Socialstyrelsens nye vidensnotater

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Advertisements

Integrated Children’s System
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Forandring, forankring og fælles fokus
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Folkeskole-reformen August 2014.
Medborgerskab – på sporet
Fra best-practise til next-practise
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Administrative pejlemærker i BUF
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
TIDLIGE INDSATS – HVAD VED VI OG HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Spastikerforeningens Landsmøde Egmont Højskolen d. 20. september 2014
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Recovery-mentor projektet
Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Hvad vil det sige at arbejde evidensbaseret og hvordan kan Socialstyrelsen understøtte arbejdet i kommunerne? Psykiatrikoordinatorerne den 30. januar 2014.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar Budgettering og dimensionering af indsatsen for de forsikrede ledige i 2010.
Aktuel forskning om fremmende og hæmmende faktorer i forbindelse med implementeringen af evidensbaseret praksis Temamøde Implementering af ergoterapeutiske.
Leg, Liv og Læring Fredericia 8. marts Skolesport 2016 … skaber bevægelsesglæde og giver mod til mere bevægelse … er vejen til succesoplevelser.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Workshop 7. velfærdsteknologi
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Den pædagogiske læreplan
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dialog mod Vold som business-case
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Præsentationens transcript:

Socialstyrelsens nye vidensnotater Socialstyrelsens nye vidensnotater. Vidensnotatet: Mennesker med psykiske vanskeligheder - sociale indsatser, der virker. Psykiatrikoordinator netværket 30.1.2014 Læs mere: www.socialstyrelsen.dk Herunder: www.socialpsykiatri.dk Metoder og tilgange. Faglig konsulent Finn Blickfeldt Juliussen fju@socialstyrelsen.dk

Seks kommuner har testet vidensnotaterne. ”Notaterne er et rigtig godt redskab til planlægning, formidling og dialog på tværs. De giver pejlemærker for, hvor vi fagligt skal bevæge os hen, og hvad vi skal vide inden for vores område. ”
Social- og sundhedsdirektør Jane Torpegaard, Gladsaxe Kommune. Vidensnotatet præsenterer aktuel viden om: 1) Målgruppen 2) Sociale indsatser og metoder, der virker over for målgruppen 3) Metodernes effekt 4) Hvordan kommunerne kan implementere metoderne 5) Økonomi på området

Hjælp til kommuner Vidensnotaterne er lavet for at bidrage til kommunernes planlægning og udvikling af det sociale område, og de henvender sig primært til kommunale mellemledere, fagkoordinatorer og udviklingskonsulenter. Vidensnotatet om mennesker med psykiske vanskeligheder giver en kort oversigt over den aktuelle viden om recovery hos mennesker med psykiske vanskeligheder og om sociale indsatser, der kan understøtte recoveryprocessen.

Målet med vidennotatet Målet er at skabe reelle fremskridt for den enkelte udsatte borger. Det kræver solid viden om, hvad der virker, hvorfor det virker, og hvordan det virker. Desværre er viden om effektive indsatser begrænset og til tider svært tilgængelig. For kommunerne kan det derfor være svært at prioritere de rette indsatser til socialt udsatte borgere.

Metoder med dokumenteret effekt Recovery ved vi en del om – i notatet finder du den forskningsbaserede viden bag recovery-begrebet Socialfaglige metoder med dokumenteret effekt – ved vi mindre om. Notatet giver dig bedste aktuelle viden Implementering af metoder med dokumenteret effekt – ved vi mindst om. Notatet åbner til viden om hvordan det-der-virker kan implementeres

Recovery og rehabiliteringsperspektivet I forhold til socialpsykiatri, kender vi mindst 15 socialfaglige metoder med dokumenteret effekt. Heraf er flere evidensbaserede. Alle 15 socialfaglige metoder praktiseres eller er under implementering flere steder i Danmark og i Skandinavien. Vi ved hvor i dansk socialpsykiatri disse 15 socialfaglige metoder praktiseres eller er under implementering. Fælles for de socialfaglige metoder er at disse sætter borgerstemmen i centrum, og tilpasser indsatsen til den unikke borger På den måde viser de socialfaglige metoder konkrete veje til hvordan socialpsykiatrien kan understøtte inklusion via recovery og rehabiliterings perspektivet.

Fokus på implementering og effekt Gennem afprøvning af socialfaglige metoder vil vi i de kommende år blive klogere på: Virker disse socialfaglige metoder i en dansk kontektst? Hvordan virker de? Hvordan implementeres de socialfaglige metoder? Hvad koster det at implementere de socialfaglige metoder? Overstiger den økonomiske gevinst, udgifterne til at iværksætte metoden? Omkring implementering ved vi at: Aktiv ledelsesopbakning er afgørende Kompetencer og kompetenceudvikling er afgørende Organisatorisk back-up og understøttende systemer er afgørende

Feedback Informed Training (FIT) - to skemaer FIT består af to skemaer, som sikrer borgerinddragelse, idet den professionelle og borgeren hver uge samtaler om effekt og samarbejde. Det ene skema er et effektmålingsskema, som spørger til borgerens oplevelse af den forgangne uge ud fra 4 parametre. Foruden en status er det med til at give et billede af om borgeren oplever forandringer i den retning det ønskes.

Metode m dokumenteret effekt Feedback Informed Training (FIT) Det andet skema er et samarbejdsskema. Her scorer borgeren ud fra 4 parametre, men udelukkende i relation til det samarbejde der har været mellem de professionnelle og borgeren - i den forgangne uge. Scoringer fra begge skemaer indplaceres i en graf, som med tiden viser en kurve, der indikerer om der finder udvikling sted eller ej. Udfyldelsen tager under 10 minutter pr uge. Forskningen viser at dialogen der følger - sikrer det bedst mulige samarbejde. Med effekt i forhold til borgerens mål

Feedback Informed Training (FIT) FIT-skemaerne er et metaredskab til effektmåling, uanset hvilken metodisk tilgang som arbejdes med, foruden øget gennemførelse og effektivitet, sikres relevant match mellem borger og den ydede indsats. FIT-skemaerne er godkendt til arbejdet med børn, unge og voksne. FIT kan benyttes til evaluering af den enkelte professionelles arbejde, af arbejdet i en gruppe eller af opholdet på et botilbud. Evaluering af effekten har vist at forøge gennemførelse af de opstillede mål og dermed effektivitet med op til 65%.