Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
1 EKSTENSION Ny klub i området? Hvordan kan det gøres? DGe okt
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Frøslev-Padborg skole
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Forældremøde X årgang.
Transport på landet Konference 5.november Transport på landet • Kompliceret • Ingen nemme løsninger • Mangler nytænkning Tendens: Find selv på løsninger.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Visionsproces Fra ord til handling.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Hvor der er fokus på klimaet.
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Relationer – børn og voksne
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
Kodeks for offentlig topledelse
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle.
Er den ikke-ekskluderende skole en mulighed ?
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
SPEJDERNES LEJR 2012 Ildsjæle - rundt om lejren. Spejdernes Lejr 2012 HVEM OG HVOR MANGE Hvem: De spejderkorps i Danmark Forventet deltagere på lejren.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
Dagtilbudsstrukturen Statusmøde den 3. november 2016.
DN Sorø Baggrund – DN Sorø 778 medlemmer 40 aktive 10 arbejdsgrupper
Udgangspunktet for vores handlinger og beslutninger er, at de skal bidrage til merværdi for borgerne og ”51/49-reglen” 51/49-reglen illustrerer, at beslutninger.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Handicaprådet d. 30. november 2017
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Mere MOST - mindre fravær
Handicaprådet d. 30. november 2017
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Ledelse af en moderne offentlig organisation
3 typer af aktive borger Ægte frivillige: drevet af medmenneskelighed – altruisme. - Dvs. at det gøre noget for nogen, som har behov for det, og hvor ”udbyttet”
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed
Børne- og undervisningsudvalget den
Inspirationsworkshop med fokus på
Det kompetente Nordjylland
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD

Program - for de næste 50 min. Fælles drøftelse af hvordan vi får mest ud af samarbejdet og møderne i Grønt Råd Opgaveudvalg og Grønt råd Invitation til en workshop på tværs af råd

HVORDAN FÅR VI MEST UD AF SAMARBEJDET OG MØDERNE I GRØNT RÅD?

Grønt Råds formål Grønt Råd er et rådgivende forum for Gentofte Kommune i generelle og principielle spørgsmål, der traditionelt hører under plan-, natur- og miljøområdet. (kommissorium 2011) Arbejdsform 2 årlige møder plus en besigtigelsestur Medlemmerne melder punkter ind til dagsorden Referater udsendes efterfølgende

HVORDAN FÅR VI MEST UD AF SAMARBEJDET OG MØDERNE I GRØNT RÅD? Hvornår oplever du, at Grønt Råd giver værdi for dig? …. Kom gerne med eksempler Hvad skal være tilstede og hvad gør det godt? Hvad vil du gerne forbedre? PROCES 1-2 min hvor du selv tænker over spørgsmålene. Drøftelser ved bordene med udgangspunkt i spørgsmålene En person noterer ned, hvad der siges Udvælge 2-3 pointer, som skal siges højt ved en fælles opsamling

CASE BÆREDYGTIGT BYLIV

Bæredygtigt byliv Hvad forstår vi ved et bæredygtigt byliv? Hvordan kan vi bruge møderne til at få foreningernes idéer til bæredygtigt byliv? Hvordan kan idéerne så få liv? Fx Bæres ind i bæredygtighedsnetværket eller ved nedsættelse af arbejdsgrupper Kort opsamling fra alle borde Drøftelse ved bordene

OPGAVEUDVALG OG GRØNT RÅD

OPGAVEUDVALG I GENTOFTE KOMMUNE TIDLIGERE OPGAVEUDVALG Anbringelse Arkitektur i Gentofte Den boligsociale indsats i Gentofte Kommune Sundhed i Gentofte - Borgerrettet behandling Bæredygtigt Gentofte Børn - Kvalitet - Struktur på dagtilbudsområdet. Detailhandel i Gentofte Digitalisering og teknologi Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Forældresamarbejde i Gentofte for børn fra 0 til 6 år Ny idræts- og bevægelsespolitik Ny Sundhedspolitik Indretning af ungdomsboliger i Gentofte Kommune Innovation i Gentofte Kommune Integration af flygtninge Integration, med særligt fokus på udskoling, uddannelse og beskæftigelse Kulturpolitik En ny udskoling - mit campus Gentofte Specialundervisning Skolereformen i Gentofte Kommune Specialundervisning på skoleområdet Strategi for fællesskaber for børn og unge Trafik – Sikker i byen Ungepolitik for Gentofte Kommune Værdighedspolitik for Gentofte Kommune IGANGVÆRENDE OPGAVEUDVALG Vi Skaber Sammen Byens hus – Vi skaber sammen Det internationale Gentofte FN’s verdensmål i Gentofte Flere skal i ordinært arbejde eller uddannelse Tryghed for borgerne Unges sundhed og trivsel KOMMENDE OPGAVEUDVALG Det grønne Gentofte Fremtidens transport 1 times motion hele livet April 2019

Opgaveudvalget arbejder Kommissorium Rekruttering Opgaveudvalget arbejder Forslag til hvordan Grønt Råd kan involveres i opgaveudvalgenes arbejde Inddragelse: I det omfang det er relevant for Grønt Råd tilsendes kommissoriet til formanden, som giver en orientering til Grønt Råd. Formanden orienterer på et møde, at det er muligt at vise interesse for de kommende relevante opgaveudvalg. Sekretær for Grønt Råd sender en mail ud om tilmelding til nye opgaveudvalg, hvis det ikke passer med et møde og det vurderes relevant for Grønt Råd. Rådets medlemmer kan melde sig til at deltage i opgaveudvalget, hvis de besidder de efterspurgte kompetencer. Rådets medlemmer kan – hvis det vurderes relevant- deltage i arbejdsgrupper og andre involverende aktiviteter. Modtage løbende orientering (samme som til KB)

Hvem har lyst til at deltage på en fælles workshop? At der afholdes en WORKSHOP med deltagelse fra de fire råd; Grønt Råd, Handicapråd, Integrationsråd og Seniorråd. På workshoppen skal deltagerne : Finde veje til hvordan rådene i højere grad kan inspirere Kommunalbestyrelsen til emner, der kan arbejdes med lokalpolitisk. Drøfte forventninger til roller og samspil med fokus på politikerrollen og repræsentant /borgerrollen. Styrke kendskab til hinanden og inspirere hinanden på tværs af råd. Tid Slut maj evt. den 23. maj. Hvem inviteres til at deltage: Politikere, der sidder i rådene Formandskaberne fra de 4 råd Arbejdsgruppen fra opgaveudvalget Medarbejdere, chefer og direktører, som betjener rådene. Gerne 2 medlemmer fra Grønt Råd