Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

PR KAMPAGNE.
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Lederudvikling.
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Frøslev-Padborg skole
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
En klimaberedt region Klimatilpasningens politiske dimension Politikerseminar 21. Maj 2014 v. Formand Jens Mandrup, Miljø og Trafikudvalget, Region Hovedstaden.
Visionsproces Fra ord til handling.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Klimatilpasningens politiske dimension Sinatur Hotel Frederiksdal Onsdag den 21. maj –
Tillid Temadag for AMIR
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Aalborg og Vejle 12. og 13. september 2013.
Konsulent Niels Philip Jensen
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
KLIMATILPASNINGSPLANER & DEN POLITISKE PROCES ved Philip Hartmann, By- og Miljødirektør, Gladsaxe Kommune.
Kodeks for offentlig topledelse
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Energi på Tværs Workshop den 31. marts 2014 Velkomst ved vicedirektør Kristian Johnsen.
Skraldeeksperiment i Københavns Kommune TMFs Innovationsforum
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Målstyret læringsreform
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Indkøbs- og logistikchef, Region Midtjylland
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Forslag til fælles energivision i hovedstadsregionen Borgmestermøde 13. april 2015 Vicedirektør Kristian Johnsen, Region Hovedstaden.
Strategisk energiplan for Viborg Kommune Det Grønne Råd d. 2. december 2015 Rasmus Trangbæk Kjærsgaard.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
1 Strategisk planlægning i Randers Politik, Planlægning og Bullshit.
Temamøde 3: Strategisk energiplanlægning i kommunerne Bjarne Juul-Kristensen, Energistyrelsen, d. 14. april 2011.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Indre By / Østerbro LokalMED
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Metoden fælles beslutningstagning
Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Cost & Schedule risiko analyser (CSRA)
Præsentationens transcript:

Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014

Velkommen •Vi har glædet os til i dag •Politisk prioriteret –Politisk beslutning juni 2013 – vi har et helt unikt fællesskab og I er kommet rigtig langt •Maskinrummet kører –Vi har arbejdet målrettet med jeres forvaltninger siden september 2013 – nu er det nødvendigt at involvere jer •Ny og kompleks opgave –Alle kommuner i landet er pionerer, når det gælder opgaven med kommunal strategisk energiplanlægning –Helhedsorienteret fremfor ”bare” en varmeplan, erhvervsudviklingsplan eller klimaplan.

Projektet vil: •Lede et stramt og samtidigt forløb på 18 måneder for beslutningstagere –Første skridt i en langsigtet og helhedsorienteret indsats frem mod et fossilfrit Danmark •Skabe sammenhæng og helhed: –videndeling og dialog på tværs af interessenter i og udenfor regionen –sammenlignelighed •Skabe handling: –konkrete projekter ud af planerne

Resultater 16 kommunale strategiske energiplaner, som kan danne grundlag for politiske beslutninger i hver af jeres kommuner En regional sammenfatning med overblik over hvor det giver mening at samarbejde på tværs 2-3 konkrete samarbejder på tværs eksempelvis •fælles udnyttelse af affaldsressourcerne eks. øget genanvendelse af husholdningsaffald •tværkommunalt fjernvarmesamarbejde mellem flere kommuner •Ny produktionskapacitet eks fællesprojekter om biogasanlæg

Stærkt partnerskab RUC – energifaglig (servicepartner) EKCS – Projektledelse, organisering og kommunikation på tværs (servicepartner) 16 kommuner – alle niveauer involveret - politikere, direktører og koordinatorer 19 energiselskaber; formænd, direktører og nøglemedarbejdere 16 Analyseteams Partnerforum – Ligeværdige drøftelser mellem kommuner og energiselskaber Samarbejde med hovedstaden

Politisk lederskab – sikre borgere og virksomheder stabil og ren energi til rimelige priser •Omstilling kræver lederskab –I overgangsfasen kan det virke lettere at bruge olie, men omvæltninger kommer uanset om I handler eller ej med risiko for fejlinvesteringer. –Der er brug for stærke politiske pionerer, som sætter det på dagsordenen i byråd og udvalg –Engagement af borgere og virksomheder •Politiske beslutninger: –Hvor skal omsætningen for energien ende? Lokalt eller internationalt? –Hvad bør gøres i fælleskab og hver for sig?

Når I går hjem i dag; For at sikre borgere og virksomheder stabil og ren energi til rimelige priser skal I; –Træffe politiske beslutninger der skal danne grundlag for trecifrede milliardinvesteringer – partnerskabet leverer viden grundlaget –Vise borgere og virksomheder at kommunen kan løfte opgaven - pionertilgang til kompleks problemstilling er startet –Vise politisk lederskab og – samarbejde: Brug fællesskabet

Næste skridt •Skriftlig opfølgning på i dag: Politisk lederskab i udviklingen af fremtidens energi i Region Sjælland •Moderator i dag: Mads Bonde Clausen, Bindslev.