Velkommen til workshoppen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Matematik og IT Helsingør Den 4. august.
Advertisements

Andreas Nielsen – Kalbyrisskolen  Matematiklærerens tænkebobler illustrerer, at matematikundervisning ikke udelukkende handler om opgaver, men.
Matematik årsplan for 3.x
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Matematik er det nye sort!
Fælles Mål 2009 – konklusioner
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Undervisning med Storyjumper
Kompetencer Matematik 1 Steen Markvorsen Institut for Matematik
Er ændringer forbedringer?
Trinmålene henvender sig til elevernes kunnen efter 6. klassetrin
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer •Matematiske.
KOMpetenceMål i PraksIS
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk:
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer Matematiske.
Målorienteret og differentieret undervisning
Inspiration til faglig læsning i danskundervisningen på ElevIntra
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
 2 elever fra hver klasse fra 4. klasse og op.  2 hold, et hold pr halv år.  Samme organisering som et elevråd.  Kort ansøgning.  Klasselærere er.
Workshop Helsingør den 4. august.
Anden information Bettina Dahl Søndergaard Lektor Hvad er svært ved beviser for gymnasieelever - og kan vi gøre noget ved det? Fredag den 18. marts 2011.
Matematik HHX Tina Nørrelykke
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Fysik/kemi – hvad er det?
Brandbjerg sommerkursus 2008
Gratisprogrammer i matematikundervisningen
Læring i bevægelse Motivation
IT i fagteamet Sofielundskolen 5. December 2013 December 2013 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen Holbæk - UCSJ 1.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Fælles mål 2009 Isboden.
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Årsplan – en kort en lang
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
FFM og årsplaner Vemmedrup
Matematik efter reformen
Mundtlig matematik eksamen
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Evalueringsværktøjerne i SkoleIntra
Videoredigering Filmen skal være færdig den 17. oktober klokken Du er velkommen til at lave noget den mellemliggende periode. Alle filmene bliver.
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Krogerup Højskole, den 19. oktober 2015.
Aktionslæring Sprogbaseret læring Greve Anette Vestergaard Nielsen NTS-centeret.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Matematiske kompetencer - hvad og hvorfor? DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Ringsted, september 2015.
Modellering og digitale værktøjer i matematik oktober 2015Niels Jacob Hansen - UCSJ1.
Astra* Nationalt center for læring i natur-, teknik- og sundhed Sprogbaseret læring i naturfag Del 2 Astra* v/Anette Vestergaard Nielsen.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
WORKSHOP 2A, DLF-kursus, Krogerup Højskole, 20. oktober 2015.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Brandbjerg Højskole, den 25. november 2015.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Dronninglund 2/2-05.
Nye eksamensspørgsmål og portfolio
PRØV! Et program til de mundtlige prøver Forlaget MATEMATIK
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
It i folkeskolens matematikundervisning
Vejlednings- og netværksdag – Aarhus Matematikworkshop
Naturfag.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Innovation i matematikfaget
Præsentationens transcript:

Velkommen til workshoppen Matematikhistorier

Matematikhistorier på mellemtrinnet

Matematikhistorier Eleverne fortæller matematikhistorier I læseplanen for matematik for 4 - 6 klasse står der om repræsentations og kommunikationskompetencerne: Det er især gennem dialogen ..., at læreren kan udfordre elever, der arbejder med samme faglige indhold på forskellige niveauer. Der er i læseplanen lagt op til at eleverne får sat ord på de matematiske begreber, for derigennem at få konstrueret deres matematiske kompetencer. På seancen her bliver der vist, hvordan man kan anvende digitale samarbejdsværktøjer og optagerværktøjet på de interaktive tavler til at tilgodese kommunikations- og repræsentationsværktøjerne i matematikundervisningen.

Program Vise eksempler fra forløbet (division – vinkler - multiplikation)Wiki Beskrivelse af undervisningsforløbet – herunder mål og opgaver Hands on Gæt et ord SmartBoard-optageren Vejledning til oprettelse af Wiki Vejledning til Skoletube, youtube eller uni-server

Mål Målet med dette undervisningsforløb har været at repetere årets pensum ved at arbejde med og beskrive forskellige matematiske begreber: At lave en matematikhistorie At benytte symbolsprog og fagsprog At stille en opgave til kammeraterne At lave illustrationer At forklare og beskrive vhj. af SmartBoard-optageren At arbejde med Wikien

Tegning, billeder, fotografier Manipulering med konkrete materialer Multiplikation Gange så mange Gange så meget Gange så stor Gange så lang Gange så høj Gange så tyk Gange så tung Gange så dyr Gange så gammel Hver, hvert, en, et. I alt, til sammen Det dobbelte Det halve Dobbelt så stor Halv så stor Dobbelt så høj Halv så høj Dobbelt så dyr Halv så dyr Dobbelt så gammel Halv så gammel Begreb (forestillinger, billeder og tale Symbol- og fagsprog 4.3, 4 x 3, 4*3 Produkt Multiplikation Repræsentationer Tegning, billeder, fotografier Manipulering med konkrete materialer

Matematiske kompetencer Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at formulere sig skriftligt og mundtligt om matematiske påstande og spørgsmål og have blik for hvilke typer af svar, der kan forventes (tankegangskompetence) løse matematiske problemer knyttet til en kontekst, der giver mulighed for intuitiv tænkning, egne repræsentationer og erhvervet matematisk viden og kunnen (problembehandlingskompetence) opstille, behandle, afkode og analysere enkle modeller, der gengiver træk fra virkeligheden, bl.a. ved hjælp af regneudtryk, tegninger, diagrammer (modelleringskompetence) udtænke og gennemføre uformelle og enkle formelle matematiske ræsonnementer og følge mundtlige og enkle skriftlige argumenter (ræsonnementskompetence) bruge uformelle og formelle repræsentationsformer og forstå deres indbyrdes forbindelser (repræsentationskompetence) afkode og anvende matematiske symboler, herunder variable og enkle formler samt oversætte mellem dagligsprog og symbolsprog (symbolbehandlingskompetence) sætte sig ind i og udtrykke sig såvel mundtligt som skriftligt om fremgangsmåder og løsninger i forbindelse med matematiske problemstillinger (kommunikationskompetence) kende, vælge og anvende hensigtsmæssige hjælpemidler, herunder konkrete materialer, lommeregner og it, bl.a. til eksperimenterende udforskning af matematiske sammenhænge (hjælpemiddelkompetence)

Arbejdsforløbet Eleverne er sammen to og to og får tildelt et matematisk begreb Alle elever udfylder “Gæt et ord” på elevIntra Eleverne arbejder med opgaverne I Wikien Lave Video i SmartBoard - optageren Besvare anden gang ”Gæt et ord” på ElevIntra Eleverne læser hinandens besvarelser i Wikien – løser opgaver og kommer med kommentarer