Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
Roskilde Tekniske Skole
Garantiskolekonference 2013
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Unge-indsatsen i Skive
UDVIKLINGSTRÆ PÅ EN UDDANNELSESINSTITUTION
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
 87,4 % er i uddannelse (933)  59,0 % går i gymnasiet (629)  24,7 % er i erhvervsuddannelse (264)  1,0 % er i andre ungdomsuddannelser (11)  2,4 %
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Udgangspunktet for pilotprojektet Færre gennemfører en ungdomsuddannelse Barriererne i uddannelsessystemet.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Web > ProjektFrivillig.dk Facebook > Projekt Frivillig Find og fasthold unge frivillige.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Politisk forankring Koordinere med andre planer, politikker og udvikling Administrativ forankring i de enkelte centre, (successiv udbygning) implementering.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Regionsprojekt på Campus Køge
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2012* 2012 % 2013*
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
DEN GODE OVERGANG SKIVE SYDDANMARK/ MIDTJYLLAND FREDERIKSHAVN HORSENS
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2013* 2013 % 2014*
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Nyt fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling
Præsentationens transcript:

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/ Silkeborg Kommune.

Vision Eleven oplever at garantiskolen giver mulighed for et fleksibelt og sammenhængende uddannelsesforløb. Garantiskolen er en kendt og anerkendt mulighed internt på skolerne og eksternt i det omgivende samfund.

Værdigrundlag Eleven i centrum Fleksibilitet og nytænkning Samarbejde, engagement og handlekraft

Hvem er med Ungdomsuddannelserne Produktionshøjskolen VUC Silkeborg Kommune (UU, jobcenter, familieafdelingen, ungdomsskolen)

Garantiskolen Ungdomsuddannelserne i Silkeborg Teknisk Skole HF og VUC UU Elever fra ungdomsuddannelserne som risikerer frafald ”fanges op” i Garantiskolens net og kommer videre til samme eller en anden ungdomsuddannelse. Så omvalg ikke bliver frafald. Garantiskolen Teknisk Skole HF og VUC Samarbejde med UU-vejleder Produktionsskoleforløb Kombinationsforløb EUD/SPH Lærling produktionshøjskolen EGU Netværkssamarbejde om eleven VUC- ordblindeundervisning Ungdomsskolen Ungecenteret Sprogskole STU PUMAspringet Gymnasiet Handels skolen 20 % fortsætter ikke direkte: kan komme videre igennem et eller flere tilbud i garantiskolen før en ungdomsuddannelse 80% fortsætter direkte til en ungdomsuddannelse SOSU UU Folkeskolen i Silkeborg

Grundlaget Hvordan kom vi i gang. FOU projekt i regionen om samarbejde mellem EUD og produktionsskoler Deltagelse i UTA II Workshop og konference for alle interessenter, forpligtende aftale Hvad skal der til – opskriften Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler uden administrativt bøvl

Det daglige samarbejde Tilmeldt en ungdomsuddannelse, VUC, ungdomsskolens 10 klassesforløb eller SPH = elev i garantiskolen. Hvis eleven undervejs i sin uddannelse er frafaldstruet eller ønsker omvalg, kan eleven støttes gennem garantiskoleaktiviteter. Aktiviteterne aftales mellem undervisere, vejledere og andre aktører (UU, jobcenter, misbrugscenter, ungecenter, familieafdeling o. lign.).

SPH’s rolle SPH har en klar rolle i samarbejdet og er forpligtet på sin del af opgaven. Vi siger ikke nej til en ung, som gerne vil have en uddannelse. Elever der går på en ungdomsuddannelse, men er frafaldstruede, er sikret en garantiskoleplads på SPH med henblik på et forløb, der skal medvirke til, at de fastholdes i uddannelse. Der er udarbejdet samarbejdsaftaler med alle ungdomsuddannelsesinstitutioner i Silkeborg Behovet for garantiskolepladser på SPH drøftes løbende og kræver stor fleksibilitet hos alle.

Silkeborg Uddannelsesforening Organisering Garantiskolen EUD netværk GYM netværk EU- projekt FoU -projekt Projekt Z Arbejdsgruppe A Arbejdsgruppe B Rusmiddelpolitik Silkeborg Uddannelsesforening Ekstern deltager Ekstern deltager

Organisering Der afholdes 4 årlige møder i Garantiskolen I garantiskolesamarbejdet dannes de nødvendige netværk og arbejdsgrupper Netværk dannes mellem institutioner i garantiskolen, som fortløbende har brug for at behandle og fordybe sig i særlige fælles problemstillinger. (eks. EUD netværk)   Arbejdsgrupper nedsættes på garantiskolemøderne til at arbejde med særlige indsatsområder og til at komme med oplæg til drøftelser og beslutninger på garantiskolemøderne. Arbejdsgrupper kan efter behov suppleres medpersoner/institutioner uden for Garantiskolen. Arbejdsgrupper har normalt et kommissorium.

Samarbejdet vedrører eksempelvis Uddannelsesparathedsvurdering Udviklingsprojekter (psykisk sundhed, HOLD FAST, sundhed og lign.) Støtteforanstaltninger Mentorordninger Fælles psykologordning SSP Introduktions- og brobygningsforløb Proerhverv Kombinationsforløb Vejlederkonference  

Samarbejdet vedrører eksempelvis Synliggøre muligheder i garantiskolen internt og eksternt Implementering af garantiskoletænkningen Cases – konkrete eksempler Udforske og udfordre lovgivning og institutionelle rammer Styrkelse af underviser- og vejledernetværk (besøg og udveksling) Gensidig inspiration og videndeling om fastholdelse Målrettede indsatser i samarbejde med andre aktører/interessenter for målgruppen Bidrag til Silkeborg Kommunes uddannelsespolitik Initiativer taget i Silkeborg Uddannelsesforening

Garantiskolens målsætning Alle medarbejdere i garantiskolen tager deres del af ansvaret for enhver garantiskoleelev. Alle unge, forældre, lærere og vejledere tænker ”garantiskole”, når der er forhindringer på den lige vej gennem uddannelse. Fra fragmenterede forløb med flere frafald til helhedstænkning og sammenhængende uddannelsesforløb! Følelsen af at være på vej hele tiden! Slut med nederlagsfølelser ved frafald! Frafald = omvalg!

Udfordringerne Formidling og implementering Succesen – at ville det hele i et samarbejdsforum med mange deltagere. Holde fokus på opgaven Lovgivning og økonomi Implementering af tankegangen i kommunens ungeindsats.