Hvad er det smarte ved Smartboard?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
JEG GIK MIG OVER SØ OG LAND
Advertisements

Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet Du får dette.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
At Dividere.
Lav design med ord, billeder og meget andet...
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Fortæl med PowerPoint XP
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
At Dividere Decimaltal.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Flickr.com – online billeddeling
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Læringsstile og lektier
Powerpoint fornuftig udskrivning
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
PC1 Lad os komme i gang…..
Udlægning af en ny cache
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
De sidste undervisningstimer
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
100 år er gået… Tag på historiejagt og lyt til fortællinger
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Backoffice præsentation
Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
Hvor der er fokus på klimaet.
Mindre grimt, tak.
Dansk 1. klasse.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
BACKUP eller dø! Klik dig frem til næste billede ->
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
DANSK RIDE FORBUNDwww.rideforbund.dk21. august 2014 Introduktion til Course Tool af Rasmus Christian Kaae.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Filer Hvordan søges der efter en Word-fil = med et dokument. eller en billed-fil Sommer.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Terminsprøver december  Kom i god tid. Helst 15 min. Før prøven begynder  Find din plads. Dit navn og prøvenr. Står på bordet.  Du skal selv.
Interaktive knapper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
GP 4, 27/ Grundlæggende programmering Forår 2002 Forelæsning 4 onsdag 27/ kl. 9:15 – 12:00.
Dokumentation Her er der et screenshot af skærmen mens vi laver vores forside til medieproduktet.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Geometriforløb i 3. klasse - med IT, papir og blyant… Forløbet Billeder Elevprodukter Det sagde eleverne…. Tips & Tricks Klik på en firkant (ikke teksten)
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Ordbank på Islandsk og dansk – Venskaber (papir)
Ordbank på Islandsk og dansk – Årstider/efterår (træ)
Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.
Ordbank på Islandsk og dansk – Højtider (Kul og kridt)
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Velkommen til PowerPoint
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

Hvad er det smarte ved Smartboard? I et samarbejde mellem 3 lærere fra Torslev skole og 4 lærere fra Sæbygaardskolen har vi forsøgt besvare ovenstående. Vi har alle for nylig fået installeret smartboard i vores klasser henholdsvis to 3.klasser og i specialklasse. ”Hvad er det smarte ved smartboard?” Første gang vi stillede os selv dette spørgsmål, anede vi ikke engang, om det virkelig var smart. Så vores første opgave var at finde ud af det.

I dag er der ingen tvivl, et smartboard er fantastisk smart. Stort tastatur på skærmen gør, at alle ved hvilke knapper, der trykkes på. Her er nogle af de ting vi har fundet ud af bare ved at kaste os ud i det: Storskærmen skaber fælles fokus. Altid hurtig adgang til nettet for at søge oplysninger om et emne, forfatter mm., og alle elever kan følge med på skærmen. Hurtigt og let præsentation af elevarbejde. Når enkelte elever kan navigerer rundt på internettet, hente/gemme tekster, bruge powerpoint, bruge elevintra, lærer de lynhurtigt resten af klassen dette. Mulighed for at tilgodese de forskellige læringsstile (eleverne er fysisk aktive, når de navigerer rundt på tavlen). Er tavlen fyldt med vigtigt stof, når timen slutter, gemmes siden, og der fortsættes i næste time.

Der kan arbejdes aktivt med en tekst (sætningsanalyse). En gruppe kan arbejde sammen ved smartboardet – specielt de læsesvage og urolige. Unødvendigt at reservere dvd-afspiller, tv, cd-afspiller. En plan forberedt hjemme præsenteres på skærmen, og eleverne ved, hvad de skal lave (evt. med huskeliste). Computerprogrammet Notebook som følger med smartboardet, er enkelt at gå til (kan næsten alt). Smartboardet er utrolig nemt at betjene.

