fra klasseværelse til cyberspace

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Lidt om vejleder rollen
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Online kollaborativ undervisning
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Alle børn skal være del af fællesskabet
Cooperative learning på SOSU Nord, Vendsyssel
Blended learning – hvordan?
Læring og læringsressourcer i en læringscenteroptik
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Undervisningsplanlægning
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Produktion og Logistik
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
3. april 2017 Torben Iversen, Master IT og læring.
RENOVERING OG UDBYGNING /03/14Christianshavns Skole.
FlexVid Følgeforskning
Læringsorienteret evaluering
INFORMATIONSFORMIDLING KRÆVER EN PLAN SKANKOMP VIBORG LOUNGE TIRSDAG DEN 5. OKTOBER 2010.
- fortsat midt i en flekstid?
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Kommunikation / it.
Dansk 1. klasse.
Ny mediepædagogisk og didaktisk praksis
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Integration af mennesker, processer og arbejdspladser... En fornyet tilgang til design af fremtidens bygning.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Blended Learning - en introduktion
Inspiration til reformarbejdet
MÅL OG METODER I MEDIEPÆDAGOGISK ARBEJDE Kultur og mediekultur Medialisering: mediepædagogik og didaktik Receptionsteori: tekst og kontekst Æstetik og.
Læremiddelkultur I Folkeskolen
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Hvordan lettes overgangen relevant
Folkeskolereform 2014.
1 Vi har brug for mange virtuelle læringsfunktionaliteter – og når vi har dem kan vi tage dem for givet og glemme dem for en stund - først herefter kan.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
E-learning – individ og fællesskab Perspektiver på uddannelse, vidensdeling og vidensudvikling som fælles praksis i CSCL-former. Asger Hasle Harlung Konference.
Læreanstalternes Fælles Formidlingskursus 25. November 2001 Faglig formidling gennem netmedier Computer-supported Collaborative Work i reflektionsbaseret,
Blended Learning - en introduktion Karsten Gynther Videncenterchef University College Sjælland.
Sygeplejerskeuddannelsen på nettet B aggrund/idé L æringssyn & værdier S tudie-og undervisningsformer O rdinær – fjernstudie K ommunikationsplatform E.
Indledende erfaringer fra et undervisningsforløb i matematik
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
HD Regnskab og økonomistyring Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen.
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Technology as material in design Johan Redström 2005, Design Philosophy Collection Two.
Afsætning A -et undervisningsforløb. HB - Skive Handelsskole Afsætning A -et undervisningsforløb Hvorfor et undervisningsforløb i et konferencesystem?
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
Vision mission værdier handleplaner
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
”Teknologi forandrer praksis – og praksis forandrer teknologi”
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
Nye muligheder og potentialer
Underviserne og LMS.
Præsentationens transcript:

fra klasseværelse til cyberspace Slip tavlekanten! fra klasseværelse til cyberspace

Erfaringsbaseret tilgang Uddannelsesinstitutionens præmisser: Uddannelsestilbudene omfatter kortuddannede. Undervisningen er moduliseret. Kursisterne kommer på institutionen få timer om ugen. Der er en vis geografisk spredning. Kursister tilhører stærkt varierede målgrupper med vidt forskellige standpunkter. Kursisternes alder er fra 18-80 år. Man kan altså her virkelig tale om livslang læring. Undervisningen er underlagt ministerielle bestemmelser. Mange af kursisterne er ikke i arbejde. 9. januar 2003 Anni Abildgaard

CL Hvor mange Hvordan Niveau Collaboration Cooperation 9. januar 2003 Anni Abildgaard

CS tekst 9. januar 2003 Anni Abildgaard

CSCL tekst 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Lærerrollen Læreren har tilrettelagt undervisningen, og hun er formidler og prøver at skabe læring for kursisten. Læreren har givet noget af kontrollen fra sig, men hun har ikke opgivet rollen som den, der kontrollerer informationerne. Læreren gå ind i lærings-situationen på kursistens præmisser, således at de alle lærer i situationen. 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Lærerrollen „… jamen de kommer med nogle forventninger om, at her er der en lærer, som docerer.“ „… Jeg tror læreprocessen går mere hen i retning af, at det skal være et samspil mellem kursister og lærere – altså den tid, hvor du bare docerer, den er ovre.“ „… jeg tror, det kræver, at vi som lærere kan slippe den der med, at det er os, der står og ved, hvad den undervisning her skal indeholde, … er vi nødt til at give en lille smule slip på.“ 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Kursistrollen Kursisten står uden for og betragter et nøje planlagt forløb. Kursisten er med til at træffe bestemmelser for forløbet, men dette er lukket. Lærere og kursister samarbejder om bearbejdning af informatio-ner, og forløbet er åbent. Eleverne/kursisterne arbejder i teams. 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Teknologi & Design tekst 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Valg af CSCL/W-systemer tekst 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Groupwaresystemer Rum-metaforer 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Groupwaresystemer Fronter FirstClass QuickPlace Internetbaseret Kræver abonnement hos udbyder FirstClass Klientprogram eller Internetbaseret Kræver server eller abonnement hos udbyder QuickPlace Internet baseret Kræver server 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Groupwaresystemer Fronter Quickplace FirstClass Let at lære/at bruge ja Opsætning på dansk Understøtter samarbejdet synkront arbejde ja/nej asynkront arbejde Ja Awareness – Hvem er online? ? Arbejder sammen med andet software, som kursisterne anvender ja, Office nej Billig i anskaffelse nej, men lånes 9. januar 2003 Anni Abildgaard

Virtuelt læringsparadigme CS Med udgangspunkt i egne erfaringer, færdigheder og konstruktion af viden indgår eleven/den studerende i et medieformidlet miljø, hvor deltagernes samlede kompetencer gennem kommunikation bidrager til at etablere genuine kollaborative læreprocesser for at fremme fælles vidensdannelse, værdier og demokrati. Brug af medieformidlet miljø Computerkonferencer Videokonferencer IT-anvendelse Fleksibel undervisning Brevskole Fleksibel - og åben uddannelse E-learning CSCL Praksisfællesskaber Virtuelle klasseværelser Netuddannelser og -miljøer Individualitet og fleksibilitet i undervisningen CL Det IT-integrerede paradigme: Eleven udvikler sin viden og sine færdigheder med udgangspunkt i egne erfaringer. Det sker ved at identificere og analysere problemer, ved at udtrykke og formidle viden fx gennem tværfaglige projektforløb. IT anvendes fuldt integreret i disse arbejds- og læringsprocesser (CUTA: På vej mod et nyt læringsbegreb. 2001) Gruppe og teamsamarbejde 9. januar 2003 Anni Abildgaard

På falderebet Synkrone- og asynkrone videokonferencer 9. januar 2003 Anni Abildgaard