Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De seks tænkehatte (Edward de Bono)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De seks tænkehatte (Edward de Bono)"— Præsentationens transcript:

1 De seks tænkehatte (Edward de Bono)
Kommunikations- og kreativitetsværktøj, der er særligt egnet til møder og til samarbejde i teams.

2 Sådan gør du Idéen med de seks forskellige hatte er at du, ligesom da du var barn, bliver en anden, når du tager en hat på. Hvis du har den gule hat på, er du optimistisk og ser muligheder, mens den røde hat giver plads til dine følelser og intuition osv. Der er kun to regler: Alle har samme hat på samtidig (undtaget den blå, som mødelederen har på). Man må kun udtale sig med de tænkemåder, som hører til pågældende hattefarve.

3 Processen Hver hat visualiserer hvordan og med hvilken type argumenter, der må diskuteres. På denne måde sikres det, at man kommer hele vejen rundt om en idé eller et emne. Konkret udvælges én person til at styre slagets gang (den blå hat). Vedkommende definerer, hvilken hat alle deltagerne har på netop nu. Det er vigtigt ikke at have den samme hat på for lang tid – specielt i starten. Udsagnene skrives op på flip-overark, der er sat op på væggen. Igennem processen tager deltagerne hver af hattene på, og dækker på denne måde emnet fra alle vinkler. Undtaget den blå, som mødelederen har på.

4 Fordele Metoden er let at huske, bruge og respektere.
Hurtig at forklare. Meget resultatrettet. Kortere mere effektive møder. Se systematisk på beslutninger og udfordringer. Genererer flere og bedre idéer. Forbedrer team-resultater. Reducerer konflikter.


Download ppt "De seks tænkehatte (Edward de Bono)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google