Verdens vigtigste tale. Del 1: Jesus om sex og vrede

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord November 2008.
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Tradition og Fornyelse
Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh Kærligheden formidles til msk ved.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord September 2009.
Bjergprædikenen – kongens frihedsbrev til dig
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Sidste søndag: En holdbar standard for livet: Guds lov
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Guds glæde gennem generøsitet
Den barmhjertige samaritaner
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Grunde til at jeg elsker dig
Sammenligningsspejle
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
The Wounded Healer ”Det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar……ved hans sår blev vi helbredt.” Esajas kapitel 53,4.
145 – Navnet Jesus blegner aldrig, 1, S1 Navnet Jesus blegner aldrig, tæres ej af tidens tand, navnet Jesus det er evigt, ingen det udslette kan. Det har.
At leve under Jesu Kristi lov Matthæus 5: Matthaus 5:17 – 5:20 Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde Loven eller Profeterne. Jeg er ikke kommet.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Livets Ord Oktober 2017.
402 – Guds kærlighed, hvis dybder her, 1, S1
Tror du på løgnen eller sandheden?
Sangen i mit hjerte Er en tak for korset Gud At du tog mig ind til Dig
Guds arvinger og Kristi medarvinger
Præsentationens transcript:

Verdens vigtigste tale. Del 1: Jesus om sex og vrede Matthæusevangeliet kapitel 5, 17 - 48 Valgmenigheden i København Oktober 2008

Matthæusevangeliet kapitel 5 vers 17 Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde loven eller profeterne. Jeg er ikke kommet for at nedbryde, men for at opfylde. Matthæusevangeliet kapitel 5 vers 17

Grundlaget for Jesu undervisning om vrede og sex Loven, de 10 bud, er et hegn som hindrer, at min selvrealisering skader mine medmennesker 2 reaktioner på Loven 1. Ophæve Loven 2. Bruge Loven til selvhævdelse (”frelst”) Jesu 3. vej: lær af Jesus at blive et kærligere menneske!

Seksualitet og vrede/aggression Seksualitet og vrede/aggression er gaver fra Gud De menneskelige drifter er muterede, så de ikke længere er et godt kompas at leve efter Loven er det hegn som beskytter dine medmennesker fra, at du udlever dine drifter ud over alle grænser Loven magter ikke at skabe kærlige mennesker, men giver en basal beskyttelse af medmennesket Jesu undervisning tager os videre end loven magter!

Vrede/aggression Matt. 5 v. 21-26: irritation over kolleger/venner Matt 5 v. 38-42: når nogen har såret dig Matt. 5 v. 43-48: når man har en fjende

Vrede/aggression: Loven vs. Jesus Slå ikke ihjel Gengæld ”retfærdigt” (1:1) Had din fjende Jesus som Lovens opfylder Vær ikke vred, men søg aktiv forsoning Hjælp den som har såret dig Elsk og gør godt mod din fjende

Seksualitet: Matt. 5 v. 27-30: når man bliver seksuelt tiltrukket af en som ikke er ens ægtefælle Matt. 5 v. 31-32: når man er utilfreds med sin ægtefælle

Seksualitet: Loven vs. Jesus Ha´ ikke sex med andre end din ægtefælle Hvis du skiller dig fra din ægtefælle, så gør det på en ordentlig måde Jesus som Lovens opfylder Lev ikke i seksuelt begær Skil dig ikke fra din ægtefælle, arbejd på relationen

3 livsstrategier for håndtering af sex og vrede 1. Ophæv loven –lev i drifterne uden selvcensur 2. Vær ”frelst” – opfør dig i det ydre så godt at du kan se ned på andre 3. Lad inspirationen fra/relationen til Jesus forandre dig, så du bliver et elskende menneske

Tag-med-hjem I mødet med ”kærlighedens lov” hvilken reaktion ligger dig nærmest (ophævelse af loven eller overfladisk selvretfærdighed)? Hvordan kan du konkret træde ind i den 3. vej,som Jesus foreslår? Hvem støtter dig i at bringe Jesus som ”lovens opfyldelse” ind i håndteringen af din vrede og seksualitet? Til videre studie: Dallas Willard: ”The Divine Conspiracy”