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Lærerprofessionen.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Børn, bevægelse og motivation
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Måltidet – lyst og fællesskab
Inklusion i Børneinstitution Højme
Hvad render vi rundt og laver?
Når beboerne sætter dagsordenen
Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.
Mad, Måltider og Pædagogik
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Præsentation Fagchef for Læring
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
Dansen omkring handicapbegrebet
Inklusion med læring Hvilke navne??.
RARRT© RELATION ANERKENDELSE RESSOURCER REFLEKSION TEORI
Læring og inklusion i skolen
Omgangstone og kollegialitet
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Lærerprofessionen.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Pædagogfagets kernefaglighed
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Ungebasen.
Konfliktforebyggelse
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Inklusion og inkluderende processer
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Pædagogens univers.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Pædagogens univers Fra vugge til krukke… En generalist uddannelse – Børn og unge – Mennesker med sociale problemer – Mennesker med nedsat funktionsevne.
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
”Inklusion er en vedvarende proces, der handler om at skabe åbne og udviklingsorienterede miljøer, hvor alle børn og unge oplever sig som aktive deltagere.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Retspsykiatri Middelfart Rehabiliteringsafsnit P5.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Strategiske pejlemærker
Omsorgskultur i daginstitutioner
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis 3 praktikperioder på samlet 15 mdr. Spændende hverdag for børn og voksne

Arbejdessteder Som pædagog kan du arbejde i f.eks. Vuggestuer Børnehaver Skolefritidsordninger Klub Døgninstitutioner Væresteder På gaden

Pædagog Pædagogik handler om det hele menneske Faget favner bredt Fokus på: Eksklusion – inklusion Tværfagligt samarbejde Relationer Anerkendelse Værdsættelse

Som pædagog Yder man omsorg over for børn og voksne Hjælper dem til at udvikle sig sociale kompetencer og indgå i fællesskaber Tage ansvar Løse konflikter Samarbejder man med forældre og andre professioner

Eksklusion Dagtilbudsloven § 1 stk. 3 ”forebygge eksklusion, ved at de pædagogiske tilbud er en integreret del af både kommunens samlede generelle tilbud til børn og unge og af den forebyggende og støttende indsats over for børn og unge med behov for en særlig indsats…”

Eksklusion Holde nogen udenfor som allerede er udenfor Støde nogen udenfor som før har været indenfor Et individ kan være med til at ekskludere sig selv fra et fællesskab

Eksklusion Bent Madsen Man befinder sig i en position hvor det er umuligt at være ligeværdige deltagere i fællesskabet. Afskærmer dem fra at udvikle sociale kompetencer. Eksklusion er med til at forringe ens udvikling og læringsbetingelser.

Inklusion Alle mennesker skal imødekommes med udgangspunkt i deres særlige behov. Alle mennesker skal ses, anerkendes og værdsættes. En proces som mennesker er en del af, i forhold til udvikling af at skabe udviklings og læringsmiljøer som mennesker med deres forskelligheder kan udvikle sig i.

Inklusion Få mennesker med ind i fællesskabet Inkludere andre Bidrage til fællesskabet Deltage i fællesskabet Undgå eksklusion

Tværfagligt samarbejde Pædagoger indgår i et tæt samarbejde med andre professioner i forbindelse med brugernes trivsel Hver faggruppe har deres kernekompetencer Det er f.eks. Lærer Fysioterapeuter Ergoterapeuter Psykologer Sundhedsplejerske

Relationer K.E. Løgstrup – Den etiske fordring ”Det hører menneskelivet til, at vi normalt mødes med en naturlig tillid til hinanden. (…) Der skal særlige omstændigheder til, for at vi på forhånd står overfor en fremmede med mistillid.”

Relationer Når menneskets tillid bliver misbrugt, er det som sårer mest, ikke at tilliden bliver misbrugt, men det at den ikke bliver taget imod. Når tilliden gang på gang bliver misbrugt og afvist får dette konsekvenser for ens videre liv.

Relationer K.E. Løgstrup – Den etiske fordring ”Den enkelte har aldrig noget med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, men får til at visne eller som man vækker,

en lede man uddyber eller hævner en lede man uddyber eller hævner. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej.”

Relationer Alle relationer man indgår i har betydning for det andet menneske. Det kan være positivt eller negativt. Kan have betydning for om det andet menneskets liv lykkes.

4 kendetegn for anerkendende væremåder Forståelse At forstå den andens mening og intention Aktiv lytning Åbenhed Bekræftelse Kommunikere forståelse tilbage Spejling eller gentagelse Åbne, undrende accepterende spørgsmål

Selvrefleksion og afgrænsethed Åbenhed Opgivelse af kontrol Opgivelse af styring Selvrefleksion og afgrænsethed Reflekterende i forhold til egne følelser, oplevelser og reaktioner Skelne mellem egne og den andens oplevelser Opmærksomhed på egen væremåder og evt. uønsket reaktion på den

Forskel på anerkendelse og værdsættelse Anerkendelse: At anerkende er at se den anden og den andens følelser, som de er. Anerkendelse er ikke nødvendigvis accept. Værdsættelse: At tillægge den anden positiv værdi. Forskel på at værdsætte resultatet og at værdsætte anstrengelsen.

Pædagoger skal vide og kunne noget Færdigheder og kundskaber er ikke nok for at være en god pædagog Bruger sig selv i arbejdet Vurdere, handler og agerer ud fra sin viden og kunnen og sine værdier og holdninger

I det pædagogiske arbejde er der ikke noget facit som man kan sætte 2 streger under. Det der virker i en situation, virker måske ikke i en anden situation. Alle mennesker er forskellige.