F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Overordnet målsætning:
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Der var engang et ældre ægtepar ....
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
At bruge disse to ord rigtigt
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Det svære liv i en sportstaske
Oktober 2012 ViTSi Elisabeth Kampmann Vitsi workshop 23. oktober 2012 Elisabeth Kampmann Ergoterapeut, cand.scient.soc.
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
MIN skabelon MIN generalisering! MIN specielle virkelighed!
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Sofies dejlige dag.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
VOFF konference april 2011 Hvad sker der i klasserummet? De sociale og faglige relationers betydning for fastholdelse 27. April 2011 Susanne.
Kommunikation.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2012 UU Lolland-Falster.
Dansk 1. klasse.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Bogskabeloner i PowerPoint
Joken, der bringer dig held!
Bevar håbet – fra Pension til arbejde og det der imellem & & Kirsten Kallesøe i dag
Hvad er læseskub? Hovedfokuspunkt: De svage læsere
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Birgitte Ravn Olesen, Kommunikation/RUC Hvorfor gør de ikke som vi siger?
Læring i et vejledningsperspektiv
Vejlederens kommunikation
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Uddannelse for udviklingshæmmede
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
En undersøgelse af et didaktisk eksperiment En undersøgelse af et linjefagsforløb i historie ved læreruddannelsen.
Aktiv lytning - Lyt nu godt efter.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
Læreren som læringsleder
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Designoplæg Skabe opmærksomhed omkring bibliotekets arbejde med digitale ressourcer Info-søjlen.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

f Forældremøder…

Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen

Hvorfor fokusere på forældremøder? • De synliggør lærerne som fagpersoner og mennesker • De er rum for, at forældre møder hinanden • De er rum for gensidig forventningsafstemning og holdningsafklaring

Lærerne er procesansvarlige • Processen er måden, man kommunikerer om noget på Det er lærerens ansvar, at der er mulighed for at tale sammen på en konstruktiv måde. • Indholdet er dét, kommunikationen drejer sig om Læreren er ikke alene om at være indholdsansvarlig. • Alle spørgsmål, synspunkter og vurderinger skal anerkendes, fordi de er vigtige for nogen.

 Op at stå Træk en seddel Find en du ikke kender Goddag! Stil spørgsmål Svar Stil spørgsmål Svar Byt spørgsmål Gentag med ny partner

Forælder: ”Vi var til forældremøde og energien var lav. Klasselæreren er meget sød, men han virker lidt træt og er meget problemfikseret. Men så kom den nye matematiklærer ind i klassen. Og så vågnede vi op. Han så frisk ud, fortalte hvor glad han var for at have fået klassen og hvad han havde fokus på i undervisningen. Det gik hurtigt. Og så sagde han – og hvem er I så? Har I nogen forventninger til mig. Alle forældre lå fladt ned og tænkte YES, det er bare en god lærer med masser af energi og vilje.”

Lærer: ”Omkring halvdelen af forældrene i min klasse er konsulenter af en eller anden slags, så de har konstant meninger om, hvad jeg kan gøre, hvilke nye metoder, jeg kan tage i brug og de har selvfølgelig også spørgsmål til alt mellem himmel og jord fra om jeg bruger collaborative læringsmetoder til hvordan jeg undervisningsdifferentierer.”

Lærer: “Vi havde en dygtig to-sproget konsulent på skolen, som deltog som observatør på forældremøder og i forældresamtaler. Bagefter spurgte hun os lærere ”hvad hørte du, den mor sagde” eller ”hvorfor tror du, at den far blev så vred?” Tit havde hun helt andre tolkninger og kunne på den måde igen lære os, at andre mennesker slet ikke behøver at se verden, sådan som vi gør.”

Budskaber • ”Når mange elever ikke har lavet lektier, så kan undervisningen ikke tage udgangspunkt i den tekst, eleverne har skullet læse hjemme. Det får betydning for undervisningens indhold og niveau.” • ”Mobiltelefoner har gode og dårlige sociale effekter. Det har eleverne i 3b erfaret.” • ”Det faglige niveau i klassen er meget spredt. Det håndterer klassens lærere på forskellige måder.”

Problemløsningsmodel • Forelæg problemet og få accept af problemet • Motiver, at en løsning er nødvendig • Definer det, du ser, som årsager til problemet Find fx med mindmap de mulige løsninger på problemet • Afklar hvilke løsninger, der er opbakning bag • Aftal hvem, der gør hvad, i forbindelse med løsningen af problemet

Inspireret? Lyst til at vide mere? • Bogen koster normalt 228 kr. • Du får 25% rabat og skal kun betale 171 kr. (og 45 kr. i forsendelse) • Bestil før på og tast STUD • Læg bogen i indkøbskurven • Klik ’Se kurv’ • Indtast koden STUD i kampagnekodefeltet nederst til venstre • Klik ’Opdater’ – herved fremvises og fratrækkes rabatten • Klik ’Kasse’ • Følg betalingsvejledningen i øvrigt • Kampagnekoden er aktiv fra dags dato og en uge frem (til og med den 19. september ).