Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer."— Præsentationens transcript:

1

2 Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer de kommer fra,- tekstbehandling, grafik, musik, billeder eller hvad det måtte være -.

3 Hvis du glemmer at give din fil et navn tildeler computeren filen et navn efter eget valg. Eksempelvis navne som: Video1.avi Untitled.stu Kan de viste navne bruges til noget fornuftigt? Fornavnene dur ikke i længden. Du bør selv finde på mere passende navne. Efternavne er helt ok. Dem må du ikke ændre på, for de fortæller hvilke programmer, der er ”far” til filerne

4 Kend dine børn og dine børns ”venner” På et tidligt tidspunkt blev EDB-nørderne klar over, at det blev nødvendigt, at tildele såvel programmernes enkelte filer, som de filer programmerne producerede nogle efternavne, som var unikke for filtyperne eller specielle for de enkelte programmer. Vi bruger eksemplerne fra forrige dias: Video1.aviavi er et fælles billedformat Untitled.stustu er et format kun for Pinnacle Studio Med andre ord: Der findes efternavne som kan læses af mange programmer, og nogle som kun kan bruges af et enkelt program.

5 Overvej et navn og gør en vugge klar i god tid inden dit barn bliver født Gør det til en vane at navngive din kommende fil inden du begynder på arbejdet. Vælg det rigtige sted at gemme din kommende fil.

6 C: drev D: drev E: drev Systemdrev Programmer Øvrige programmer Billedarkiv – Færdige videoer Dokumenter m.v. Bør ikke deles hvis drevet er mindre end 80 GB. Drevet bør kun bruges til video- redigering. Mappe: Capture Mappe: Kliplister(redigering)

7 Giv dine børn forskellige fornavne, så de ved hvem der skal komme, når du kalder. Alle har vist prøvet at give en fil et navn, som allerede ligger i mappen i forvejen. Så spørger computeren om den eksisterende fil skal overskrives. … og det er ikke altid det, du ønsker, så husk at give filen et beskrivende navn, som ikke kollidere med tidligere navne. Vi prøver med eksempler som alle beskriver samme videoklip: Video1.avi Sommerferie.avi Sommerferie 2004.avi 20040715 Sommerferie.avi

8 Mor må jeg gå med Lisbeth hjem efter skole? Ja, det må du godt, men du må ikke gå andre steder hen, før du har ringet til mig og fået lov. Vær sikker på at dine filer ikke ”går” andre steder hen, end hvor du ønsker de skal være Kontroller altid om det er korrekt drev og mappe før du gemmer din fil.

9 Hjæælp, - Lillebror er borte !!

10 Find Lillebror!

11 Der findes adskillige måder at lede efter en ”forsvunden” fil. Metode 1: Hvis det er Capture afdelingen: Tryk på pilen til ”rullegardinet” i scenealbummet. Giver det ikke resultat, prøv da at trykke på den lille gule knap ved siden af ”rullegardinet” og søg i de mapper som foreslåes. Hvis der er Edit afdelingen: Tryk på Filer øverst i skærmens venstre hjørne. Dernæst Abn projekt.

12 Metode 2: (tast i nævnte rækkefølge) StartDokumenter (er den ikke der, så fortsæt) DokumenterVideoer Bemærk at dine 15 seneste filer ofte kan findes med denne metode.

13 Metode 3: (tast i nævnte rækkefølge) Start Søgefter Filer eller Mapper Billeder, Musik eller Video x i Video filens navn Søg Hvis du ikke kan huske filens navn, men ved at filen er fra capture afsnittet, er det højst sandsynlig en avi- fil. Prøv at skrive *.avi i ruden filens navn. Er den fra Edit afsnittet skal du skrive *.stu I Make movie skal du skrive det format videoen er udgivet i. Prøv f.eks. *.Mpg eller *.avi

14 Metode 4: (tast i rækkefølge) Højreklik på Start Stifinder Denne computer ( klik på + tegnet. Ellers find næste punkt nede i listen. Fortsæt på samme måde listen igennem.) C:drevDokuments and settings Dit brugernavn Dokumenter Mine videoer. Fortsæt søgning på D: drev og efterfølgende harddiskdrev på samme måde

15 Metode 5: Begynd med ”rent” skrivebordDenne computer Det drev du vil lede i Den mappe du vil lede i Den undermappe du vil lede i og så videre… Finder du en fil, som du vil undersøge nærmere, gør så følgende: Højreklik på filenKlik på Egenskaber nederst på listen. Nu kan du i ro og mag studere samtlige oplysninger om filen.

16 Følgende kan du også gøre med dine filer og mapper: Oprette nye mapper Flytte Omdøbe Slette (og eventuelt fortryde bagefter) Slette ”store” filer (kan ikke fortrydes) Oprette genveje

17


Download ppt "Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google