NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Uggelhuse Langkastrup Kraftvarmeværk A.M.B.A
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Søjle 1: Offentlige ydelser
Ny Rute 26 – Viborgvej Ved Lading, Sabro og Mundelstrup
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Udvikling af beboerdemokratiet
Danske Forsamlingshuse
Boligforeningernes strategi for samarbejde med biblioteker og medborgercentre ……
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Orientering forud for udsendelse 03/ Dagsorden • Orienteringer om forsikringer ved Fonden • Hvem er Centralforeningen for Stampersonel • Øvrige.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
NOEA/Aalborg Universitet
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Danmarks passion og stolthed Strategi for Økologisk Landsforenings Kommunikationsteam
Fortællinger fra kanten
Du vidste det godt i forvejen... Klik for at gå videre.
ER-diagrammer (databaser, del 4)
Generalforsamlingen 30. juni 2013
Orientering fra bestyrelsesmøde 3. november 2006 Medarbejdermøde.
Medarbejdermøde 11. september Orientering om ASB’s strategi og udvikling  Hvordan klarer ASB sig lige nu?  Får vi flere penge og mere plads i.
Orientering om forslag til ny kontingentstruktur.
Intern kommunikation PR og presse
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Kodeks for offentlig topledelse
TEC Frederiksberg Lyd og Lys
Økonomiseminar maj måned 2009 Mål: Langtidssikret fornuftig økonomi i SVØM. Skaffe nye indtægter i form af frie midler, som samlet set ikke belaster SVØMs.
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Uddrag af politiske principprogrammer
1 Vil I ha’ flere aktive.!? 2 Hvad er det vi siger?  Det er bare Tordenskjolds soldater  De unge gider ikke sidde i bestyrelser  Vi er godt nok lidt.
FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Formueforvaltning Januar 2009 MSTA. 2 Formueforvaltning  Egne midler  Kunde midler  Traditionelle og markedsrenteprodukter.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
E-biz 2014 Idé – Koncept – Navn Varer – Målgruppe
Globalisering. Kan mikrofinans skabe vækst i et udviklingsland?
Politiske partier Jan Christiansen Sosufyn
Mission HVORFOR er vi her og hvad vil vi opnå ? DVL skaber gode vandreoplevelser for hele livet, hvor vi får mere end vandring Socialt samvær Det er sikkert.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.
Parcelhusejernes Landsforening  Er Danmarks eneste organisation for parcelhusejere  Der uafhængig af partipolitik, overfor offentligheden, regeringen.
FIA Breddeklubudvikling Forventningsafstemning - MAR 2011 Processen sådan gør vi Mission & visioner Værdi- grundlag Organisation Funktions- beskrivelser.
Dagens temaer –Baggrunden for personalepolitikken og servicetjekket –Regler og rammer i personalepolitikken –Den lokale proces: præsentation, forberedelse.
LIVSSTIL SPILLER STOR ROLLE FOR UNGDOMSKRIMINALITET
SUF - gevinstrealisering
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Principerklæring for DBU Bredde - til vedtagelse på års-/delegeret-/repræsentantskabsmøder 2018 FLU indgik i 2015 en ny breddeaftale med DBU for perioden.
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Paneldebatten til landsmødet i Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker
Præsentationens transcript:

NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!

NATO OSCE EU Hvad kan vi gøre for at DE BLÅ BARETTER, kan blive en forening, som tilgodeser alle udsendte og samtidig tager hensyn missionens type og medlemmernes særkende.

NATO OSCE EU Hvis man nu ændrede strukturen i den nuværende forening DE BLÅ BARETTER til en paraplyorganisation for samtlige foreninger/ personer af udsendte i international tjeneste, så ville der være grobund for en organisation, som havde mulighed for at blive levedygtig og bestå, også selvom en enkelt forening skulle uddø grundet manglende medlemstilgang.

NATO OSCE EU Som det er nu, svarer det til at Danske Livregiments soldater-forening, som er i stor fare for at uddø, skulle optage medlemmer fra alle andre regimenter i Danmark, da alle jo har aftjent værnepligt i Danmark.( I lighed med NATO udsendelse på FN-mandat). Men hvert regiment har deres egen soldaterforening og kunne ikke drømme om at ændre det. De er tværtimod samlet under en paraplyorganisation, Danske Soldaterforeningers Landsråd (DSL). På tilsvarende måde kunne det laves for dem der har været i international tjeneste og de enkelte medlemmer kunne samles i foreninger, som kunne bevare deres særkende.

NATO OSCE EU Starten på en paraplyorganisation kunne være, at tage kontakt til kendte ligesindede foreninger og inddrage dem i fællesskabet. Man kunne ændre de nuværende vedtægter således, at der ikke er noget der hedder lokalforeninger, hvilket ville være meget relevant.

