Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!"— Præsentationens transcript:

1 Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Datatab Der er to slags PC-brugere: Dem, der har prøvet at miste data, og dem, der kommer til at prøve det! Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!

2 Vinterkulde Pak den bærbare godt ind, hvis den skal med ud i vinterkulden. Computere har det rigtig skidt med temperatursvingninger, så start ikke op, hvis den er meget kold.

3 NemID

4 NemID

5 Flyrejse i Europa Med en ny lempelse af reglerne for flysikkerhed, tillader EU nu, at flypassagerer må have både mobil og tablet tændt under start og landing. SAS indfører nu mobilfrihed på alle rejser: Som passager hos SAS skal man ikke længere bekymre sig om at huske at slukke mobil og tablet, når flyet letter og lander. Enhederne må nu være tændt lige fra rejsens start til man har passeret paskontrollen i sin slutdestination et sted i Europa. Det forudsætter dog, at enheden sættes på den såkaldte flyfunktion.

6 Find rundt i dine filer En fil er et element, som indeholder oplysninger, f.eks. tekst, billeder eller musik. En åben fil ligner til forveksling et tekstdokument eller et billede, som du kunne finde på et skrivebord eller i et arkiv. På computeren repræsenteres filer med ikoner, hvilket gør det nemt at genkende en filtype. Her er nogle almindelige filikoner:

7 En tom mappe (venstre) og en mappe med filer (højre)
Find rundt i dine filer En mappe er en beholder, du kan bruge til opbevaring af filer. Hvis du f.eks. har flere tusinde ark papir på dit skrivebord, ville det være meget svært at finde et bestemt ark, når du skal bruge det. Derfor opbevares papirark ofte i arkivskabe. Mapper fungerer som computerens arkivskabe. Her er nogle almindelige mappeikoner: En tom mappe (venstre) og en mappe med filer (højre) Mapper kan også indeholder andre mapper. En mappe i en mappe kaldes ofte en undermappe. Du kan oprette alle de ønskede undermapper, som kan indeholde alle de ønskede filer og yderligere undermapper.

8 Brug af biblioteker til at få adgang til filer og mapper
Hvis du vil åbne bibliotekerne Dokumenter, Billeder eller Musik, skal du klikke på knappen Start og derefter klikke på Dokumenter, Billeder eller Musik. START STIFINDER

9 Når det drejer sig om organisering, er du ikke tvunget til at starte fra bunden. Du kan bruge biblioteker, en ny funktion i Windows 7, til at få adgang til dine filer og mapper og til at arrangere dem på forskellige måder. Her kan du se de fire standardbiblioteker. Ikonet for STIFINDER

10 Brug af biblioteker til at få adgang til filer og mapper
Biblioteket Dokumenter Du kan bruge dette bibliotek til at organisere og arrangere tekstbehandlingsdokumenter, regneark, præsentationer og andre tekstrelaterede filer. De filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Dokumenter, gemmes som standard i mappen Dokumenter. Biblioteket Billeder Du kan bruge dette bibliotek til at organisere og arrangere dine digitale billeder, uanset om de kommer fra dit kamera, din scanner eller fra mails fra andre personer. Filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Billeder, gemmes som standard i mappen Billeder. Biblioteket Musik Brug dette bibliotek til at organisere og arrangere din digitale musik, f.eks. de sange, du kopierer fra en lyd-cd, eller som du downloader fra internettet. Filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Musik, gemmes som standard i mappen Musik. Biblioteket Videoer Brug dette bibliotek til at organisere og arrangere dine videoer, f.eks. klip fra et digitalt kamera, et videokamera eller videofiler, du henter fra internettet. Filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Videoer, gemmes som standard i mappen Videoer.

11

12 Google på skolens PC’er
Åben Internet Explorer Indtast i adressefeltet øverst til venstre og tast Enter Når Google-siden er på skærmen: Klik på Funktioner eller tandhjulet (Alt+X) - vælg Internetindstillinger Klik på Brug aktuel side + OK


Download ppt "Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google