Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det."— Præsentationens transcript:

1 Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det spil, du vil lave. ”vis” lineal og gitterlinjer i PowerPoint, så er det nemt at sætte figurerne rigtigt. Lærer vejl. Eleven skal bruge ”figurer”, ”lineal” og ”gitterlinjer” for at få det til at stå pænt. Dertil kommer, at eleven med fordel kan ”grupper objekterne” i løsningen på flere måder. Elevens farvevalg og valg af baggrund samt evt. kanter i spillet indgår også i opgaven. Der skal være 2x15 brikker i spillet. Start opstillingen er den, der er vist på dias 2. I dias 3 er der sat animationer på, så eleven kan vise, hvordan man rykker brikkerne, hvis man slår en 5 ’er og en 3’ er. Det er ideen, at eleven selv sætter animationer på det at vise, hvordan brikkerne rykkes. Backgammon reglerne kan googles. Dias 2+3 tager ca. 45 minutter at løse. Er der elever, der skal have en yderligere udfordring, kan du bede dem om at lave terningerne på dias 4. Se lærervejledning under det enkelte dias.

2

3

4 Elevopgave: Lav disse to terninger vha. ”figurer” og ”grupper objekter”.

5 Lærer vejl. Terningerne laves af et rektangel og to parallelogrammer. Du kan med stor fordel bruge gitterlinjerne. På dias’et her kan du se og tælle dig frem til, hvor mange små kvadrater figuren strækker sig over. Gør du det omhyggeligt, er løsningen enkel. Du kan også som her sætte hjælpelinjer ind ud fra kvadratet, så du nemmere kan ”se” terningen. Toppen af terningen laver du således. Du henter figuren parallelogram og trækker den seks gitterlinjer mod højre og to gitterlinjer op. Dernæst trækker du den gule markering så figuren for den samme form som toppen af terningen. På de næste dias kan du se et eksempel på, hvordan du kan lave højre side af terningen. .

6 1 2 Lærer vejl. For at lave højre side af terningen kan du følge numrene 1-6 på dias 6-9. Når du læser dette dias, skal du lige klikke på figur 1. Gør det nu. Når du har klikket kan du se, at der uden om figuren er en kvadrat, som du bruger til at ændre på figuren. Denne kvadrat er meget central for løsningen. Du starter nu på at lave figuren. Du henter parallelogrammet. På et tomt dias med gitterlinjer trækker du en figur 4x4, så den ligner ovenstående figur 1. Din figur 1 drejer du, så den står som figur 2. Klik evt. på figur 2, så du kan se, hvordan kvadratet uden om det er vigtigt. Vha. af den lille gule markering, som kan ændre figurens form, trækker du nu figuren sammen, så den ligner figur 3 oven for, ikke pilen men den lodrette pind. Klik evt. på pinden igen for at se, hvordan kvadratet ser ud. 3

7 3 4 Du skal nu have figur 3 til at ligne figur 4 oven for. Det gør du ved at trække i figuren i midt-markeringen oppe til højre. Du trækker figuren to gitterlinjer til højre, den går automatisk samtidig skråt op. Din figur 3 ligner nu figur 4. Det er vigtigt, at du kun trækker den to linjer til højre, den skal passe til sidst.

8 4 5 Du skal nu have figur 4 til at ligne figur 5. Det gør du ved at trække i midt-markeringen øverste til venstre. Du trækker markeringen ned to gitterlinjer så den ligner figur 5.

9 5 6 Du skal nu have figur 5 til at ligne figur 6. Det gør du ved at trække i midt-markeringen øverst til højre. Du trækker kun ganske lidt. Ja du justerer faktisk kun ved at trække lidt til venstre. Figur 6 er nemlig kun to gitterlinjer bred. Figur 6 er nu færdig og passer til højre side af terningen. Den kan kopieres hen til et andet dias og sættes på terningen.


Download ppt "Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google