Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Ørestad Skoles værdier
Advertisements

Længst muligt i eget liv på plejecentre
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Værdigrundlaget i Greve
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv
Rehabilitering i hjemmet gør en forskel
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
Det der med mennesker, - kan det nu betale sig ?
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Forældremøde X årgang.
PR Kampagne for folkeskolen
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Tillid Temadag for AMIR
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Susan Munch Simonsen Uddannelsesansvarlig sygeplejerske, MdE
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Socialfondsprojekt ”Fremtidens medarbejdere ”. Baggrund for projektet Samfundsmæssige krav: Skærpede miljøkrav Større affaldsmængder Et mere komplekst.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Landsbyudvalg Bidrager til at igangsætte og understøtte udviklingstiltag i Skive Kommunes landsbyer og landområder - med fokus på, at der sker en udvikling.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Fra god til exellent Når det gælder kriterium 3: Medarbejdere  Faldgruber i HRindsatsen  Rationalet bag valgte metoder  Kvalitet i førstelinieledelse.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Carsten Lindorf Lean Forandringer Problemstillinger.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
Præsentation af KORA. Hvem er KORA?  Analyse, forskning og rådgivning inden for kommunernes og regionernes velfærdsområder  Formål: At fremme kvalitetsudvikling,
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Mental sundhed Ulla Uldahl og Henriette Lundstrøm
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Forebyggelse og rehabilitering
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Det er en politiske bestilling!
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Region Midtjyllands opgave
Temagruppen Fysisk Aktivitet Sund By Netværket 13. maj 2019
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv” - et udviklingsprojekt i Ældre- og Genoptræningsafdelingen

Krav Omsætte budgetaftalen for 2011 Overholde budgetterne Sikre borgerne en større indflydelse på eget liv – muligheden for at blive ”centrum i eget liv” Organisationsudvikling – nedbryde grænser

Behov Fælles forståelsesrammer Kompetenceudvikling og anderledes jobindhold Fælles arbejdsmetode / model Optimere ressourceanvendelsen Fælles forståelsesrammer: Servicelovens formålsparagra – Rådgive og støtte fremme den enkeltes muligheder for at klare sig selv hjælpen bygger på den enkeltes ansvar for at klare sig selv og sin familie Hjælpen tilrettelægges ud fra personens behov og forudsætninger og i samarbejde med den enkelte. Rehabiliteringsbegrebet (Forløbsprogrammerne) – kommer til at foregå en del aktiviteter der giver en fælles forståelse af dette bl.a. rehabiliteringskonferencen som afholdes d. 26.10.11 kl. 13-17 Kognitiv kommunikation – have fokus på borgerens motivation, mod til forandring, tro på det kan lykkes og ikke mindst værdioplevelsen for borgeren Menneskelig aktivitet II – en ergoterapeutiskt teori / forståelsesramme der arbejder ud fra borgerinddragelse, muliggørende færdigheder, skabe fundamentet for muliggørelse blandt andet. Kompetenceudvikling Viden om sygdomme – implementere forløbsprogrammerne Kommunikation – med borgerne og faggrupperne imellem. Forstå og se tingene mere ens Anvendelse af de redskaber vi har – journalsystem, dokumentation, Fælles sprog 2 Fælles arbejdsmetode / model – for at blive bedre til at benytte hinanden viden, erfaringer eller data havde vi behov for at arbejde sammen om at skabe en model der passer til Herlev Kommune. Mange har hørt om Fredericia. Vi ville udvikle en metode og en model der passer til Herlev. I Herlev kommer indsatsen til at omfatte alle borgere og alle faggrupper indenfor Ældre- og Genoptræningsafdelingens område Optimere ressourceanvendelsen – vi får ikke flere ressourcer, så vi bliver nød til at anvende de ressourcer vi har på en anden måde

Projekt ”Aktivt Liv” Der er udarbejdet projektbeskrivelse Der er etableret projekt organisation Der er tages udgangspunkt i hvor vi er lige nu – kravene og behovene Projektperioden er planlagt til 3 år Projektet omfatter alle borgere og medarbejdere i afdelingen Projektet etableret og er udviklet af ledere og medarbejde i afdelingen

Formål med projektet At give borgerne mulighed for: Leve et selvstændigt og aktivt liv Udnytte egne ressourcer, fremme deres sundhed og livskvalitet Være aktiv, om muligt selvhjulpen og øge deres mulighed for at deltage og være aktiv i deres dagligdag Styrke deres evne til at kunne klare sig selv

Pilotprojektet Undervisning af alle medarbejdere (Re)visitation af de berørte borgere Målsamtale Midtvejssamtale Slutsamtale Følordning Evaluering og erfaringsopsamling

Effekter af projektet Redskaber der kan anvendes i det daglige arbejde – på tværs og internt i den enkelte funktionssøjle Samarbejde mellem funktionssøjlerne Aftaler om hvordan der kommunikeres og om hvad Data, statistikker, økonomi m.v.