Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sådan laver Du et POWER POINT program.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sådan laver Du et POWER POINT program."— Præsentationens transcript:

1 Sådan laver Du et POWER POINT program

2 Præsentation af POWER POINT
Ved hjælp af Power Point kan Du lave præsentationer til foredrag og undervisning. Du kan lave billeder som kan vises på en skærm. Du kan tilføje animation, interaktive spring, lyd og specielle billedskift. Du kan bruge tekst, clipart/tegninger m.m.

3 Sådan starter du med POWER POINT
Power Point finder Du i Start/Programmer/Microsoft Power Point. Du kan f.eks. vælge at starte på en tom præsentation og klikke på OK. Derefter kan Du vælge et autolayout. Nogle har på forhånd lavet plads til f.eks. tekst og overskrift. Vælg et tomt dias og klik på OK.

4 Klar til at bruge POWER POINT
I Power Point arbejder man i ruder. Prøv at indsætte en tekstboks. Klip på knappen Tekstboks og placer den et sted på dit dias. Man kan placere tekstboksen lige hvor man vil have den. Lav ikke for meget tekst på et enkelt dias – del det ud på flere. Tekstboksen har ”håndtag”.

5 Indsæt et clipart i POWER POINT
Klik på knappen Indsæt multimedie klip. Du får nu nogle muligheder. Vælg et clipart og klik på indsæt. Du kan ændre på dit billedes størrelse ved at trække i de små ”håndtag” som kommer frem når Du klikker på det valgte billede (clipart).

6 Animation af tekst og clipart POWER POINT
Start med at klikke på din tekst og klik derefter med højre musetast på teksten. Du får en menu frem, og på den skal Du vælge Brugerdefineret animation Gå ind i Effekter, tag en af mulighederne i Animation og lyd. Vælg en af mulighederne i Visning af tekst.

7 Animation af tekst og clipart POWER POINT
I Animationsrækkefølge kan Du se at teksten er det første der vil blive vist. Klik på OK når Du har valgt en animation af din tekst. Animer nu dit clipart. Animationsrækkefølgen kan Du selv bestemme. Ved at klikke på de små pile kan Du vælge at lade clipart blive nummer 1.

8 Indsæt nyt dias i POWER POINT
Du kan indsætte et nyt dias ved at klikke på knappen Nyt dias. Vælg igen et tomt. Klip knappen Autofigurer og vælg Figurer. Klik på hjertet og træk det ud på dit dias. Nederst kan Du også se at Du arbejder på dias 2 af 2 Skal hjertet ikke være rødt ?

9 Indsæt nyt dias i POWER POINT
Selvfølgelig !!!. Klik på malerbøtten, den hedder Fyldfarve, og vælg Effekter. Ved Graduering kan Du vælge forskellige måder at tone farverne på. Du kan vælge en farve, to farver og nogle forudindstillede. Der er også nogle skyggetyper. Når Du har valgt – klik OK

10 Diasvisning i POWER POINT
Det er muligt for Dig at se dine dias samtidig i mindre format. Dette gøres ved at klikke på de små firkanter nederst i venstre hjørne. Du kan også lave forskellige overgange mellem dine dias. Når Du er inde hvor Du kan se alle dine dias, klik da på knappen Dias overgang som findes øverst til venstre.

11 Diasovergang i POWER POINT
Det første Du skal gøre er at vælge hvilken effekt Du vil have mellem dine dias og med hvilken hastighed de skal skifte. Du kan vælge om Du vil fremføre dine dias manuelt med klik på musen eller om fremvisningen skal foregå automatisk. Find Fremføring.

12 Diasovergang i POWER POINT
Sæt ”flueben” ved Automatisk efter og angiv under hvor mange sekunder der skal vare mellem dias-fremvisningen. Til sidst skal Du vælge om denne overgang kun skal gælde det aktuelle dias eller om det skal gælde alle dias hvis Du har flere end to. Vælg Anvend på alle eller Anvend (kun på et dias).

13 Baggrund i POWER POINT Du kan også i Power Point vælge at indsætte forskellige baggrunde. Måden Du gør det på er at højreklikke på baggrunden og vælge Baggrund i menuen. Klik på den lille pil ud for det hvide område og vælg Effekter. Vælg en farve, to farver eller prøv dig frem – klik på OK

14 Baggrund i POWER POINT Det er også muligt at vælge en struktur, et mønster eller et billede som dias baggrund. Disse findes ved lige som før at gå ind til effekter. Vælg og klik på OK Vælg om baggrunden skal bruges på alle dine dias eller om det kun skal være på det pågældende dias.

15 Design i POWER POINT Desuden kan Du bruge en designskabelon som dias baggrund. Højreklik igen på din baggrund og vælg Anvend designskabeloner. Her får Du mange gode muligheder til rådighed – se dem igennem og vælg det Du mener er passende – slut med at klikke på Anvend.

16 Vis dit POWER POINT Du skal nu se din Power Point præsentation.
Klik på knappen Diasshow nederst på skærmen. Det er vigtigt – for at se hele din præsentation – at Du står på det første dias. Du Når Du klikker på Diasshow vil kun det første dias vise sig på skærmen.

17 Vis dit POWER POINT Klik på musen og det næste – tekst eller clipart - vil komme frem – med mindre Du har valgt automatisk fremvisning – så kommer det helt af sig selv ! Ved manuel fremvisning kommer der nyt frem ved hver muse-klik – indtil der ikke er mere at vise. Derefter er din fremvisning slut !!!!

18 Gem dit POWER POINT Du skal selvfølge slutte af med at gemme det hele så det ikke bare forsvinder helt ud i den blå computer luft. Klik på Filer, vælg gem som, find et filnavn til din præsentation og vælg hvor det skal gemmes. TAK FOR DENNE GANG !


Download ppt "Sådan laver Du et POWER POINT program."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google