Men pas på du bliver grebet af det, og eleverne elsker det. Er du blevet så nysgerrig, at du vil vide mere om, hvilke muligheder et smartboard giver, så kig på vedhæftede fil med bilag og links. Hilsen Linda, Dalibor, Birgitte, Ellen, Preben, Lotte og Henrik

Brainstorm i forbindelse med emnet ”Her er jeg”. Bilag 2: I matematik Omkring centimeter og millimeter Bilag 4: I kristendom Bilag 5: Undervisningsforløb ved interaktiv tavle på Torslev Skole Links: http://iwb.emu.dk/ Her kan du finde 13 videoklip omkring interaktive whiteboard (smartboard er videreudviklingen). http://www.rugkobbelskolen.dk/enisdk/Materialer/IWRugkobbelapril2006.pps Her finder du et 11 siders diasshow om brugen af interaktive whiteboard. http://www.folkeskolen.dk/ObjectShow.aspx?ObjectId=44092&ResultSetId=39667620 En artikel i folkeskolen omkring brugen af whiteboards. http://www.3.tvsyd.dk/page/3?clip=13752 Indslag fra TV SYD om interaktive whiteboards.

Brainstormen startede og vi fik skrevet en hel masse op på tavlen. Bilag 1: Brainstorm i forbindelse med emnet ”Her er jeg”. Brainstormen startede og vi fik skrevet en hel masse op på tavlen. Så ringede det og timen var slut. Jeg gemte bare siden. Næste dag fandt jeg siden frem igen og vi fik opdelt ordene i forskellige kategorier. Desværre kunne de ikke være på én side, men delte sig over to sider. Vi manglede overblikket.

Jeg skrev det med computer skrift og flyttede lidt om på det og så kunne det være på én side. Siden blev senere skrevet ud via smart-boardet, så alle elever kunne få en. Eleverne brugte siden hen sedlen til at finde på ting de kunne skrive om dem selv i Power Point. Forløbet strakte sig over nogle uger. Jeg viser, i vores egen klasse ved hjælp af smartboardet, hvordan powerpoint grundlæggende virker. Herefter gik vi i edb.

Eleverne viste hinanden, hvor langt de var nået via smartboardet og inspirerede herved andre til at få lavet endnu mere

Bilag 2: I matematik Vi har ikke tasker i klassen. Derfor skriver vi på tavlen, hvad eleverne skal bruge i løbet af timen. Så kan de se det, så snart de kommer ind fra frikvarter. Siden er skrevet hjemmefra, så alt hvad jeg ellers skal huske er noteret på siden. Spejling Her har jeg placeret en hvid kasse, som jeg på smartboardet kan flytte så spejlingen bliver nem at se.

Introduktion af division Eleven trækker med fingeren bananerne ud i de tre dynger. Flytninger Her kan eleven ved hjælp af fingeren trække figuren 2 op og 4 til venstre.

interaktivt lykkehjul. Sandsynlighed Der findes en interaktiv terning (man kaster den ved at klikke på den). I Notebooks galleri findes der også et interaktivt lykkehjul.

Koordinatsystem Har endnu ikke brugt det, men jeg ser enorme muligheder. Ikke noget med at stå og fedte med lineal og kridt. Linier og cirkler bliver perfekte. Hældningen kan let ændres osv osv. Diverse tavler og papir Diverse tavler og papir Der findes selvfølgelig en taltavle til 100. Og en gange tavle

Isometrisk papir. Ved at vælge ”uendelig kloning” kan du let bygge figurer.

Bilag 3: Omkring centimeter og millimeter Hjemmefra har jeg forberedt én side til hver elev i Notebook. (Det var i opstartsfasen, hvor alle gerne ville prøve) Eleverne skulle nu flytte linealen for at måle stregen. Genstandene de skulle måle blev selvfølgelig mere og mere udfordrende. Her skal eleven også kunne dreje linealen, det gøres ved at klikke på linealen og tage fat i (den grønne) prik.

Her fik vi os en snak om hvilken led grisen skal måles på og forskellen på de to grise Men vigtigst af alt eleverne kunne holde et fælles fokus på centimeter og millimeter.

Bilag 4: I kristendom Plan for timen er skrevet hjemme og sendt via skolekom. Planen bliver vist på tavlen og læst op. Hjemme har jeg fundet billeder der passer til historien og ét tryk så er de fremme. Billederne står knivskarpe og med sort baggrund. De skaber fælles fokus. Her er links til de billeder jeg valgte at vise: http://www.bible-stories-library.com/image-files/noahs_ark_animals.jpg http://www.petermadsen.info/images/illustrationer/noas-ark.jpg http://home9.inet.tele.dk/mha/Full/noas-ark.jpg

Den interaktive tavle bruges som hjælperedskab i forbindelse med stavekursus.