Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde."— Præsentationens transcript:

1 AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde

2 2001 - 3. september Her mistes håbet om at vælte Talibanregeringen. USA og Talibanregimet, havde indgået en aftale, der handlede om olie, men denne blev sat i ro, kort efter den 3 september. - 11 september Der er et terror angreb imod USA, hvor to fly rammer ind i World Trade Center, og et fly rammer ind i Pentagon. Dette var USA’s begrundelse til at gå ind i Afghanistan, og de kalder det ”Krigen imod terror”

3 Krigen mod Terror  I 2003 NATO gik ind i Afghanistan. I 2003 gik NATO ind i Afghanistan, for at hjælpe de amerikanske soldater. Og det var FN, som skrev under på (gav mandat til), at de måtte gå ind i landet. Det betyder også, at det er USA (NATO), som bestemmer hvad der skal ske i Afghanistan.

4 FN i Afghanistan  FN’s sikkerhedsråd godkendte at USA havde ret til at angribe Afghanistan efter terrorangrebet d. 11 september (World Trade Center).  Nogle mente at det skulle være en FN hær der gik i krig i Afghanistan, men det blev aldrig seriøst diskuteret.  I stedet gav FN mandat til den NATO-ledende styrke -International Security Assistance Force (ISAF).  Styrken flyttede efterhånden ud af Kabul-området, som var det oprindelige operationsområde for NATO.  ISAF har nu overtaget ansvaret for at bekæmpe Taleban i den sydlige del af landet: områder der tidligere var underlagt USA’s operation Enduring Freedom  Der er mange andre FN organisationer til stede i landet for at hjælpe og støtte de civile i Afghanistan. Mange af dem var der før Talebans regeringstid.  FN havde projekter i Afghanistan allerede i 1950.  UNCHR FN’s Højkommissariat for flygtninge har lavet flygtningelejre i Pakistan og Iran.  I løbet af de værste kampe i firserne og halvfemserne var 1/3 af den afghanske befolkning drevet på flugt.  FN har også gjort en stor indsats omkring minerydning i Afghanistan.  FN og andre hjælpeorganisationer prøver på at opbygge et samfund i Afghanistan der fungerer.


Download ppt "AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google