Fæles kontingent opkræv. Forsvaret Befolkningen Erhvervslivet Pressen Udsendte styrker Danske forsvarsrelaterede foreninger/organisationer Internationale interesseforeninger/organisationer DE BLÅ BARETTER Landsforening Fælles Foreningsblad Fæles kontingent opkræv. Kammerat støtteordningen 17 lokalforeninger Politiets Blå Baretter FN NATO EU OSCE DANCON træf Først en skitse af den oprindelige forening FN-SOLDATERFORENINGEN DE BLÅ BARETTER Med et fælles blads, styret fra hovedbestyrelsen, fælles kontingent. Hovedbestyrelsen tog sig af det eksterne I 2000 beklagede hjemvendte NAtO soldater sig over, at der ikke var nogen der havde startet en forening for dem. Hvor skulle de melde sig ind. Synd Det satte tanker i gang hos en hel del. De fleste udenfor De Blå Baretter og de havde mange gode ideer. De resulterede i vedtægtsændringer, således at NATO, EU og OSCE udsendte nu kunne blive medlem af De Blå Baretter, gennem lokalforeningerne. KLIKl Og foreningen måtte nu ikke hedder FN-SOLDATERFORENINGEN Kammeratstøtteordningen blev etableret, primært for hjemvendte FN-Soldater fra 1994-1995 KLIK Lad os se på det indrammede område KLIK Veteranforening MC Blue Berets

DE DANSKE INTERNATIONALE Fæles kontingent opkræv. Forsvaret Befolkningen Erhvervslivet Pressen Udsendte styrker Danske forsvarsrelaterede foreninger/organisationer Internationale interesseforeninger/organisationer DE DANSKE INTERNATIONALE DE BLÅ BARETTER VETERANFORENINGER Hovedorganisation Landsforening Fælles Foreningsblad Fæles kontingent opkræv. Kammerat støtteordningen 17 lokalforeninger Politiets Blå Baretter FN -SOLDATERFORENINGER NATO EU OSCE DANCON træf Først en skitse af den oprindelige forening FN-SOLDATERFORENINGEN DE BLÅ BARETTER Med et fælles blads, styret fra hovedbestyrelsen, fælles kontingent. Hovedbestyrelsen tog sig af det eksterne I 2000 beklagede hjemvendte NAtO soldater sig over, at der ikke var nogen der havde startet en forening for dem. Hvor skulle de melde sig ind. Synd Det satte tanker i gang hos en hel del. De fleste udenfor De Blå Baretter og de havde mange gode ideer. De resulterede i vedtægtsændringer, således at NATO, EU og OSCE udsendte nu kunne blive medlem af De Blå Baretter, gennem lokalforeningerne. KLIKl Og foreningen måtte nu ikke hedder FN-SOLDATERFORENINGEN Kammeratstøtteordningen blev etableret, primært for hjemvendte FN-Soldater fra 1994-1995 KLIK Lad os se på det indrammede område KLIK Veteranforening MC Blue Berets Landsforeninger/ Foreninger ØVRIGE RELATEREDE FORENINGER NATO EU OSCE IRAQ BEREDSKABS- KORPSET NØDHJÆLP FLV SVN

Med en paraplyorganisation kunne man opnå: NATO NATO OSCE OSCE Med en paraplyorganisation kunne man opnå: EU EU - At få oprettet foreninger af personer med samme tilhørsforhold (Tjenestesteder) - At hver forening kunne beholde sit eget særpræg - At lave et samarbejde på tværs af foreningsskel - Bestyrelsen i Paraplyorganisationen kunne tage sig af KAMMERAT-STØTTEORDNINGEN og fordele midlerne derhen hvor der er behov. - Paraplyorganisationen kunne stå for udgivelsen af et fælles blad i lighed med DEN BLÅ BARET - Paraplyorganisationen kunne stå for opkrævning af kontingent, som det sker p.t. - Højest sandsynligt sammenlagt en større medlemsfremgang. - Dette vil så igen give det hensigtsmæssige i at bruge navnet De Blå Baretter

FKO har jo selv gennemgået en del ændringer i gennem tiden. NATO NATO OSCE OSCE EU EU Undskyldningen med, at man er nødt til at fortsætte med navnet DE BLÅ BARETTER, da Forsvaret har afsat 2 mill. kroner til kammeratstøtteordningen, duer heller ikke. Der må findes rimeligt fornuftige folk i FKO, som kan forstå, at selvom organisationen bliver ændret og navnet bare bliver et andet, så er formålet det samme. FKO har jo selv gennemgået en del ændringer i gennem tiden.

Hvad kan skyldes den manglende interesse for at stifte en forening? NATO NATO OSCE OSCE EU EU Hvad kan skyldes den manglende interesse for at stifte en forening? 1. At alle stort set er udsendt samlet fra et regiment og derfor har nok i det? 2. At mange fortsat er fastansat i Forvaret og ikke har brug for en forening? 3. At ingen ”gider” gøre det arbejde, det kræver at starte en forening og få den til at leve? 4. At det hele bare er meget nemmere, når andre gør arbejdet og man bare behøver at melde sig ind, hvis man har lyst?

optages som enkeltmedlemmer under paraplyorganisationen. NATO NATO NATO OSCE OSCE OSCE EU EU EU En af paraplyorganisationens hovedopgaver kunne være i samarbejde med etablerede foreninger, at hjælpe personer fra nye missionsområder til at få startet en forening. Indtil der bliver dannet en forening, kunne personer fra NATO missioner m.m. optages som enkeltmedlemmer under paraplyorganisationen. Det værste der kan ske er, at der bliver dannet nogle nye foreninger og dermed samlet set flere medlemmer i en ny organisation og dermed større slagkraft overfor relevante myndigheder.

NATO NATO OSCE OSCE SLUT EU Tænk over det