Dannelse og livsduelighed i et arbejdsmarkedsperspektiv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Evaluering i et narrativt perspektiv v/ Hanne Fredslund
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Svend Gønge-skolens værdier...
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
UUUC Årskonference Claus R. Olsen 19.apr. 12 EUD, fleksuddannelse og vejledning Fra 95 pct. til 100 pct. gennem øget realisme og retning for de unge.
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
John.M.Nielsen Metode & Co.
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Folkeskole-reformen August 2014.
Social mobilitet er bremset op
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Talent Lars Goldschmidt 24.jan. 13 Talent for at skabe værdi for andre Lars Goldschmidt Dansk Industri.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Mine egne teknikker: God til at være heldig.
NOEA/Aalborg Universitet
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
- Et arbejdsredskab til videndannelse
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Folkeskolereform Version 1.0
Lærermiddelkultur(er)?
Skole for livet? Lars Goldschmidt 07.apr. 13 Skole for livet? Et erhvervsperspektiv Lars Goldschmidt DI.
Billedkunst konference Lars Goldschmidt 21.apr. 10 Den kunstneriske tænknings betydning for erhvervslivet Lars Goldschmidt.
Læring og inklusion i skolen
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Lærerarbejdet - i spændingsfeltet mellem intention og virkelighed Susanne Tellerup.
Kritiske succesfaktorer
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Future Zone, CBIT, RUC Mellemfolkeligt Samvirkes uddannelsesteam februar 2015.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Inklusion og inkluderende processer
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Innovation og entreprenørskab Lars Goldschmidt 3.okt. 13 Innovation og entreprenørskab Et uddannelsesperspektiv Lars Goldschmidt DI.
Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.3 – Ressourcer i et læringsperspektiv Anders.
Produktionsskoleledelse Lars Goldschmidt 11.Nov. 15 Produktionsskoleledelse Dilemmaer og udfordringer Fra god til fremragende Lars Goldschmidt Goldschmidt.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
Hele Danmarks efterskole Lars Goldschmidt 04.Mar. 16 Hele Danmarks efterskole Fra god til fremragende Lars Goldschmidt Goldschmidt Rise and Shine.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Skole for alle - uddannelse,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
|
Annual Investment Review
Bilag 4 Unge og mentorroller.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Den pædagogiske læreplan
Lars Goldschmidt Goldschmidt Rise and Shine
Bløde færdigheder er hård valuta
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Nye muligheder og potentialer
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Dannelse og livsduelighed i et arbejdsmarkedsperspektiv Lars Goldschmidt DI

Nutidens dannelsesbegreb (den store danske encyklopædi) Set i et idéhistorisk tilbageblik har det pædagogiske dannelsesbegreb altid været brugt til at rette op på en eller anden form for ensidighed. En fremtidig forvaltning heraf omfatter derfor også spørgsmålet om at finde frem til den rette balance i dannelsesindholdet mellem de sider i dannelsesbegrebet, som ovenstående gennemgang har afdækket: balancen mellem det tænkende og det handlende, det sproglige og det sansede, det boglige og det færdighedsmæssige, det fælles og det personlige, det traditionsbestemte og det kritiske. Man kan i den forbindelse minde om Wilhelm von Humboldts definition af dannelse som "den højeste og mest afbalancerede udvikling af mennesket".

Pointer Vi lever af at skabe oplevet værdi for andre mennesker over hele verden i samarbejde med mennesker, der er forskellige fra os selv, i konkurrence med dygtige mennesker fra hele verden, på basis af viden fra hele verden Deltagelse på arbejdsmarkedet er afgørende for oplevelse af samfundsmæssig inklusion Det kræver livsduelighed på alle planer Du er dit eget varemærke efter opløsning af de standardiserende elementer i klassetilhørsforhold og standarduddannelse og karriere

At skabe oplevet værdi Forståelse af hvad andre der er forskellige fra dig selv kan tillægge værdi Mestring af de processer hvormed du skaber værdi sammen med andre der er forskellige fra dig selv Prioritering af at andre og deres oplevelse har betydning Forståelse af at en del af fagenes mening er at de kan anvendes Mestring af fagene i en anvendelsessammenhæng Løsning af opgaver der ikke er løst før Det hjælper ikke at metoden er rigtig hvis det resultat der ender hos den anden er forkert

I konkurrence med andre over hele verden der er meget dygtige Fuld udfoldelse af den enkeltes potentiale Flid Begejstring og kampgejst At gøre hvad der skal til ikke kun hvad man skal Ro i egen identitet og kompetence

På basis af viden fra hele verden Voldsom produktion af ny viden Større produktion af vrøvl Verifikation af at viden er viden Introduktion af ny viden i rigide videnmiljøer

Emotionelle kompetencer Multikulturel empati Selvindsigt og beherskelse Motivation og begejstring Omhu Vedholdenhed Emotionel iscenesættelse Procesledelse

Dogmeskift Tryghed i kompetencen ikke i ansættelsen Læring i arbejdet ikke udenfor arbejdet Normativ vejledning ikke frisættelse fra opbakning Samtidig stimulering af traditionelle faglige og sociale kompetencer ikke enten eller Fremdrift i uddannelserne med bredt kompetenceperspektiv ikke lang tids tøven i usikkerhed og ufaglærte job Respekt for alle uddannelsesområder Koblingskompetence ikke tværfaglighed

Uddannelsespolitik Optimal udnyttelse af den enkeltes potentiale – almindelige, svage og stærke Udvikling af et bredt spektrum af intelligenser Mestring af egne lærekompetencer Læring når det er lettest Ingen blindgyder – det er aldrig for sent Respekt for den enkelte i sejre og nederlag Respekt for andre og andres kompetencer