Oplæg Om Stranden 222 En afdeling under Den Sociale Udviklingsfond (SUF) , der har eksisteret som nonprofit fond siden 1991.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Hvad påvirker medarbejdernes psykiske trivsel
Set i forældreperspektiv
Livsvilkår for børn på asylcentre
Konklusion på Workshop om sindslidende
Anerkendende refleksion
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Valby, Vesterbro, City og Østerbro
Koordinering og udvikling af tilbud og indsatser til borgere med personlighedsforstyrrelser
- gennem Marte Meo metoden
Handicap & Psykiatri.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Lærerprofessionen.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Gennem værdier og selvledelse til Danmarks bedste arbejdsplads
Hvordan kan it støtte læringen og styrke fastholdelsen? It- og læringskonference Mads Bo-Kristensen Vejle Kommune
Hvad render vi rundt og laver?
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Pædagoguddannelsen VIA Ikast.
Dansen omkring handicapbegrebet
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Medicinering af beboere på botilbud
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Seksualpolitik.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Det Sociale Kapitel
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Lærerprofessionen.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Lærerarbejdet - i spændingsfeltet mellem intention og virkelighed Susanne Tellerup.
Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter.
Fritidspas.
Muligheder og rettigheder
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske oplysninger Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Pædagogens univers.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Inklusion og Specialviden
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Den attraktive arbejdsplads Oplæg til FTF`s arbejdsmiljøkonference Den 19. oktober 2004 Kjeld Nielsen Aalborg Universitet.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
At blive forvandlet? Beth Juncker Professor Københavns Universitet.
Unge og rusmidler - brug eller misbrug? Konference – Unges misbrug Torsdag den 28. januar Ib Hansen Mobil:
 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.
Kursus i Tarm febr Hvilke rettigheder har en borger der er misbruger af alkohol? S tøttemuligheder i Serviceloven – Lov om Social Service.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Teknisk informationsmøde 2009
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Oplæg Om Stranden 222 En afdeling under Den Sociale Udviklingsfond (SUF) , der har eksisteret som nonprofit fond siden 1991.

Visionen Et alternativt bofællesskab med muligheder for at udfolde livet på egne præmisser helt uden tvang og med 100% medbestemmelsesret. Ansatte uden nøgler som skal have tilladelse til at komme på arbejde. Pris: 19.500

§ 107 Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer

Hvad er Stranden? Et alternativt bosted med en mangfoldighed af Livsudtryk: Læren om livet Et udredningsprogram Et helle for nogle unge De unges sted! Faglighed som socialpædagogik, socialpsykologi, socialpsykiatri og sundhedspleje som omdrejningspunkt.

Hvad er en socialkonsulent? Udvise empati, rummelighed, forståelse og tilgængelighed – 24 TIMER Være i dialog med sine unge – veksle mellem tale med/tale imod Have sin opmærksomhed på de unges problematikker og behov – undgå at projicere egne behov, erfaringer og normer over på de unge (egne erfaringer/problematikker holdes for sig selv) Være villig til at ændre metode, starte forfra, tilgive Være forberedt på at tackle konfliktsituationer – hver især overveje risici i dette job, altid gøre sit bedste, men samtidig være indstillet på, at i dette felt er der ingen garantier, det kræver råstyrke at være SK Være på forkant i.fht. at have overvejet/forberedt mulige konfliktsituationer – hvad vi kan risikere at komme ud for.

Omsorgsarbejde Det pædagogiske rum Udvikling

Det pædagogiske rum Læring Sport Samspil Kultur Strukturering Hjælp til selvhjælp Undervisning Læring via pædagogen som rollemodel Det fælles tredje Relationsarbejde Tilberedning af mad Arbejde med netværk Rengøring

Etik: Værdi og holdning Der findes ingen evig sandhed Der findes ikke én rigtig behandlingsfilosofi Der findes ikke én rigtig måde at se tingene på Det er beboeren der ejer sin egen smerte Det er beboeren som må leve med konsekvenserne af sine valg i livet Det er ikke ret meget vi ved med sikkerhed, slet ikke hvad der er bedst for beboeren VALG kan udløse lidelse – behandleren må tage afstand fra at kende det eneste svar på beboerens spørgsmål

Brugerudviklingssamtale (BUS) Logbogen Socialt udviklingsindex Dokumentation Brugerudviklingssamtale (BUS) Logbogen Socialt udviklingsindex