Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1."— Præsentationens transcript:

1 FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1

2 Problem/emne Hvem (indstillende råd): Hærhjemmeværnsdistrikts Københavns Vestegn Hvad (Kort beskrivelse af problemet/emnet): Organgsordning med mulighed for at have flere funktioner når man har en godkendt Hund.

3 Hvorfor (kort beskrivelse af baggrunden eller konsekvensen af problemet/emnet): For et par år siden ændrede man reglerne for godkendelse af hund, således at prøven der skulle bestås blev skærpet samtidig med at hundene skal bestå mønstingsprøven hvert år. Rigtig godt så kunne man træne en hund op, bestå prøven én gang for alle for derefter aldrig at vise sig på træningspladsen igen. De nye regler sikrer at de hunde vi har godkendt rent faktisk kan de ting vi forventer af dem. Tidligere var hundeførerfunktionen en sekundær funktion, men nu har man strammet skruen yderliger. Idag skal man være enkadreret som hundefører for at få lov til at træne hund. Det kan der for så vidt være meget fornuft i, idet man derved sikrer sig at det er dedikerede hundeførere, som man bruger uddannelsesresurserne på. Når man ikke er enkadreret som hundefører må man derfor ikke længere vise mig på træningspladsen og min hund kan ikke genmønstres med mindre man så vælger at fratræde som ex. KBM for at blive enkadreret som hundefører. Ærgerligt og tåbeligt at man pensionerer en god rutineret færdiguddannet hund, som man allerede har ofret resurser på, fordi føreren tilfældigvis er enkadreret i en anden primær funktion. Det tager mange hundrede timer at uddanne en hund, men et KBM kursus tager kun en uge. Jeg har hidtil formået at varetage begge funktioner, så hvorfor kan jeg ikke fortsætte med dette i resten af hundens brugstid? Overgangsordning ønskes, så hunde der allerede er mønstret da de nye regler trådte i kraft kan fortsætte med vedligeholdende uddannelse indtil hunden pga alder ikke længere kan anvendes i Hjemmeværnet uanset hvilken primær funktion førerens varetager.


Download ppt "FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google