Obligatorisk Selvvalgt Opgave

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Større Skriftlig Opgave
Advertisements

Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Uddannelsesvejledning Musik & Teaterefterskolen 14/15
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Uddannelsesvejledningen i 9. klasse
Obligatorisk Selvvalgt Opgave
HISTORIE Den mundtlige prøve
Forældremøde 9. klasse Vejledningsaktiviteter Uddannelsesaften
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Introduktionsmøde Linje 10
10.kl Opbygning og struktur. Et center, to adresser  Koordineret ledelse  Samme udbud, derfor kan man blive anvist  Pædagogisk samarbejde.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Kandidatafhandling/specialeskrivning
MUNDTLIGT krav – form – indhold
Intro og Problemformulering
Store IT- Innovationer TØ Uge 6 Josephine Thomsen 2. oktober 2013.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
SRP 2014.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Forældremøde 7. klasse.
Forældremøde 10.kl. Erhverv Asnæs den 10. december 2013
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
SRP 2014.
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
De merkantile uddannelser
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Obligatorisk selvvalgt opgave
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
OSO.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Ø VE PROJEKT I skal arbejde selv. I skal skrive et projekt på max 5 sider. I skal tage udgangspunkt i en case. I skal fremlægge for enten Claus eller Anne.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kollektiv vejledning – dagens program Du skal: have grundlæggende kendskab til uddannelsessystemet.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Uddannelses- og erhvervsvejledning Vingsted, september 2011.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2012 Rie Thomsen (DPU) Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Uddannelsesvejledningen i 8. klasse Brøndbyvester Skole Ved UU-vejleder Henrik Brøsti Jørgensen.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Den fælles prøve med *Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed.
Almen sTudieforberedelse 2017
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium
OSO opgaven på Midtjysk
Bedømmelse og karakterer
VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF UDDANNELSER PÅ TECHCOLLEGE
Hovedforløb Visitering Hvem: Kontaktlæreren (vejleder) Formål: At kvalitetssikre vejledningen. At udfylde uddannelsesplanen i elevplan Aalborg Handelsskole.
Naturfag.
Klar til uddannelsesevents? 3. – 4. oktober i FrederiksborgCentret
Forældremøde.
Studieretningsprojektet
Infomøde om synteseopgaven
Klar til uddannelsesevent? 24. – 25. oktober i Bella Center
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
* Personalekursus Skriv emnet her *.
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Obligatorisk Selvvalgt Opgave OSO Obligatorisk Selvvalgt Opgave

Hvad er en OSO? En obligatorisk opgave som ALLE der går i 10. klasse skal lave. En selvvalgt opgave med udgangspunkt i uddannelsesbogen. En stor omfattende opgave. Styret af eleven, vejledt af skolen!

Hvorfor skal der laves OSO? OSO’en skal være med til at afklare valget af ungdomsuddannelse. En god øvelse i at arbejde selvstændigt og i at få vejledning. Et lovmæssigt krav!

Hvordan laver man OSO Vi startede i uge 37 med den 1. introduktion. I uge 39 blev der lavet aftaleark. I uge 43, 45 og 47 har der været opsamling og spørgerunder. Uge 49 – selvstændigt arbejde med OSO En OSO er ikke pr. definition en skriftlig opgave, det afhænger af faget! Vejledning i OSO-ugen er vigtig! Aflevering til tiden… fredag kl. 13.00

Fremlæggelse af OSO’en Der kan fremlægges for: Holdet Teamet På OSO-aftenen Ved fremlæggelsen viser man at: Opgaven er selvstændig. Man har forstået og lært noget af arbejdet med OSO’en.

Bedømmelsen af OSO’en: OSO opgavens samlede præstation bedømmes ved: Skriftlig udtalelse Karakter (valgfri)

Opgaven bedømmes med vægt på: Opgavens emne og indhold i.f.t uddannelsesplan. (Er opgaven i overensstemmelse med uddannelsesplanen?) Arbejdsmetoder og undersøgelsesformer. (Hvordan er der blevet arbejdet med stoffet. Seriøst og målrettet, eller…?) Kildevalg og produkt. (Er der sammenhæng mellem det man vil skrive om, kilderne man har valgt, samt produktet?) Men fremlæggelsen kan vise meget som ikke kan skrives i en rapport og det medgår også i bedømmelsen.

Her er et eksempel på en OSO som gav en god karakter fordi alle grundlæggende krav var opfyldt og så var fremlæggelsen sublim.

Blomsterbinder

Indhold Hvorfor jeg valgte dette emne Uddannelse Adgangskrav Arbejde Start egen butik Kunder og service Besøg hos ”Hyacinten” Konklusion Kilder Bilag

Hvorfor dette emne Veninde fortalte om dette Praktik

Uddannelse 2 år på HG 4 år i alt 2 år i lære og skole i 16 uger

Arbejdet Gode råd om pasning af blomster Kan godt være hårdt for ben og ryg December og mors dag Til alle lejligheder Teknikker blomster navne Mode og boligindretning

Start egen butik Byg op fra starten Overtag en forretning

Kunder og service God betjening Vide noget om tingene Sende varerne ud i hele verden

Besøg hos Hyacinten Alle kan lære at binde en flot buket Passe til årstiden Man lærer hvilke blomster man kan sætte sammen