Kreativitet og innovation i ALT

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode modtagelse og frivillig trivsel
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Energi- & Vandværkstedet
Hvad gør livet så værdifuldt?
Og hvordan man håndterer den.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
En konsulent er : • -En praktiserende læge • -der er ansat af Regionen • der har en særlig viden eller erfaring indenfor et eller flere områder. • der.
Jeg støtter barnet ved:
MUNDTLIG FREMSTILLING
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Kondenceret konceptudvikling DDK ITU F2007 John Paulin Hansen.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Den gode medarbejder Hvad er en god medarbejder?
Hvad gør livet så værdifuldt?
En ganske from historie….
Deltagerstyret undervisning
Hvordan passer jeg på mig selv ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Hvad ser du på næste side?
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Procesværktøjer.
Maskulinitet.
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
Den anerkendende interviewform
Vejlederens kommunikation
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Adfærdskampagner Mandag den 17. juni 2013 FM | enheden.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Hvad ser du på næste side?
Leder-seminar d november 2014 Hornstrup Kursuscenter.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
At tale om sexualitet.
Røde Kors Årsmøde Psykolog Nina Wehmeyer Psykosocial støtte i Danmark
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Faglige kompetencer I det følgende oplæg, vil jeg først fremhæve særlige aspekter af udviklingen af faglige kompetencer i psykologi og derefter give.
At gøre virksomhedens ambitioner synlige
Den Kreative Platform Principper og 3D pædagogik Tryghed til at turde Koncentration til at kunne Motivation til at ville Uhæmmet anvendelse af viden.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Målrettet kommunikation
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
De seks tænkehatte (Edward de Bono)
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Funktionsevne og Funktionsnedsættelse
WORKSHOP 2, Gribskov Kommune, 2017
Øvelser til DREAM fasen
Innovation.
Jeg er ved at lære, at få overblik over nogle særligt vigtige dele af orienteringsløbet der gør, at alle er med, og alle lærer noget. - for når alle kan.
Præsentationens transcript:

Kreativitet og innovation i ALT

Kreativitet Ordet/begrebet betyder at skabe og dækker menneskets evne til at tænke nye tanker og skabe nye ting At være kreativ er at gå ud over det sædvanlige

Mønsterdannelse Hjernens væsentlige funktion er at være mønsterdanner. Vi skaber mønstre til at forklare og forstå sammenhænge for at kunne håndtere de mange indtryk og stimuli vi modtager. Det er ganske fornuftigt, da det gør, at vi kan gå, cykle osv., når vi har lært det. Men ved kreativitet er dette et problem, da vi netop skal til at lære at gå igen - specielt er mønsterdannelse et problem, når vi ikke kan/vil erkende det.

Kreativitet Vurderende rum Kreative rum hverdagsbevidst analyse logik rationel tid fakta mytisk drømme magi følelser billeder metaforer ubevidst

Vanegrøften

Barrierer for kreativitet

Barrierer for kreativitet Frygten for at tabe ansigt Frygten for at blive afvist Frygten for at ikke have kontrol Frygten for det uventede

Hvor kommer idéerne fra? Uventede begivenheder Holdningsændringer Ny viden Myndighedskrav Andres idéer Markedsændringer Daglige problemer

Trusler mod den kreative proces Idéer og forslag kritiseres så snart de bliver fremsat Tilfredshed med den første idé, som ser ud til at kunne løse problemet Idéer er almindelige og ordinære Der arbejdes individuelt og det lyttes ikke til de andre ”Det er med idéer som med børn - man holder mest af sine egne”

Samarbejdsbetingelser Tryghed Spørger og lytter Motiveret for at hjælpe Gensidig respekt Forstå hindanden Både yder og nyder Har det rart Alle er ansvarlige Har fælles mål

7 effektive idédræbere Det har vi prøvet Det vil betyde mere arbejde Du forstår ikke problemet Det har vi ikke tid til Det fungerer ikke i praksis Jeg ved det ikke kan lade sig gøre Hvis idéen er så god som du siger, var der sikkert andre, der havde fundet på det før dig

Regler i det kreative rum Kritik er forbudt Få så mange ideer som muligt Vurdering er forbudt Det kræver engagement Intet er for skørt Det kræver gensidig anerkendelse Byg videre på de andres ideer Det er ok at dumme sig Byt ideer

At være innovativ er at … være forud for sin tid … tænke anderledes tanker … kombinere kendte teknikker på nye måder … overskride grænser … gå ud over det sædvanlige

Kreativitet – vejen til innovation Husk at alle kan være kreative! Glem ikke det faglige, når du kommer til det innovative rum!