Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet
Advertisements

Markant flere indvandrere i job
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Stor forskel i erhvervsdeltagelse Andel ikke-vestlige indvandrere i arbejdsstyrken årige, pct., 2007 Bedste rammevilkår Dårligste rammevilkår KILDE:
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
New Insight - Noter til præsentation
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Anbefalinger – opdeling i følgende kategorier
Beskæftigelsesmæssige udfordringer for Ringsted
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Tværgående indsats for unge årige
Sammenhængende beskæftigelsesindsats FOKUS Gå-hjem-møde, mandag den 7. marts 2005.
Styringskrav for jobcentre
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Arbejdet i Det Regionale Beskæftigelsesråd
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Hvad virker i integrationsindsatsen?
MOTIVATION SFI d. 11. april Rekordlav ledighed Mangel på arbejdskraft  ledige (officielle ledighedstal)  bruttoledige.
Kontanthjælpsreformen
Randers Kommune Status på Jobcenterreform Oplæg på budgetseminar 28 marts 2009.
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
1 J Jørlunde 2010 Udvalgte Boligområder – ny specialindsats på Musvågevej Den tidligere Jobpatrulje arbejdede frem til 1. nov.2009 intensivt med et lille.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
Beskæftigelse og integration 21. marts Beskæftigelsesråd এ LandsBeskæftigelsesRådet এ Rådgiver ministeren om beskæftigelsesindsatsen i DK এ Regionalt.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Jobcenter Bornholm Beskæftigelsesudvalget, 6. september 2011 Oplæg om rettidighed.
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Udenlandsk arbejdskraft og flygtninge Kim Graugaard 10.dec. 15 Udenlandsk arbejdskraft og flygtninge Kim Graugaard, Viceadm. direktør.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Ny Chance til alle ??? Niels Tylstrup Ny chance til alle DISPOSITION Status ”Ny Chance” De 3 mål Udviklingen i resultater sammenholdt med Region.
Den nye matchmodel. Faglige udfordringer Arbejdsmarkedsfokus og rådighed med den aktuelle arbejdsevne (rådighedsbegrebet) Visitation alle født match.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Serviceudbud 2009 Kontakt- og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
En for alle! Ungeenheden i Ringsted Kommune Beskæftigelsesregion Midtjyllands Vejlederkonference 3. februar 2011 Ved leder af Ungeenheden Britt Lyndgaard.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Arbejdsmarked/Jobcenterchef Jette Lorenzen Jobcenter Ydelseskontor Thomas worm Institutioner Herunder Nørremarken Arbejdsmarked- staben.
Hurtig i gang – 2 Jobcenter Esbjerg Udfordringer og opnåede erfaringer.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Jobcenterchefmøde 2010 Velkomst og nyt i beskæftigelsespolitikken V/ Karl Schmidt.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Specialfunktionen Job & Handicap. Organisering:  Beskæftigelsesregion Syddanmark under:  Pilotjobcenter Vejle i:  Vejle Kommune.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar om indsatsen for forsikrede ledige – kommunernes medfinansiering.
Mandag d. 6. februar 2017 Arbejdsmarkedsudvalget
En tidlig og intensiv indsats Syddanmark, Fredericia, juni 2008
Samarbejde? Alt.
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Marselisborg rapporten
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Resultater VC generation 2 Jobcenter Aalborg
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Præsentationens transcript:

Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter Den videre proces

Hvor langt er vi?

Beskæftigelsesreformen

Visionen

Principper for indsatsen overfor virksomhederne Virksomhederne skal have én indgang til Jobcenter Kolding Virksomhederne skal have den arbejdskraft, som de har brug for Virksomhederne skal vide hvad de ledige kan og vil

Jobbutikken Kolding Videreføre og udbygge Jobbutikken Også være den fysiske indgang for de ledige

Principper for indsatsen overfor ledige

Indsatsen overfor nyledige Nyledige, der er meget tæt på arbejdsmarkedet(matchkategori 1), skal ikke have tilbud om aktivering ud fra devisen om, at de af egen drift kan finde job. De skal dog have hjælp til selvhjælp i form af brug af statens selvbetjeningsværktøjer.   Nyledige, der er tæt på arbejdsmarkedet eller som har brug for lidt støtte til at komme i job(matchkategori 2 og 3), skal efter en måneds ledighed i aktivering, der primært støtter op omkring at komme i job eller uddannelse hurtigst muligt. Nyledige, der er langt fra arbejdsmarkedet(matchkategori 4 og 5), skal efter en måneds ledighed have aktiveringstilbud og/eller tilbydes behandling, der muliggører, at de med tiden kan arbejde på det ordinære arbejdsmarked.

Indsatsen overfor ledige Fælles brug af aktiveringstilbud Først harmonisering over tid af kontaktforløb, visitation til aktivering mv. Først fælles indsats overfor nyledige derefter de øvrige ledige

Integration At principperne i den velfungerende integrationsindsats overfor nyankomne udlændinge videreføres. At der sikres en effektiv tværfaglig koordination af integrationsindsatsen, således at indvandrere og efterkommere oplever helhed i indsatsen. At der anlægges et bredt syn på integration, hvor fastsættelsen af integrationsindsatsen tager udgangspunkt i behovet hos den enkelte indvandrer eller efterkommer. At der indstilles til staten, at der oprettes en specialistfunktion angående integration på Jobcenter Kolding.

Handicappede At den jobrettede del af indsatsen for at få handicappede i arbejde forankres i Jobbutikken Kolding. At det undersøges om der er grundlag for, at opgaver i forhold til lov om kompensation til handicappede i erhverv mv. forankres i Jobcenter Kolding.

Øvrige anbefalinger At der igangsættes en proces med henblik på at komme med forslag til, hvorledes vejledningsindsatsen bedst tilrettelægges og forankres. At der indledes et tæt samarbejde med a-kasserne og kommunens udbetalingskontor for at sikre ens behandling af de forsikrede og ikke forsikrede ledige. At der indgås aftale med staten om, at de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere allerede fra 2007 er indfaset i jobcentret.  

Organisering

Den videre proces