Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen i København
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Et væksthus for børn og voksne
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Folkeskolereform i København
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Stormøde om reformen Gjøl skole
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Studiepraktik Program:
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
TR møde 6. januar 2014 Reform og arbejdstid Eksempler på lokale opmærksomhedspunkter.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Sædding/Ådalens lokalskole
Informationsaften på Holmegårdsskolen Folkeskolereformen.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Implementering af FSR Inddragelse af skolebestyrelsen
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Præsentationens transcript:

Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.

Proceslinje for folkeskolereform - 2014 Den ny folkeskolereform er gennemgribende. Den er omfattet lærernes arbejdstid, organiseringen af den daglige undervisning, samarbejde med forældre og et stærkt samarbejde mellem faggrupper primært mellem lærere og pædagoger. Målet er, at vi får et samlet ejerskab til den ny skolereform og tænker de muligheder der er i reformen ind i en ny organisering af vores skole. Vi vil igennem året have løbende og forskellige fokus, på det første temadag har vi fokus på hensigten med reformen og på de fysiske arbejdspladser. PR – møde Fokus på samarbejde faggrupper imellem Sådan ser Reformen ud på TDS Reformen ”hvor er vi” Reform forlig Temadag: hvad siger reformen og arbejdspladser 8. oktober 2013 20. Januar 2014 25. Marts 2014 26. Maj 2014 Forår 2013 Kontaktforældremøde 20. nov. 2014 Temaaften: Værdier, hensigt og mål Orientering: Sådan ser FSR ud på TDS pr. 1.8.2014 På Tove Ditlevsens Skole ønsker vi en faglighed der motiverer den enkelte elevs potentialer. Elevens forudsætninger er i fokus for organiseringen og gennemførelsen af vores undervisning, og vi tror på, at alle børn lærer i fællesskab. Aktiv deltagelse, oplevelser og nuancer er vigtige elementer når vi tænker undervisning og samarbejde mellem alle impliceret er grundlaget. Inklusion betragtes som et fællesskab, hvor alle børn trives fagligt og socialt og personligt.

Folkeskolereform

Reform for folkeskolen i Kbh. 2014 Trin 1 (fra skoleåret 2014/2015): Lektiehjælp og faglig fordybelse i ydertimerne – frivillig deltagelse Timetallet hæves til en skoleuge på 28 timer fra 0.-3. klasse, 30 timer i 4.- 6. klasse og 33 timer i 7.-9. klasse (hvis elever fravælger lektiehjælp) Ny tid til understøttende undervisning og mere idræt, motion og bevægelse (45 minutter i gns. om dagen) Andre faggrupper og pædagoger ind på skolen Trin 2 (forventeligt fra skoleåret 2016/2017): Timetallet hæves (30 timer i 0.- 3. klasse, 33 timer i 4.-6. klasse og 35 timer i 7.-9. klasse) Faglig fordybelse og lektiehjælp placeres inden for skoletiden og bliver obligatorisk for eleverne at deltage i

Det betyder? Udsagn fra kommunen Reformen skal først og fremmest betyde, at eleverne oplever en positiv forskel – nye måder at lære på med bl.a. praktiske aktiviteter og bevægelse integreret i den faglige læring Forældre og elever skal inddrages i udviklingen af den nye skole – vi skal blive skarpere på hvordan Udnytte de unikke muligheder for autentiske læringsmiljøer, vi har i København – kultur- og naturinstitutioner Flere pædagoger på skolerne kan bidrage til et helhedssyn på barnet og den unge

Hvad vil vi/vil vi ikke?

Principper ved implementeringen Reformen skal kunne fungere fra ”dag eet”. Det indebærer, at reformen skal implementeres med udgangspunkt i de eksisterende strukturelle og fysiske rammer samt medarbejdere, herunder tilgodese det politiske ønske om at bevare de københavnske fritidshjem. Princip 2: En central intention i reformen er at give de lokale ledelser et større råderum til den lokale udmøntning, så folkeskolen i højere grad tilpasses lokale børn, forældre og udfordringer. Realiseringen af reformen i København skal understøtte dette. Princip 3: En afgørende forudsætning for implementering af reformen  er et velfungerende arbejdsmiljø /rammer for skolens arbejde og hvordan pædagoger og lærere kan gives gode arbejdsbetingelser på skolen fra dag eet. Princip 1: Reformen skal kunne fungere fra ”dag eet”. Det indebærer, at reformen skal implementeres med udgangspunkt i de eksisterende strukturelle og fysiske rammer samt medarbejdere, herunder tilgodese det politiske ønske om at bevare de københavnske fritidshjem. Princip 2: En central intention i reformen er at give de lokale ledelser et større råderum til den lokale udmøntning, så folkeskolen i højere grad tilpasses lokale børn, forældre og udfordringer. Realiseringen af reformen i København skal understøtte dette. Princip 3: En afgørende forudsætning for implementering af reformen  er et velfungerende arbejdsmiljø /rammer for skolens arbejde og hvordan pædagoger og lærere kan gives gode arbejdsbetingelser på skolen fra dag eet.

En reform der skaber muligheder

Kan dagen tænkes anderledes?

Hvilke muligheder/hvilke udfordringer?

Visioner og udfordringer