Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

”Du må ikke bryde et ægteskab!”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "”Du må ikke bryde et ægteskab!”"— Præsentationens transcript:

1

2 ”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Det sjette bud ”Du må ikke bryde et ægteskab!”

3 BØRNESANGE Nr.39: /: Når det stormer, når det stormer,
når det stormer overalt. :/ (HEY) Han er stærk, når jeg er svag. Hjælper mig hver eneste dag. Når det stormer, når det stormer, når det stormer overalt. (HEY) BØRNESANGE

4

5

6 Nr. 9 BØRNESANGE

7

8 ”Du må ikke bryde et ægteskab.”
Det vil sige: Vi skal frygte og elske Gud, så vi ikke lever i utugt. I stedet skal vi leve anstændigt i tale og handling og i ægteskabet trofast elske og ære hinanden!

9 Er det nødvendigt at lade sig gifte …?
1.Mos.2,24: Derfor forlader en mand sin far og sin mor og binder sig til sin hustru, og de to bliver ét kød. ”Papirløst ægteskab” – rene vrøvl! Sex – noget man ”har” / ”dyrker” ”Ægte [fælles] skab – ti teser om kirkens opgave” Hvem eller hvordan brydes? ET BLIK – EN TANKE

10 ET BLIK – EN TANKE

11 ”… man bør desuden afværge, beskytte og redde, når der er fare på færde, og også yde hjælp og vejledning, for at næstens ære ikke skal blive krænket. For hvis du undlader det, hvor du kunne træde hindrende i vejen, eller hvis du ser gennem fingre med det, som om det ikke angik dig, er du lige så skyldig, som hvis du selv havde begået handlingen.” (Martin Luther: Store Katekismus)

12 Hvad så, når det går galt? Mark.10,11-12: »Den, der skiller sig fra sin hustru og gifter sig med en anden, begår ægteskabsbrud mod hende; og hvis hun skiller sig fra sin mand og gifter sig med en anden, begår hun ægteskabsbrud.« (Jf. Matt.5,31-32) Vi ønsker ikke at dømme hinanden, men i kærlighed at favne hinanden! MEN: Hvor Guds ord taler klart, er der ingen velsignelse i at indrette sig i modstrid med det!

13 Citat: Vi har alle sammen noget i os, som vi ikke skal leve ud!
Sl.51: ”Gud, vær mig nådig i din godhed, udslet mine overtrædelser i din store barmhjertighed! … et sønderbrudt og sønderknust hjerte afviser du ikke, Gud.”

14


Download ppt "”Du må ikke bryde et ægteskab!”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google