TPG handleplans-skema

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Coaching Det handler om at stille de rigtige spørgsmål!
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
At forholde sig professionelt Anne Skov
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
En lille introduktion Angående links til
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Struktur: ”Quiz og byt”
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Hvordan kommer vi videre? - Et oplæg om at navigere i forandringer
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Din uddannelsesplan består af 6 dele: Personlige oplysninger Karakterer Grundlag Uddannelsesønsker Parathedsvurdering Underskrifter Du kan få adgang.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Psykoedukation til unge i OPUS
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
1 Innovation i AT i 2g på Fjerritslev Gymnasium Branding (2.22) Fremtidens by ( )
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Arbejdspladsudvikling
De sidste undervisningstimer
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
(almene målsætninger)
Kvantitative metoder
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Å.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Brug piletasterne eller musen til at skifte slides
?.
TS-diagrammer (databaser, del 5)
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
En fejl af stor betydning...
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Projektlederens rolle(r)
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Karl Henrik Flyums model
Reduktion AM 2009.
Procesværktøjer.
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
Bibliotekernes BRUGERUNDERSØGELSE 2013 HJÆLP BIBLIOTEKET TIL AT BLIVE BEDRE Et par ting, du skal vide, når du rekrutterer i udlån.
Udvidet problemformulering
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
Velkommen Tak fordi I har valgt at deltage i denne session.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Lederevalueringens betydning  Det forberedende arbejde – visioner og værdier – meget spændende proces  Den 17. marts 2003 afleverede jeg 3 spørgeskemaer.
En fejl af stor betydning...
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Præsentationens transcript:

TPG handleplans-skema Tilværelsespsykologi Demonstration af TPG handleplans-skema Link til hjemmeside Klik videre med mus eller piletast

Tilværelsespsykologisk handleplan ET to-siders skema der kan bruges til: Guide dine overvejelser over de næste skridt med den unge Fremlægge til fælles drøftelse af den unge med dine kolleger Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan X Start med at lave en generel støttevurdering. Sæt kryds i skemaet Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan På anden side i skemaet udfylder du dine planer for arbejdet med den unge Hvad er det nærmeste skridt, eller den nærmeste udviklingszone (NUZ) for den unge? Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan Vil gerne tage niende klasses eksamen X Start med at beskrive det område i tilværelsen I vil arbejde med. F.eks. skolen – sæt kryds og beskriv ganske kort Bemærk: Resultatdokumentationens 8 områder kan bruges som inspiration Men det er ikke nødvendigt – måske arbejder I med andre områder? Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan Vil gerne tage niende klasses eksamen Vi kommer nu til 3. og 4. felt på side to. Det er her du: Vælger tre TPG-kategorier som du vil bruge i arbejdet (f.eks. i arbejdet med 9. klasses eksamen) Vælger det af spørgsmålene ”vil”, ”kan” osv., som er det centrale lige her og nu Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan Kompetence 5: En brugbar måde at få skolen til at hænge sammen med resten af tilværelsen Kompetence 10: Hvad er egentlig de regler og normer der gælder på den skole jeg skal gå på. Kompetence 1: Hvordan får jeg nogle gode kammerater i klassen? Vil gerne tage niende klasses eksamen Start med at vælge de tre tilværelseskompetencer der virker mest oplagte mht. jeres overordnede område I dette eksempel er det : Kompetence nr. 1: ”nære netværk” giv en kort beskrivelse Kompetence nr. 5: ”effektiv fremgangsmåde” Kompetence nr. 10: ”systemer og regler”   Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan X X X Kompetence 5: En brugbar måde at få skolen til at hænge sammen med resten af tilværelsen Kompetence 10: Hvad er egentlig de regler og normer der gælder på den skole jeg skal gå på. Kompetence 1: Hvordan får jeg nogle gode kammerater i klassen? Vil gerne tage niende klasses eksamen For hver af disse tre… Hvilket af de 5 grundspørgsmål (”vil”, ”kan” …) er det mest centrale? Sæt kryds   Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan X X X Kompetence 5: En brugbar måde at få skolen til at hænge sammen med resten af tilværelsen Kompetence 10: Hvad er egentlig de regler og normer der gælder på den skole jeg skal gå på. Kompetence 1: Hvordan får jeg nogle gode kammerater i klassen? Læg mærke til at beskrivelsen bliver stadig mere konkret: 9. Klasses eksamen  Hvordan får jeg gode kammerater? Hvordan falder jeg i snak… Vil gerne tage niende klasses eksamen NUZ: Hvordan falder jeg i snak med de andre, hvordan hilser man om morgenen NUZ: Læse noget sammen med min kontaktperson om hvad det er for en skole og hvad der forventes af mig NUZ: Slukke for mobiltelefonen om aftenen så jeg rent faktisk får vendt min døgnrytme og får sovet Beskriv nu helt konkret (nærmeste udviklingszone) Hvordan vil I arbejde med det overordnede projekt (9. klasses eksamen) Beskriv NUZ så konkret som muligt for hver af de tre kompetencer   Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan X X X Kompetence 5: En brugbar måde at få skolen til at hænge sammen med resten af tilværelsen Kompetence 10: Hvad er egentlig de regler og normer der gælder på den skole jeg skal gå på. Kompetence 1: Hvordan får jeg nogle gode kammerater i klassen? Sæt kryds ved din vurdering af den unges behov for støtte til disse tre skridt. Sæt dernæst kryds ved hvordan den unge ser på støtte behov (du kan spørge den unge – eller selv vurdere det) Vil gerne tage niende klasses eksamen NUZ: Hvordan falder jeg i snak med de andre, hvordan hilser man om morgenen NUZ: Læse noget sammen med min kontaktperson om hvad det er for en skole og hvad der forventes af mig NUZ: Slukke for mobiltelefonen om aftenen så jeg rent faktisk får vendt min døgnrytme og får sovet X X X X X X   Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan   Kompetence 1: Hvordan får jeg nogle gode kammerater i klassen? Kompetence 5: En brugbar måde at få skolen til at hænge sammen med resten af tilværelsen Kompetence 10: Hvad er egentlig de regler og normer der gælder på den skole jeg skal gå på. NUZ: Hvordan falder jeg i snak med de andre, hvordan hilser man om morgenen NUZ: Slukke for mobiltelefonen om aftenen så jeg rent faktisk får vendt min døgnrytme og får sovet NUZ: Læse noget sammen med min kontaktperson om hvad det er for en skole og hvad der forventes af mig X I den femte og sidste rubrik sætter du kryds alt efter: Hvor godt du kender den unge mht projektet Om I har snakket om projektet Om I er enige i hvori NUZ består Vil gerne tage niende klasses eksamen X X X Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Tilværelsespsykologisk handleplan   Kompetence 1: Hvordan får jeg nogle gode kammerater i klassen? Kompetence 5: En brugbar måde at få skolen til at hænge sammen med resten af tilværelsen Kompetence 10: Hvad er egentlig de regler og normer der gælder på den skole jeg skal gå på. NUZ: Hvordan falder jeg i snak med de andre, hvordan hilser man om morgenen NUZ: Slukke for mobiltelefonen om aftenen så jeg rent faktisk får vendt min døgnrytme og får sovet NUZ: Læse noget sammen med min kontaktperson om hvad det er for en skole og hvad der forventes af mig X Og dermed er skemaet udfyldt… Vil gerne tage niende klasses eksamen X X X Aktør i eget liv – © Preben Bertelsen, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet