Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Flickr.com – online billeddeling

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Flickr.com – online billeddeling"— Præsentationens transcript:

1 Flickr.com – online billeddeling
Web 2.0 kursus Underviser: Marie U.

2 Agenda Hvad er flickr? Opret en konto Upload et billede
Fra digitalkamera og mobil Tags Få kontakter Kommentarerne Legetøjet

3 Hvad er flickr? Flickr er en online billeddelings-side.
Her kan du uploade billeder fra digitalkamera, internettet, eller mobilen. Du kan vise dine billeder til hele verden, til dine venner eller holde dem helt privat. Via billederne kan du og dine venner holde jer orienteret om hinandens færden.

4 Hvad er flickr – part II Flickr ejes af Yahoo.com, og for at blive oprettet skal du lave en yahoo-konto. Både Flickr og Yahoo er gratis - men flickr har en begrænsning på 30 mb (upload af billeder) pr. måned og max 200 billeder i din samling. Hvis du ingen begrænsninger vil have, skal du købe dig til mere adgang. Det koster $24.95 for et år (ca. 135 kr.). Og så har du fri upload! Vent med at købe abonnement til det bliver strengt nødvendigt!

5 Opret en konto Gå til hjemmesiden: www.flickr.com Klik på →
Hvis du allerede har en yahoo-mail, kan du bare logge ind, hvis ikke, kan du lave den på 3 minutter - helt gratis.

6 Kom i gang med flickr I menuen ”You” finder du alle de punkter du har behov for når du skal i gang med flickr. Ved at klikke på Your Account kan du indstille din flickr-konto, som du gerne vil have det.

7 Buddy Icon Buddy Icon er det billede der markerer dig. Når du kommenterer på et billede eller på anden vis optræder på flickr, er det med dette billede samt dit navn du optræder. I Your Account kan du lave dit Buddy Icon. Og du kan altid ændre det hvis du ønsker det.

8 Kom i gang med flickr Herefter går du igen i ”you”-menuen, og klikker på Upload Photos. Her kan du enten vælge at hente billeder fra computeren eller hvis du har billeder i din mail eller mobil, gå til Uploading Tools. Vælg i højre side af skærmen denne funktion: Her får du en personlig adresse. Den kan både bruges fra din mailkonto og fra din mobil. I mobilen gemmer du simpelthen mailadressen under kontakter, og så kan du sende en MMS direkte til flickr.

9 Upload billeder Når billedet er uploadet, kan du se det i menuen You → Your Photos. Her kan du vælge at give billedet en overskrift, en beskrivelse (under billedet) samt ”tags” (emneord). Tags er et værktøj der kan bruges til genfinding af billeder, forklaring af billedet, dybere beskrivelse af hvor du fx har taget billedet osv.

10 Privat eller offentlig?
Når du uploader billeder kan du vælge om du vil gøre dine billeder offentligt tilgængelige eller kun tilgængelige for venner og familie. Flere vælger bl.a. at gøre billeder af deres børn private.

11 Få kontakter Kontakter på flickr kan være alt lige fra venner, kolleger, familie eller bare én hvis billeder du er helt vild med. Du kan skabe kontakter på flere måder: I menuen ”Contacts” finder du punktet ”Invite Your Friends”. Her sender du en mail til dem du kender, som du gerne vil dele dine billeder med. Du kan finde mennesker du kender, der allerede er på flickr, ved at søge efter dem i ”Search”-feltet. Når du har fundet dem, sætter du cursoren på deres Buddy Icon (deres ikon-billede) og her får du muligheden: ”add Rumleskaft as a contact”. Ja tak! Herefter skal de takke ja til at dele billeder. Hvis ikke de gør det, har du ikke mulighed for at se de billeder, som de har gjort private. Jeg foreslår at I tilføjer hinanden som kontakter - som start.

12 Kommentarerne Der er ingen krav til hvordan kommentarerne skal være. Og du kan heller ikke bestemme hvem der kan kommentere på dine billeder, hvis du har lagt dem offentligt ud. Det står dig dog frit for at slette andres kommentarer på dine billeder.

13 Notes Disse små bemærkninger, er som regel kommentarer på en enkelt del af billedet. Her har jeg selv brugt det, for at beskrive hvad hver enkelt del af retten består af. Du trykker på Add Note lige over billedet og tilføjer dine noter på egne eller andres billeder. Her

14 Dagligdag på flickr Log på Herefter kommer du ind til dette billede:
Her har du flere muligheder: - Upload billeder - Tjek om nogle har kommenteret på dine billeder - Tjek hvad der er sket på de billeder du selv har kommenteret - Tjek dine kontakters nye billeder

15 Legetøjet Hvis du gerne vil lege med dine billeder, er der masser af muligheder for det. Under menuen: Explore finder du punktet: Flickr Services. Klik her. Herfra foreslår jeg at I klikker på fd’s Flickr Toys. På denne hjemmeside har i mulighed for at lave en kalender, mosaikker, postkort, baggrund til din computer og m.m. Her kaster man sig bare ud i det 


Download ppt "Flickr.com – online billeddeling"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google